Τρικς για να κερδίζεις 30 λεπτά κάθε πρωί!

16.05.2016
Το ξυπνητήρι χτυπάει κι εσύ σηκώνεσαι αλαφιασμένη για να προλάβεις! Μπαίνεις για ντους κι ας μην έχει ζεστάνει καλά το νερό, ντύνεσαι στα γρήγορα, πίνεις δυό γουλιές καφές, παίρνεις μια φρυγανιά για το δρόμο και τρέχεις να προλάβεις για να είσαι on time στη δουλειά. Αν τα πρωϊνά σου είναι αγώνας δρόμου, σου δίνουμε μερικές συμβουλές για να γλιτώνεις τουλάχιστον μισή ωρίτσα κάθε πρωί! Ξεκίνα από σήμερα. Ιδού πως θα το κάνεις...

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

1. Κάνε μπανάκι αποβραδίς

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις χρόνο είναι να αλλάξεις λίγο τη ρουτίνα σου και να κάνεις το ντουσάκι σου από το προηγούμενη βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο (εκτός κι αν είναι καλοκαίρι και συνηθίζεις να ιδρώνεις). Σε αντίθετη περίπτωση ή αν θέλεις οπωσδήποτε ένα πρωινό μπανάκι, κάνε έστω το λούσιμο από την προηγούμενη. Δε φαντάζεσαι πόσο χρόνο κερδίζεις αφού ξεχνάς σεσουάρ και βούρτσες.

2. Βρες από την προηγούμενη τι θα φορέσεις

Αντί να προσπαθείς πρωί - πρωί με την τσίμπλα στο μάτι να κάνεις συνδιασμούς και να ταιριάξεις ρούχα, προσπάθησε να το φροντίζεις από την προηγούμενη ημέρα. Θα σε γλιτώσει από αρκετό άγχος αλλά και χρόνο. Αντί να ψάχνεις με τι θα ταιριάξεις τη φούστα και το παντελόνι αλλά και ποιά παπούτσια ταιριάζουν με το outfit, μπορείς αυτά τα 10 λεπτά (ίσως και περισσότερα) ν΄απολαύσεις έναν αρωματικό ζεστό καφέ με την ησυχία σου.

3. Άλλαξε την ώρα στα ρολόγια

Αν είσαι από τους αδιόρθωτους αργοπορημένους η λύση είναι μια: βάλε το ρολόι 5 λεπτά μπροστά! Βλέποντάς το θα ξεγελιέσαι όλα θα γίνονται πιο γρήγορα.

4. Φτιάξε τσαντούλες από το βράδυ

Δεν είναι μόνο η γυναικεία τσάντα που θέλει προετοιμασία αλλά και η τσάντα φαγητού. Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου κάθε βράδυ για να βάλεις μέσα όλα τ΄απαραίτητα. Γυαλιά, ρολόι, κινητό, δίπλωμα αυτοκινήτου κ.α. είναι μερικά μόνο από τα απαραίτητα. Φτιάξε ckeck list για να μην ξεχνάς τίποτα απολύτως. Όσο για την τσάντα φαγητού, φτιάξε σωστά τα ταπεράκια για να μην έχεις ατυχήματα που θα σου στοιχίσουν σε χρόνο το πρωί. Πόσες φορές από τη βιασύνη σου δε λερώθηκες με σάλτσα και φαγητό που έπεσε κατά λάθος πάνω στα ρούχα φτιάχνοντας την τσάντα φαγητού; Προσέχουμε για να έχουμε...

5. Πρωινό: η λύση βρίσκεται στο απλό!

Μπορεί να ονειρεύσαι πρωινό ξενοδοχείου 5 αστέρων αλλά εκτός από τις θερμίδες που περιέχει μια τέτοια λύση είναι και χρονοβόρο. Το πρωινό δε χρειάζεται να είναι ολόκληρο γεύμα. Ένας καφές κι ένα φρούτο ή τοστ αρκούν. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές και πάνω απ΄όλα παχυντικά και χρονοβόρα.

Κι ενα παιχνιδάκι

Αν σου αρέσουν οι προκλήσεις κι αν έχεις διάθεση κι όρεξη για παιχνίδι μπορείς να δοκιμάζεις κι αυτό! Βάλε χρονόμετρο και προσπάθησε να μη βγεις εκτός στόχου.