Είσαι σωστή κορούλα; Τσέκαρέ το

07.11.2013
Δείξε την αγάπη σου με κάθε ευκαιρία. Σου δίνουμε 9 tips

Μπορεί να ανησυχείς για τα ερωτικά σου, τις φιλίες και τους συναδέφους αλλά δε δίνεις ιδιαίτερη σημασία στη σχέση που έχεις με τους γονείς σου. Θεωρείς δεδομένη την αγάπη που έχεις γι΄αυτούς και ξεχνάς να τους το επιβεβαιώσεις με πράξεις. Μάθε πώς θα το κάνεις και γίνε η καλύτερη κόρη!

Πώς θα γίνεις η καλύτερη κορούλα

* Μην εκμεταλλεύεσαι την αγάπη των γονιών σου και την αδυναμία που σου έχουν. Κάνε ότι μπορείς για να μην τους δυσκολεύεις και προσπάθησε να κατανοήσεις τις ανάγκες τους.

* Δώσε τους χώρο ν΄αναπνεύσουν. Οι ίδιοι δε θα παραπονεθούν ποτέ ούτε θα σου ζητήσουν να τους αφήσεις μόνους. Όλοι οι άνθρωποι όμως χρειάζονται κι έχουν ανάγκη ιδιωτικότητας.

* Σύστησέ τους στους φίλους σου και δείξε τους έμπρακτα πως είναι κομμάτι της ζωής σου, ακόμη κι αν έχεις ανοίξει τα φτερά σου έχοντας ανεξαρτητοποιηθεί. Με τον τρόπο αυτό θα τους κάνεις να νιώσουν σημαντικοί.

* Κάνε τους εκπλήξεις! Μια τούρτα από τα χεράκια σου ή ένα γλυκό δώρο σίγουρα θα τους ευχαριστήσει, δείχοντάς τους πόσο τους αγαπάς. Μη φοβάσαι να δείξεις τα αισθήματά σου με λόγια αλλά και με πράξεις.

* Ζήτα τη συμβουλή τους. Αφενός θα τους χαροποιήσεις κάνοντάς τους να αισθανθούν χρήσιμοι και σημαντικοί κι αφετέρου μπορεί όντως να έχουν τη λύση στο πρόβλημά σου. Μην υποτιμάς την εμπειρία τους.

* Όπως έχουμε ήδη γράψει σε προηγούμενο άρθρο, ο καβγάς με τους γονείς είναι υγιής και σε κάποιες περιπτώσεις απαραίτητος για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας. Θυμήσου βέβαια πως η διαφωνία πρέπει να γίνεται μέσα σε κάποια πλαίσια. Το να έχεις αντίθετη άποψη και γνώμη φυσικά και δεν είναι κακό και οφείλεις να την υποστηρίξεις με επιχειρήματα. Ωστόσο, μην χάνεις την ψυχραιμία σου και πάνω απ΄όλα δείξε σεβασμό.

* Μην κατηγορείς τα αδέλφια σου, ακόμη κι αν προηγήθηκε καβγάς. Η άσχημη σχέση δύο αδελφών είναι μαχαίρι στην καρδιά για δύο γονείς που βλέπουν τα βλαστάρια τους χωρισμένα. Προσπάθησε λοιπόν να τους αφήσεις έξω από κάθε διένεξη και πάνω απ΄όλα μη τους ζητάς να πάρουν θέση.

* Είτε μένεις μαζί τους, είτε όχι, ανέλαβε κάποια από τα καθήκοντα του σπιτιού. Μπορεί να είχες συνηθίσει να είσαι πριγκίπισα, όμως θυμίσου πόσα σου έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και άσε για λίγο τη βολή σου.

* Μην τους ξεχνάς. Ακόμη κι αν μετακόμισες σε άλλο σπίτι, άλλη πόλη ή χώρα προσπάθησε να διατηρήσεις τακτική επικοινωνία μαζί τους. Το τηλέφωνο, το ίντερνετ ακόμη και το ταχυδρομείο θα σε βοηθήσουν σε αυτό. Τηλεφώνησέ τους, γράψε τους ένα e-mail κι επισκέψου τους με την πρώτη ευκαιρία.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα