Εσύ πήρες είδηση τα μαθήματα που γίνονται στην τηλεόραση για παιδιά δημοτικού; Αν όχι, σπεύσε! Αξίζει τον κόπο.

01.04.2020
Εσύ πήρες είδηση τα μαθήματα που γίνονται στην τηλεόραση για παιδιά δημοτικού; Αν όχι, σπεύσε! Αξίζει τον κόπο.
Τηλεκπαίδευση στην ΕΡΤ2: Το στοίχημα του υπουργείου Παιδείας δείχνει να κερδίζεται. Και μάλιστα πολύ εύκολα. Χειροκροτούμε και πορευόμαστε μαζί του.

Ο κορονοϊός έχει κλείσει τα σχολεία από τις 10 Μαρτίου και, για να είμαστε ειλικρινείς, ουδείς γνωρίζει πότε θα ανοίξουν ξανά, ή αν ανοίξουν για τη φετινή σχολική χρονιά. Σε στάση αναμονής όλοι, σε θέση άμυνας, όμως η ζωή συνεχίζεται και νέες συνήθειες μπαίνουν στη ζωή μας σε όλους τους τομείς. Και στην εκπαίδευση, φυσικά.

Τα παιδιά, όλη την ημέρα σπίτι με τα κάθε λογής ηλεκτρονικά παιχνίδια σε πρώτη ζήτηση -κακά τα ψέματα. Οι γονείς σε "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" αφενός ακριβώς λόγω της συνθήκης που προαναφέραμε, αφετέρου λόγω του "καταιγισμού" πληροφοριών, mails, αρχείων, συνδέσεων και τηλεμαθημέτων που καλούνται να συν-διοργανώσουν με τους δασκάλους, καθηγητές, φροντιστές κ.ο.κ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, την περασμένη Δευτέρα (30/3/2020) το Υπουργείο Παιδείας εγκαινίασε μια ειδική τηλεοπτική ζώνη στην ΕΡΤ2, αφιερωμένη στα παιδιά του Δημοτικού. Η εκπαιδευτική τηλεόραση αφορά σε παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού, όμως είδαμε κεφάλαια μέχρι και για τα "δευτεράκια".

Τρίτη μέρα του project λοιπόν η σημερινή και η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού πρέπει να ξεπέρασε κάθε προσδοκία των δημιουργών της. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εταιρείας δημοσκοπήσεων Nielsen στα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 51,2% και στις ηλικίες 4-17 το 49,5%, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στους άνδρες ηλικίας 25-44 η μέση τηλεθέαση έφτασε στο 28,7% και στις γυναίκες το 15,5%.

Και είναι, όντως, πολύ επιτυχημένη η όλη προσπάθεια. Στη συνέχεια δείτε το πρόγραμμα των δύο επόμενων ημερών, οργανωθείτε και ετοιμαστείτε να αποκτήσετε μια νέα, αγαπημένη συνήθεια.

Πρόγραμμα Πέμπτης 02/04/2020

-Μαθηματικά Β’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Α΄ Μέρος»
-Μαθηματικά Δ’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Β΄ Μέρος»
-Γλώσσα Β’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Περιγραφικός Λόγος»

Πρόγραμμα Παρασκευής 03/04/2020

-Γλώσσας Γ’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός Λόγος»
-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Ιδιότητες του Φωτός»
-Γλώσσα ΣΤ’ «Μεταβατικά, αμετάβατα, συνδετικά ρήματα»

Κι αν χάσετε κάποιο μάθημε, ή θέλεις να δεις τι έχει προβληθεί μέχρι τώρα μάθε ότι τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και από την ιστοσελίδα webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/, που δημιούργησε η ΕΡΤ ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να τα παρακολουθήσουν στον χρόνο που επιθυμούν, κατανεμημένα ανά σχολική τάξη.