Πώς να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν μιλάς δημόσια

18.09.2019
Πώς να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν μιλάς δημόσια
Τα tips που θα απογειώσουν τις ομιλίες σου

Πολλές φορές, όλοι χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση για να σηκωθούμε μπροστά σε πολύ κόσμο.

Διάβασε επίσης: 4 κακές συνήθειες που μπορεί να σου στερούν μία προαγωγή

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές από επαγγελματίες με εμπειρία στις δημόσιες ομιλίες σχετικά με το πώς μπορούμε να δώσουμε ώθηση στην αυτοπεποίθηση μας για να απογειώσουμε την εμφάνιση μας, είτε πρόκειται για συνέντευξη για δουλειά, είτε για επαγγελματική παρουσίαση:

Γλώσσα σώματος
Έχουν υπάρξει πραγματικά σπουδαίες έρευνες τα τελευταία 3 έως 5 χρόνια από κοινωνικούς ψυχολόγους και ανθρώπους που ασχολούνται με την ανάπτυξη επιχειρήσεων που έχουν επικεντρωθεί στη γλώσσα του σώματος, ειδικά για τις γυναίκες. Ένα από τα πράγματα που δοκιμάσαμε και πραγματικά απολάβαμε είναι η ιδέα της δύναμης που θέτουν. Αυτό που δεν θέλεις να κάνεις είναι να σταθείς με τα χέρια σου μπροστά σου, "κλείνοντας" τον εαυτό σου. Ξεκίνα με την εξής στάση: τα πόδια σου ανοιγμένα στο πλάτος των ώμων και τα χέρια στα πλάγια. Προσπάθησε να κάνεις το σώμα σου να φαίνεται πιο ανοιχτό μεγάλο.

Αυτό το είδες; Θυμάσαι καλύτερα πρόσωπα ή ονόματα; Δες ποιο από τα δύο είναι το πιο σύνηθες

'Αφησε τα πράγματα να κυλήσουν
Ό,τι κι αν συμβεί σε μια παρουσίαση ή μια συνέντευξη, άφησε την να κυλήσει. Επίσης, κράτησε το κεφάλι σου σταθερό και κράτησε οπτική επαφή με τα άτομα στο κοινό. Αυτό θα σου δώσει μια αίσθηση γείωσης και θα σε βοηθήσει να συνδεθείς με τους ανθρώπους από κάτω. Είναι, ακόμη, εξίσου σημαντικό, οι προτάσεις σου να έχουν αρχή και τέλος.

Το κλειδί είναι ο έλεγχος
Μίλα αργά και θυμήσου να παραμείνεις στο θέμα σου. Αν αρχίσεις να παρεκκλίνεις, επέστρεψε στον πυρήνα σου όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Δες και αυτό: 5 συμβουλές για να απαλλαγείς από καθημερινές αμήχανες καταστάσεις

Κράτησε το απλό
Το απλό είναι το καλύτερο (σε ό,τι αφορά το ντύσιμο). Διάλεξε ένα πράγμα που θα ξεχωρίζει: τον εαυτό σου. Προτίμησε ένα κομψό σύνολο που θα σε κολακαύει αλλά δε θα επισκιάζει την προσωπικότητα σου.