Πώς να γίνεις αναντικατάστατη στη δουλειά σου

15.09.2020
Πώς να γίνεις αναντικατάστατη στη δουλειά σου
Ξεχώρισε και ξεπέρασε τις φοβίες σου

Η επαγγελματική αρένα είναι δύσκολη και ανταγωνιστική - πόσο μάλλον τους τελευταίους μήνες, που η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού δυσκόλεψε τις ζωές όλων ακόμη περισσότερο, με περικοπές, απολύσεις και πολλές εταιρίες να δουλεύουν με περιορισμένο εργατικό δυναμικό και να αποφεύγουν τις προσλήψεις.

Δες και αυτό: 5 ασκήσεις για να μειώσεις το άγχος με φυσικό τρόπο και να ηρεμήσεις από τις άσχημες σκέψεις

Παρ'όλα αυτά, δεν πρέπει να αφήσεις τον πανικό να σε κυριεύσει και να αφήσεις τους φόβους και τις αγωνίες να "κλέψουν" την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου. Δες παρακάτω τους τρόπους να γίνεις σημαντικά χρήσιμη και αναντικατάστατη στη δουλειά σου:

Βρες λύσεις
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αγαπημένοι εργαζόμενοι των διευθυντών είναι όσοι έχουν ιδέες, παίρνουν πρωτοβουλίες και προτείνουν επιλογές για το πώς κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν με διαφορετικό τρόπο.

Μάζεψε πληροφορίες
Ξεκίνα κάνοντας ερωτήσεις σε κάποιον ένα ή δύο επίπεδα πάνω από σένα. Ρώτα τον τι προκλήσεις αντιμετωπίζει τώρα και πώς πιστεύει ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν. Συγκέντρωσε τις απαντήσεις του με τις ανησυχίες άλλων συναδέλφων. Έτσι, θα έχεις μια σαφή ιδέα προς τα πού να κατευθύνεις την παραγωγική σου σκέψη.

Αυτό το είδες; Γιατί το απόγευμα είναι η χειρότερη ώρα για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις

Συμπλήρωσε τα κενά
Αν το αφεντικό σου χάνει μερικές φορές τις λεπτομέρειες, εκμεταλλεύσου το για να βρεις έναν τρόπο να βοηθήσεις τον/την βοηθήσεις σε αυτό το κομμάτι, το οποίο σίγουρα θα εκτιμήσει.

Κάνε όμορφα σχόλια
Διώξε την αρνητική ενέργεια κάνοντας κοπλιμέντα και όμορφα σχόλια προς τους συναδέλφους σου.