5 τρόποι για να σταματήσεις ειρηνικά τους τσακωμούς των παιδιών σου

18.10.2019
5 τρόποι για να σταματήσεις ειρηνικά τους τσακωμούς των παιδιών σου
Είναι φυσιολογικό και υγιές τα αδέλφια να τσακώνονται (θυμάσαι τους δικούς σου ηρωικούς τσακωμούς;), αλλά είναι επίσης σημαντικό να μπορούν να λύνουν τις διαφορές τους. Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να σταματήσουν να τσακώνονται μεταξύ τους ακόμη και να τους διδάξουν να λύσουν μόνα τους τα προβλήματα τους. Και επειδή δεν μας αρέσουν οι τσακωμοί, ειδικά μεταξύ αδελφών, η παρακάτω λίστα μπορεί να σου φανεί χρήσιμη ώστε τα παιδιά σου να περιορίσουν τις διαφωνίες τους.

Χρησιμοποίησε τα «μεγάλα μέσα»

Ορισμένοι από τους αγαπημένους χαρακτήρες των καρτούν και των παραμυθιών συγκρούονται όλη την ώρα, ειδικά με τα αδέλφια τους και τις αδελφές τους. Εάν οι κόρες σου τσακώνονται, θύμισέ τους ότι η Σταχτοπούτα συγχωρούσε τις αδελφές της στο τέλος του παραμυθιού ή πώς ο Χάρι Πότερ συμφιλιώθηκε με τον ξαδελφό του Dudley στα original βιβλία. Βεβαιώσου ότι τα παιδιά σου διαβάζουν επίσης ιστορίες σχετικά με την επίλυση των συγκρούσεων, τη συγχώρεση και τη σημασία της οικογένειας.

Διάβασε επίσης: Πρωινό ξύπνημα για το σχολείο: 3 βασικά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Δημιούργησε έναν κουμπαρά για «πρόστιμα»

Όταν πιάσεις τα παιδιά σου να τσακώνονται, θα μπορούσες να τους ζητήσεις να πληρώσουν ένα μικρό «πρόστιμο» στο βάζο. Και αφού, φυσικά, τα παιδιά σου δεν έχουν πραγματικά χρήματα να δώσουν, γέμισε ένα κουμπαρά με κομμάτια χαρτιού που θα γράφουν μια δουλειά που θα μπορούσε ο καθένας να κάνει στο σπίτι. Ακόμα και ως ιδέα θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά σου στο να ξεφύγουν από τη συνήθεια ενός ακόμα τσακωμού.

Βάλε τα παιδιά σου να γράψουν ένα γράμμα

Αφού τα παιδιά σου αρχίσουν να τσακώνονται πες τους να καθίσουν και να γράψουν τα συναισθήματά τους σε ένα χαρτί. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά να γνωστοποιήσουν τα συναισθήματά τους και να μην αισθάνονται αγνοημένα, αλλά βοηθά επίσης να μαλακώσουν την κατάσταση, ακόμη και να τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να τσακώνονται για κάτι μικρό.

Αυτό το είδες; Είσαι μαμά; 10 απλές λύσεις για καθημερινά "προβλήματα" με τα παιδιά σου

Bάλτα να λύσουν ένα πρόβλημα μαζί

Εάν τα παιδιά σου αρχίσουν να τσακώνονται, δώσε τους κάτι να κάνουν μαζί, σαν ένα παζλ. Όταν το λύσουν, δώσε τους ένα πιο δύσκολο παζλ. Αυτό τους διδάσκει να βοηθούν ο ένας τον άλλον και να αλληλοστηρίζονται.

Μάθε στα παιδιά σου να συμπαραστέκονται το ένα στο άλλο ... και για τον εαυτό τους.

Όταν υπερασπίζεσαι το ένα παιδί, κάνεις το άλλο να ζηλεύει, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει τις εντάσεις. Αντ 'αυτού, πρότρεψε τα παιδιά σου να λύσουν τα προβλήματα μόνα τους ή τουλάχιστον να εκφράσουν τις ανάγκες τους το ένα στο άλλο.