Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για σπουδές

23.03.2016
Θα ήθελες να συνεχίσεις τις σπουδές που άφησες στη μέση, να συνεχίσεις με μεταπτυχιακά ή απλούστατα να πάρεις ένα ακόμη πτυχίο αλλά κολλάς στην... ηλικία; Σου δίνουμε λόγους που θα διαλύσουν κάθε σκέψη και αμφιβολία!

Είσαι πιο συνειδητοποιημένη

Οι κοπάνες από τα μαθήματα και οι τρίλιζες εν ώρα διαλέξεων είναι κάτι σύνηθες σε 18χρονους φοιτητές και συνυφασμένες με... ανωριμότητα. Αν άργησες να ξεκινήσεις τις σπουδές, μαζί με τα χρόνια έχει έρθει και η σοφία του να γνωρίζεις ακριβώς τι θέλεις και γιατί. Σπουδάζεις επειδή το θέλεις κι όχι γιατί έτυχε!

Είναι ευκολότερο - κι ας πιστεύεις το αντίθετο

Οι σπουδές δε σημαίνουν απαραίτητα επιστροφή στα θρανία και ολοήμερη παρακολούθηση διαλέξεων κι εργαστηρίων. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για εργαζομένους που κάνουν τις σπουδές εύκολη υπόθεση ακόμη και για πολυάσχολους.

Όλοι μπορούν! Εσύ γιατί όχι;

Συχνά - Πυκνά διαβάζουμε ειδήσεις για ηλικιωμένους που σε ηλικία ακόμη και μετά τα 80 συνεχίζουν τις σπουδές τους και παίρνουν απολυτήριο Λυκείου, πτυχίο Πανεπιστημίου ή συνεχίζουν με μεταπτυχιακές σπουδές. Λαμπρό το παράδειγμα του Ανδρέας Ζαχαρούδης που σε ηλικία 86 ετών βγήκε πρώτος φοιτητής στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ή ο κύριος Βασίλης Μαυράκης που πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ηλικία 77 ετών. Αφού αυτοί μπόρεσαν, μπορείς κι εσύ!

Αποκτάς προβάδισμα στην εργασία

Είναι θετικό να αποκτάς νέες γνώσεις και να εξελίσσεσαι. Η δια βίου εκπαίδευση είναι η απάντηση κι η λύση σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας. Μόνο με γνώσεις κι εμπειρία γίνεσαι ανταγωνιστική.