Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Ένα συγκινητικό βίντεο και το σπουδαίο μήνυμά του

15.02.2022
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Ένα συγκινητικό βίντεο και το σπουδαίο μήνυμά του
Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και ως εκ τούτου είναι αφιερωμένοι στους μικρότερους μαχητές της ζωής! Με πολλή πολλή αγάπη!

Οι αριθμοί, όπως κάθε φορά λένε πολλά. Έτσι, διαβάζουμε ότι κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Ποσοστό 70% – 80% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Κάθε μέρα εκτιμάται ότι περίπου 20 παιδιά πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

Διάβασε επίσης: 10 διάσημες κυρίες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού και μίλησαν δημόσια γι' αυτό

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα. Ταυτόχρονα όμως, οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και το βιντεάκι που είδαμε πρώτη φορά το 2019 και μας συγκινεί κάθε φορά που το βλέπουμε. Πρόκειται για ένα animation με τίτλο «Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει» που δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Νοσοκομείου Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Το ίδρυμα αυτό είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη θεραπεία του παιδικού καρκίνου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το "δεύτερο" και πιο γνωστό όνομά του είναι "Νοσοκομείο της Αγάπης".

Στο σχεδόν 3 λεπτών βιντεάκι, λοιπόν, παρακολουθούμε την ιστορία της μικρής Νίνας, η οποία χτυπήθηκε από τον καρκίνο, πέρασε από πολλά και δύσκολα στάδια, όμως στο τέλος βγήκε νικήτρια, πάντα με τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων και των γιατρών της.

Μεγάλο "συν" στο συναίσθημα που μεταδίδει το ταινιάκι αυτό είναι και η μουσική υπόκρουση. Πρόκειται για το τραγούδι "Heart Full Of Love που γράφτηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς της ταινίας, και ερμηνεύει η Rebecca Peters.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να διδάξεις κάτι στο παιδί σου: Μόνο έτσι θα τα καταφέρεις

Ιδού το βιντεάκι και μια αφορμή για σκέψη...