3 λόγοι που τα meetings είναι απαραίτητα

28.02.2016
Από τη Δήμητρα Γκούντρα Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα επαγγελματικό meeting χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Όλοι κάθονται στην αίθουσα σκεπτόμενοι τη δουλειά που έχουν αφήσει πίσω, τα e-mails που έχουν να στείλουν και το πόση ώρα ακόμη θα είναι αναγκασμένοι να υπομείνουν αυτό το... μαρτύριο. Κι όμως, όσο βαρετά κι αν φαίνονται, είναι απαραίτητα. Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι.

1. Επιμερισμός εργασίας & αλλαγή πλεύσης αν αυτό κριθεί αναγκαίο

Αν και όλη η ομάδα είναι υπεύθυνη για το συνολικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής οφείλει να δώσει κατευθυντήριες γραμμές και να μοιράσει καθήκοντα στην ομάδα. Επειδή όμως ένα project είναι κάτι το δυναμικό, τα συχνά meetings επιτρέπουν αλλαγές για την πορεία υλοποίησής του. Με τα συχνά meetings ελέγχεται η πορεία της εργασίας, τα κωλύματα και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί για αλλαγή πλεύσης αν αυτό καταστεί αναγακαίο.

2. Οι προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι

Μην υποτιμάς το ρόλο και τη σημασία του brainstorming. Όταν μια ομάδα ρίχνει στο τραπέζι προτάσεις, η πιθανότητα επιλογής της καλύτερης είναι μεγαλύτερες. Από την άλλη, οι συζήτηση των προβλημάτων που ο καθένας αντιμετωπίζει στο δικό του τομέα και κομμάτι εργασίας μπορεί να δώσει λύσεις. Πολλά μυαλά καλύτερα του ενός: είναι δεδομένο!

3. Η επιτυχία πρέπει να γιορτάζεται

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για μια ομάδα να γιορτάζει την επιτυχία κια υτό γιατρί λειτουργεί ως κίνητρο για το επόμενο έργο. Δε χρειάζοντια τούρτες και σαμπάνιες αλλά ένα ΜΠΡΑΒΟ πάντα είναι βοηθητικό. Και εννοείται πως η φυσική επαφή δε συγκρίνεται με ένα απρόσωπο e-mail.