Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το κλειδί για μια λαμπρή καριέρα με... μέλλον;

08.05.2019
Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το κλειδί για μια λαμπρή καριέρα με... μέλλον;
Καλλιέργησε δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση και η δημιουργικότητα

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να αλλάξεις τη σκέψη και τη συμπεριφορά σου, και να επωφεληθείς στο μέγιστο από τις επαγγελματικές σου γνωριμίες:

Άνοιξε τα αυτιά σου

Πολλοί ειδικοί πάνω στον τομέα της επικοινωνίας τονίζουν ότι οι άνθρωποι που είναι από τη φύση τους καλοί ακροατές είναι συχνά εκείνοι που έχουν τις καλύτερες διασυνδέσεις. Όπως συμβαίνει και στις φιλικές σχέσεις, όλοι θέλουμε να νιώθουμε να ακουγόμαστε. Για να βελτιώσεις την ικανότητά σου αυτή, επικεντρώσου ενεργά σε αυτό που λένε οι συνάδελφοί σου και δοκίμασε να επαναλαμβάνεις μερικά από τα πράγματα που ακούς, με δικά σου λόγια, όμως. Είναι ένας απλός τρόπος να δείξεις ότι τους έχεις ακούσει προσεκτικά και να προσαρμόσεις την απάντησή σου.

Διάβασε επίσης: 5 τρόποι να κάνεις τους άλλους να σε ακούν όταν μιλάς

Σκέψου σε ευρύτερα όρια

Σε ό,τι αφορά μια συνεργασία, κοίταξε πέρα από τα όρια της ομάδας. Προσπάθησε να συνομιλήσεις με ανθρώπους και από άλλα τμήματα, γιατί μπορεί να σου δώσουν μια νέα προοπτική σε ένα πρόβλημα.

Επικοινώνησε τα προσόντα σου

Βεβαιώσου ότι οι άλλοι γνωρίζουν τι μπορείς να κάνεις. Πρόσφερε βοήθεια σε κάτι, τοποθετήσου ως εμπειρογνώμονας ή μέντορας σε ένα ζήτημα ή έναν τομέα που γνωρίζεις καλά και μίλα για τις ιδέες που έχεις, οι οποίες θα μπορούσαν να απλοποιήσουν, να επεκτείνουν ή να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της επιχείρησης.