Φίλη με τη μαμά στο Facebook; Τι λέει για σένα

11.10.2013
Αίτημα φιλίας από τη μαμά ή το μπαμπά; Είναι σίγουρα ο πονοκέφαλος σρκετών σύγχρονων εφήβων αλλά η αποδοχή είναι αναπόφευκτη. Κι όμως μήπως τελικά η διαδικτιακή φιλία με τους γονείς έχει οφέλη;

Νέα μελέτη δείχνει πως έφηβοι που συνδέονται με τους γονείς τους στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram κι άλλα, αισθάνονται πιο δεμένοι μαζί τους και στην πραγματική ζωή.

Αποδοχή ή απόρριψη;

Στη μελέτη, που διεξήχθη από το Brigham Young University και δημοσιεύτηκε στο Networking journal Cyberpsychology, πήραν μέρος 491 οικογένειες του Σιατλ. Τα μέλη κάθε οικογένειας απάντησαν ερωτηματολόγια σχετικά με την χρήση των κοινωνικών δικτύων, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που προκύπτουν από αυτά.

Η κοινωνική δικτύωση με τους γονείς γεφυρώνει το χάσμα;

Τα ευρήματα δείχνουν πως οι έφηβοι που είχαν αποδεχτεί τα αιτήματα φιλίας των γονιών τους ήταν περισσότερο δεμένοι μαζί τους, πιο εξυπηρετικοί κι ευγενικοί ενώ δεν παρουσίαζαν συχνά επιθετική συμπεριφορά και δε βίωναν καταθλιπτικά συναισθήματα, κάτι που οδηγεί τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η κοινωνική δικτύωση με τους γονείς συμβάλλει στην οικοδόμηση των καλών σχέσεων με τα παιδιά τους όχι μόνο ηλεκτρονικά αλλά έχει προεκτάσεις και στην πραγματική ζωή.

Έτσι την επόμενη φορά που θα δεχτείς υπενθύμιση για το αίτημα φιλίας της μαμάς ή του μπαμπά, μη φοβηθείς να πατήσεις "Αποδοχή". ;-)

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα