Δουλεύεις από το σπίτι; Να πώς να το κάνεις παραγωγικά

03.12.2020
Δουλεύεις από το σπίτι; Να πώς να το κάνεις παραγωγικά
Οι συμβουλές για να αποδίδεις σωστά ακόμη και από την άνεση του σπιτιού σου

H εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού έχει κάνει την τηλεργασία τη νέα πραγματικότητα για πολλούς, και άλλοι το διαχειρίζονται αποτελεσματικά, άλλοι δυσκολεύονται να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στις επαγγελματικές υποχρεώσεις και τον προσωπικό χώρο και χρόνο.

Εάν ανήκεις στη δεύτερη ομάδα, διάβασε παρακάτω για να μάθεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είσαι παραγωγική και αποτελεσματική όσο δουλεύεις από το σπίτι:

Δες και αυτό: Μήπως το αφεντικό σου σε χειραγωγεί;

Ντύσου αναλόγως

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα να φορέσεις τα πιο επίσημα σου ρούχα, αλλά σίγουρα να βγεις από τις πιτζάμες σου και να φορέσεις κάτι που θα σε βοηθήσει να μπεις στο ψυχολογικό κλίμα της δουλειάς.

Διαμόρφωσε σωστά τον χώρο εργασίας σου

Δε χρειάζεται να έχεις ένα γραφείο ανάλογο με αυτό που έχεις στη δουλειά σου, αλλά είναι σημαντικό το τραπέζι στο οποίο θα κάθεσαι να είναι καθαρό, τακτοποιημένο, κοντά στο φυσικό φως και μακριά από αντιπερισπασμούς.

Δούλεψε μακριά από το σημείο που χαλαρώνεις

Όταν δουλεύεις από το σπίτι, οι αντιπερισπασμοί είναι συνήθως περισσότεροι απ'ότι στο γραφείο. Προσπάθησε να μην δουλεύεις στον ίδιο χώρο που ξεκουράζεσαι.

Κάνε μια ανακεφαλαίωση στο τέλος της ημέρας

Για να δεις κατά πόσο παραγωγική - ή όχι- ήταν η μέρα σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο στο τέλος της για να αναλογιστείς τι κατάφρες, τι ολοκλήρωσες και τι μπορείς να βελτιώσεις τις επόμενες ημέρες για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.