SEX

5 αμήχανες στιγμές στο σεξ και πώς μπορείς να τις διαχειριστείς

14.07.2018
5 αμήχανες στιγμές στο σεξ και πώς μπορείς να τις διαχειριστείς
Οδηγός επιβίωσης για πέντε καθημερινές ντροπιαστικές στιγμές

Όσο κι αν πρόκειται για κάτι που περιλαμβάνει μεγάλη δόση οικειότητας και απόλαυσης, το σεξ μπορεί να μας φέρει σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση, γιατί κακά τα ψέματα άνθρωποι είμαστε και συμβαίνουν και ατυχήματα.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις εκείνες τις αμήχανες στιγμές που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του σεξ; Δες παρακάτω πώς μπορείς να διαχειστείς πέντε δυσάρεστα σενάρια

Προβληματική στύση: Έχει συμβεί σε όλους, ασχέτως με το τι ισχυρίζονται. Παρ'όλα αυτά, δεν είναι και τόσο κακό, ενώ μπορεί να προκληθεί από μεγάλη γκάμα παραγόντων όπως ψυχολογία, κούραση, φάρμακα και αλκοόλ. Το καλύτερο που έχει να κάνεις είναι να αποφύγεις το παρηγορητικό ύφος απέναντι του, γιατί έτσι μπορεί να κάνεις το κλίμα ακόμη πιο βαρύ και την κατάσταση ακόμη πιο αμήχανη.

Αέρια: Ναι, όσο ντροπιασικό κι αν ακούγεται, πρόκειται για κάτι αρκετά κοινό, αφού οι παλινδρομικές κινήσεις, σε συνδυασμό με τις λιπαντικές ουσίες, δημιουργούν αέρια. Μπορείς να διώξεις την αμηχανία γελώντας αυθόρμητα είτε απλά αγνοώντας το.

Ούρηση με οργασμό: Είναι πολύ πιθανό να έχει τύχει και σε εσένα. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και στην κλινική του ερευνητικού κέντρου Parly II στην κοινότητα Le Chesnay, αποδείχθηκε ότι «τα υγρά που εκτοξεύονται από τον γυναικείο κόλπο κατά τον οργασμό έχουν την ίδια χημική σύσταση με τα ούρα. Επίσης, περιέχουν μικρές ποσότητες του αντιγόνου που περιέχει τόσο η αντρική εκσπερμάτιση, όσο και τα υγρά του γυναικείου οργασμού». Σύμφωνα με τον ερευνητή Barry Komisaruk, η μελέτη πρακτικά γεφυρώνει τις θεωρίες για τα υγρά που απελευθερώνει το γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια του οργασμού, που είναι δύο και το καθένα απελευθερώνεται από διαφορετικό σημείο. Ίσως, λοιπόν, και να μην υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι τόσο.

Διάβασε επίσης: Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ το καλοκαίρι;

Λεκέδες κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ: Δυστυχώς, δε μπορείς να κάνεις πολλά.Οι σχετικές πλύσεις δεν συνιστώνται πάντα από τους γιατρούς και η ενεργοποίηση του παχέος εντέρου δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφευχθεί. Για την πρόληψη, μπορείς πριν το σεξ να φας ελαφρά γεύματα και να ακολουθήσεις σχολαστική υγιεινή.

Δάκρυα και συναισθηματική φόρτιση: Μη μπεις στη διαδικασία να απολογηθείς. Τα δάκρυα κατά τη διάρκεια του σεξ είναι πολύ φυσιολογικά, καθώς αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή έχει ταυτόχρονη εμπλοκή ψυχής και σώματος και οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται συνήθως είναι πέρα από τον έλεγχο μας.