7 υποσχέσεις στον εαυτό σου που οφείλεις να κρατήσεις!

11.03.2017
Η επιτυχία δεν έρχεται δίχως σκληρή δουλειά, Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι εύκολο και φια να πετύχεις τους στόχους σου, πρέπει να προσπαθήσεις. Σε αυτόν τον αγώνα υπάρχουν μερικές υποσχέσεις που πρέπει να τηρήσεις. Κάνε ένα συμβόλαιο με τον εαυτό σου και υποσχέσου πως θα τηρήσεις όλα τα παρακάτω στο δρόμο προς την επιτυχία!

Υπέγραψε συμβόλαιο με τον εαυτό σου & πέτυχε τους στόχους σου

#1 Υπόσχομαι να μην εγκαταλείψω

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η επιμονή μετά την αποτυχία. Με υπομονή και μαθαίνοντας από τα λάθη φτάνεις στο επιθυμητό.

#2 Υπόσχομαι να προσπαθήσω

Μη σταματάς να προχωράς όσα εμπόδια κι αν συναντάς. όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι. Τουλάχιστον προσπάθησέ το! Άλλωστε, κάθε αποτυχία είναι διαδακτική γι΄αυτό μη τη φοβάσαι. Βάλε στόχο και ξεκίνα.

#3 Υπόσχομαι να μην πιέσω τον εαυτό μου πάνω από τις δυνάμεις μου

Η προσπάθεια δε σημαίνει απαραίτητα και πίεση. Δε χρειάζεται να υποβάλλεις σε βασανιστήρια τον εαυτό σου και να υπερβαίνεις τις δυνάμεις σου.

#4 Υπόσχομαι να δίνω στον εαυτό μου το δικαίωμα να κάνει διάλειμμα

Το να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου σε σε βοηθά αλλά σε βλάπτει.

#5 Υπόσχομαι να ενεργώ με αυτοσεβασμό και να εκτιμώ τον εαυτό μου

Δεν έχει σημασία τι πετυχαίνεις στη ζωή, πόσα χρήματα βγάζεις ή πόσους στόχους έχεις πετύχει, το παν είναι ν' αναγνωρίζεις την αξία σου.

#6 Υπόσχομαι να δέχομαι κριτική και να μαθαίνω από αυτή

Άκου τι έχουν να σου πουν και προσπάθησε να μαθαίνεις από την κριτική (την εποικοδοδμητική). Και μπορεί αρχικά τα λόγια ν΄ακούγονται σκληρά αλλά σίγουρα έχεις να πάρεις αρκετά μαθήματα.

#7 Υπόσχομαι να σταματήσω ν΄αμφιβάλλω για εμένα

Θα μπορούσες να περάσεις ώρες, ημέρες κι αιώνες εξετάζοντας το τι θα μπορούσε να πάει στραβά. Η αρχή για την επιτυχία είναι να μη σκέφτεσαι τόσο πολύ τ΄αρνητικά και να πιστέψεις στις δυνατότητές σου. Πολλά μπορούν να πάνε στραβά, αλλά άλλα τόσα μπορούν να έχουν θετική έκβαση!

#8 Υπόσχομαι να... προχωρήσω!

Δυσκολίες στη ζωή πάντα θα υπάρχουν, όπως επίσης κι άνθρωποι αρνητικοί που σε κρατάνε πίσω. Μάθε να ξεπερνάς τα εμπόδια, να παίρνεις δύναμη από τις δυσκολίες, ν΄αφήνεις πίσω σου τον αρνητισμό και να προχωράς μπροστά.

Επιμέλεια:

Δήμητρα Γκούντρα