SEX

Τι φοβάται μετά το μικρό μέγεθος; (μη γελάσεις)

19.02.2015
Η αλήθεια που γονατίζει ακόμα και τους πιο προικισμένους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου είναι ακόμη πιο αστεία από τις διαστάσεις του εξοπλισμού τους. Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Λογικά ήδη έχεις ακουστά για την αγωνία που όλοι οι άντρες περνάνε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κάποια στιγμή στη ζωή τους σχετικά με το πόσο ικανοποιητικό είναι για τις γυναίκες το μέγεθος του πέους τους. Όμως, οι ανασφάλειες τους –ναι, κουβαλάνε κι εκείνοι πλήθος ανασφάλειες αν είχες οποιαδήποτε αμφιβολία γι' αυτό- δεν εξαντλούνται εκεί. Μάλιστα η πιο διαδεδομένη ανάμεσα τους μετά τις διαστάσεις του πέους τους έχει να κάνει ακόμα μια φορά με τις συγκρίσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Women's Health, οι περισσότεροι άντρες ανησυχούν σοβαρά για την ποσότητα του σπέρματος που παράγουν σε κάθε εκσπερμάτωση κι ανησυχούν τόσο πολύ που διεξήγαγαν ολόκληρη επιστημονική έρευνα μ' αυτό το θέμα.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο στην Παγκόσμια Συνάντηση Σεξουαλικής Ιατρικής και δημοσιεύτηκε μόλις στη Εφημερίδα Σεξουαλικής Ιατρικής (Journal of Sexual Medicine), έδειξε ότι οι άντρες τείνουν να υπερεκτιμούν τον όγκο του σπέρματος που παράγουν και ότι ο όγκος του σπέρματος που παράγουν συνδέεται με τη σεξουαλική τους ικανοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα που είχε στόχο να εκτιμήσει την επίδραση της ποσότητας του σπέρματος στον άντρα έγινε σε ένα δείγμα 70 εθελοντών οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο σπέρμα πιστεύουν ότι παράγουν, το αν η ποσότητα του σπέρματος τους επηρεάζεται από την πάροδο του χρόνου και να αναφέρουν τον βαθμό ικανοποίησης τους από αυτήν την ποσότητα.

Τα συμπεράσματα δείχνουν ότι η πλειονότητα των αντρών υπερεκτιμούν την… παραγωγή τους κι ότι η ποσότητα που πιστεύουν ότι παράγουν παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από σεξουαλική άποψη.

Το ερώτημα μπαίνει λοιπόν, γιατί τ' αρσενικά νομίζουν ότι η ποσότητα του σπέρματος τους συνδέεται ευθέως με την αρρενωπότητα τους; Ένα μέρος αυτής της πεποίθησης έχει να κάνει με την αντίληψη ότι "το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο" όπως ισχύει και για τις διαστάσεις των γεννητικών οργάνων τους, εξηγεί ο νεοϋορκέζος σεξοθεραπευτής Άιαν Κέρνερ (ο οποίος ωστόσο δεν συμμετείχε στην εν λόγω έρευνα).

Ταυτόχρονα, η πεποίθηση αυτή αντανακλά την επίδραση του πορνό πάνω σε αυτό που οι άντρες θεωρούν φυσιολογικό. "Έχω ακούσει πολλούς άντρες να ανησυχούν ότι δεν εκσπερματώνουν αρκετά" λέει ο Κέρνερ: "Αυτή η αγωνία φαίνεται να πηγάζει από τις προσδοκίες που τους δημιουργούνται με ό,τι βλέπουν στο πορνό, όπου οι πρωταγωνιστές εμφανίζονται να εκσπερματώνουν μια ποσότητα που τις περισσότερες φορές είναι ψεύτικη".

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η μέση ποσότητα σπέρματος σε έναν αντρικό οργασμό είναι ένα κουταλάκι του γλυκού. Βέβαια, αυτός ο όγκος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο διάστημα έχει περάσει από την προηγούμενη εκσπερμάτωση αλλά και την ηλικία, καθώς μετά τα 40 είναι αναμενόμενο για έναν άντρα να παράγει λιγότερο σπέρμα. Όμως, όπως επιβεβαιώνει ο Κέρνερ και η ευρύτερη κοινότητα των σεξολόγων, η ποσότητα του σπέρματος δεν έχει καμιά σχέση με τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Με άλλα λόγια "ουκ εν τω πολλώ το ευ", κάτι που οι άντρες φαίνεται να ξεχνάνε ακόμα κι όταν τους συμφέρει.