Πώς θα βγάλεις χρήματα από το σπίτι! 10+1 προτάσεις για να διαλέξεις

31.01.2017
'Όχι μια, ούτε δύο αλλά 10 διαφορετικές προτάσεις για να βγάζεις χρήματα από το σπίτι σου δίνουμε για να διαλέξεις αυτή που προτιμάς και σου ταιριάζει καλύτερα. Ρίξε μια ματιά και καλή αρχή!

#1 Η πιο καλή δακτυλογράφος είσαι εσύ!

Έχεις εμπειρία από θέσεις γραμματέως, ξέρεις τυφλό σύστημα και χειρίζεσαι το πληκτρολόγιο με κλειστά μάτια; Γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Υπάρχουν εταιρείες που ψάχνουν εξωτερικούς συνεργάτες και πληρώνουν με τους χαρακτήρες.

#2 Πόσες ξένες γλώσσες ξέρεις;

Ο κόπος και οι σπουδές δεν πάνε στράφι. Αν γνωρίζεις άριστα ξένες γλώσσες ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα. Κι αν δεν το έχεις με τη διαδασκαλία, υπάρχει πάντα και η λύση των μεταφράσεων. Ψάξε στις μικρές αγγελίες και βάλε κι εσύ μια απαριθμώντας τα προσόντα σου.

#3 Ξέρεις τι εστί e-bay;

Πόσα παλιά πράγματα αξίας έχεις που απλά σου πιάνουν χώρο; Στο e-bay αλλά και στις μικρές αγγελίες θα δεις να πωλούνται και να ζητούνται μεταχειρισμένα αντικείμενα κάθε είδους, από όργανα γυμναστικής, έπιπλα, πίνακες ζωγραφικές μέχρι και... καπέλα. Αντί να πετάς, κάνε ξεκαθάρισμα και μάζεψε λεφτά.

#4 Έχεις εξοχικό ή άδειο διαμέρισμα; Ξέρεις για το Airbnb;

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τάση ενώ οι περισσότεροι τουρίστες πλέον είναι υποψιασμένοι και ψάχνουν κατάλυμμα μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Ο λόγος για το Airbnb.com όπου μπορείς να καταχωρήσεις το σπίτι σου και να φιλοξενείς κόσμο με αντίτιμο... Μπορείς να νοικιάσεις από δωμάτιο μέχρι και ολόκληρο σπίτι για μερικές ημέρες, εβδομάδα ή και μήνα. Το μόνο που κάνεις είναι να δημιουργήσεις προφίλ, ν΄ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες και πληροφορίες για το ακίνητο, προτείνεις τιμή διανυκτέρευσης κι από εκεί και μετά όποιος ενδιαφέρεται επικοινωνεί μαζί σου.

#5 Η περιποίηση είναι το φόρτε σου;

Αν είσαι beaty queen, ξέρεις τις τάσεις της ομορφιάς και οι φίλες σε εμπιστεύονται με κλειστά μάτια, τότε θα μπορούσες να γίνεις εκπρόσωπος - αντιπρόσωπος εταιρειών με καλλυντικά που βασίζονται σε σύστημα διανομής-πυραμίδας. Εσύ θα παίρνεις ποσοστό επί των πωλήσεων και θα βγάζεις χρήματα κάνοντας κάτι που πραγματικά σου αρέσει.

#6 Είσαι καλή μαγείρισσα;

Εννοείται πως δε συστήνουμε να χρεώνεις φίλους και γνωστούς κάθε φορά που τους προσκαλείς για φαγητό. Δοκίμασε την τύχη σου, αναζητώντας εξωτερική συνεργασία με τοπικά μαγαζιά που θα ήθελαν να εντάξουν σπιτικά γλυκά και προϊόντα. Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, κουλουράκια κι άλλα εδέσματα, μπορούν να σου δώσουν έξτρα εισόδημα.

#7 Μάθε τέχη...

Αν από μικρή είχες έφεση στις τέχνες ίσως ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθείς τα χόμπι σου. Σου αρέσει να φτιάχνεις κοσμήματα ή διακοσμητικά για το σπίτι; Οι ανθοκομικές σου συνθέσεις είναι αντάξιες ενός επαγγελματία; Έχεις πρωτότυπες ιδέες για μπομπονιέρες και προσκλητήρια; Μεταποιείς τα ρούχα κι άλλα αντικείμενα μετατρέποντάς τα σε έργα τέχνης; Έχεις ταλέντο στη ζωγραφική; Αν πιάνει το χέρι σου, τόλμησέ το, διάλεξε "καμβά" και γέμισε δημιουργικά το χρόνο σου! Που ξέρεις τα έργα σου μπορεί να σου προσφέρουν χαρτζιλίκι.

#8 Πάρε μέρος σε έρευνες

Υπάρχουν εταιρείες ερευνών που στέλνουν ερωτηματολόγια μέσβω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα συμπληρώνεις μαζεύοντας πόντους και στη συνέχεια να τους εξαργυρώνεις. Σε αυτή την περίπτωση δε μιλάμε για τακτικό εισόδημα αλλά σε χαλάει; Μια εταιρεία τέτοιου τύπου για παράδειγμα είναι το GlobalTestMarket. Για κάθε έρευνα που θα συμπληρώνεις, θα κερδίζεις ΜarketPoints. Kαι τα 1.000 Market-points εξαργυρώνονται προς 50 δολάρια ΗΠΑ.

#9 Διέδωσε τη γνώση

Δεν είναι μόνο οι ξένες γλώσσες που μπορούν να διδαχτούν αλλά κάθε τι που κάποιος θέλει να μάθει. Ξέρεις πιάνο, βελονάκι, μακραμέ, είσαι άσσος στη ραπτική, φτιάχνεις φυτικά καλλυντικά; Ξέρεις πόσοι θα πλήρωναν για ν' αποκτήσουν τη γνώση σου; Δοκίμασε αρχικά με σεμινάρια στο σπίτι σου σε φίλους και γνωστούς. Βρες ημερομηνία, βάλε κόστος συμμετοχής, διέδωσέ το και καλή αρχή!

#10 Έχεις γκαράζ ή αποθήκη;

Αν έχεις στην κατοχή σου αποθήκη ή γκαράζ στην οικία σου μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα νοικιάζοντάς τα.

+1 Και με το blogging τι γίνεται;

Πριν μια δεκαετία ίσως να ήταν πιο εφικτό να κερδίσει κάποιος στάνταρ εισόδημα από τα ιστολόγιά του. Δυστυχώς σήμερα κάτι τέτοιο φαντάζει Γολγοθάς, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ιστολογίων στην μπλογκόσφαιρα. Αν ωστόσο, είσαι λάτρης του διαδικτύου και της συγγραφής, μπορείς να το τολμήσεις, αρχικά ως χόμπι και που ξέρεις, ίσως κάποια στιγμή μπορέσεις να κερδίσεις ένα μικρό χαρτζιλικάκι από τις διαφημίσεις.

Μικρά αλλά βασικά:

Προσοχή στις απάτες!

  • Μην "παραμυθιάζεσαι" με υποσχέσεις για εύκολο χρήμα.
  • Προσοχή στις εταιρείας τύπου πυραμίδα. Φρόσντισε να μην επενδύσεις πολλά κι απογοητευτείς. Αν νιώθεις πως θέλεις να συμμετέχεις διασφάλισε πως το οικονομικό ρίσκο είναι μικρό.
  • Μην περιμένεις κέρδος με την πρώτη. Όπως όλες οι επενδύσεις χρειάζεται κόπος και χρόνος για να δεις απολαβές.
  • Η εργασία από το σπίτι δεν αποφέρει πάντα τα μέγιστα αλλά αξίζει να το προσπαθήσεις.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα