Θα εμπιστευόσουν άντρα μπέιμπι-σίτερ;

01.08.2013
Όταν μιλάμε για νταντά συνήθως φανταζόμαστε γυναίκα. Κι όμως οι καιροί αλλάζουν και μαζί και τα στερεότυπα. Κι αν διερωτάσαι ποιός θα εμπιστευόταν τα παιδιά του σε έναν άνδρα-νταντά, μάθε πως το ανδρικό φύλο κάνει κι εδώ τη διαφορά. Λαμπρό παράδειγμα ένας Νεουορκέζος που πλουτίζει από το επάγγελμα!

Ο 27χρονος Τζόν Μπράντον από την Νέα Υόρκη, ξεκίνησε να φυλάει παιδάκια ως φοιτητής, το διάστημα που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Ο ίδιος, μάλιστα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ως νταντά παιδιών διαφόρων πλούσιων οικογενειών.

Πρόσφατα, όπως διαβάσαμε στην Βρετανική Daily Mail, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του και να ανοίξει τοπ δικό του γραφείο για νταντάδες που δουλεύει αποκλειστικά με άνδρες! Η ιδέα του έχει κάνει πάταγο ενώ τα αιτήματα για μια νταντά αλά Ρόμπιν Γουίλιαμς στην ταινία κυρία Ντάουτφαϊερ, διαδέχονται το ένα το άλλο.

Όπως, μάλιστα, δηλώνει ο ίδιος, ήταν σίγουρος πως επρόκειται για μια καλή ιδέα, ωστόσο, δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση. Άλλωστε, ο άνδρας-νταντά έχει γίνει αρκετά της... μόδας τα τελευταία χρόνια. Πολλοί διάσημοι, μεταξύ των οποίων η Μαντόνα ή η Γκουίνεθ Πάλτροου, ξεφεύγουν από τα τεριμμένα κι εμπιστεύονται άνδρες νταντάδες, δίνοντάς τους επιπλέον πρεστίζ.

Δεν είναι, όμως, μόνο η "μόδα" και την αντιγραφή της νοοτροπίας των πλουσιών. Ανάμεσα στους λόγους που οδηγούν στην επιλογή ενός άνδρα είναι και η αναζήτηση ενός ανδρικού προτύπου σε περιπτώσεις μονογονεικών οικογενειών.

Άλλωστε, ένας άνδρας-νταντά απασχολεί με πιο ευχάριστες δραστηριότητες τα αγοράκια, παίζοντας για παράδειγμα μαζί τους ποδόσφαιρο και μπορεί να μιλήσει μαζί τους γι΄αγωνίσματα κι αμάξια. Παίρνει με άλλα λόγια τη θέση του αδελφού ή του μπαμπά.

Ίσως λοιπόν τα παραπάνω εξηγούν, τον μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων και e-mail που σε καθημερινή βάση δέχεται το γραφείο των ανδρών-νταντάδων, όχι μόνο από τις Η.Π.Α. αλλά κι από το εξωτερικό. Άραγε στην Ελλάδα, η κίνηση θα είχε ανάλογη επιτυχία;

Ότι κι αν επιλέξεις πάντως, άντρα ή γυναίκα, φρόντισε να το κάνεις με τα σωστά κριτήρια. Μερικές συμβουλές μπορείς να βρείς ανατρέχοντας στο παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο " Πώς να επιλέξεις τη σωστή μπέιμπι σίτερ".

Από τη Δήμητρα Γκούντρα