Τι τύπος εργένισσας είσαι;

26.10.2010
Σε κάθε παρέα υπάρχουν μια ή περισσότερες εργένισσες. Κορίτσια μόνα, άνευ σχέσης που όσο κι αν προσπαθείς να τους βρεις σύντροφο, δεν τα καταφέρνεις! Μπορεί βέβαια, να είσαι κι εσύ η ίδια εργένισσα και να μην σταυρώνεις άντρα.

Σε κάθε παρέα υπάρχουν μια ή περισσότερες εργένισσες. Κορίτσια μόνα, άνευ σχέσης που όσο κι αν προσπαθείς να τους βρεις σύντροφο, δεν τα καταφέρνεις! Μπορεί βέβαια, να είσαι κι εσύ η ίδια εργένισσα και να μην σταυρώνεις άντρα.

Κι όμως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα παραμένει μόνη σαν το λεμόνι, γι' αυτό και συναντάμε πολλούς τύπους εργένισσας! Ιδού οι πιο δημοφιλείς:

Αυτή που ψάχνει την αδερφή- ψυχή της: κάθε φορά που βρίσκει ένα νέο σύντροφο, τον υποβάλλει σε διάφορα τεστ για να δει αν αυτός είναι ο ιδανικός για εκείνη. Συνήθως, όταν βαριέται σε μια σχέση, χωρίζει το έτερον της ήμισυ, λέγοντας σαν δικαιολογία ότι δεν πιστεύει πως εκείνος είναι το κάρμα της. Έχεις ήδη βαρεθεί ν' ακούς τις μεταφυσικές θεωρίες της για το πώς καταλήγει μόνη και γιατί δεν έχει βρει ακόμα τον Ένα.

Η εργένισσα - φοίνικας: μετά από κάθε σκληρό χωρισμό, η εργένισσα τούτη, μαζεύει τα κομμάτια της και σαν τροπικός φοίνικας ξαναγεννιέται από τις στάχτες της και ξανά προς την δόξα τραβά!

Αυτή που αφήνει τα πάντα στην τύχη: η εργένισσα αυτή, προτιμά ν' αφήνει τα πράγματα να έρχονται από μόνα τους. Ποτέ δεν θα βγει με σκοπό να βρει σύντροφο και οι περισσότερες σχέσεις της ήρθαν όντως τυχαία (εκεί που πετούσε τα σκουπίδια)! Βέβαια, η στάση αυτή, της έχει κοστίσει και πολλά και μεγάλα διαστήματα μοναξιάς αλλά δεν προβληματίζεται και πολύ.

Η πριγκίπισσα που θα τη σώσει ο ιππότης: αγαπημένη της ταινία είναι "Ένας ιππότης για τη Βασούλα" και φυσικά αγαπημένο της παραμύθι "Η Ωραία Κοιμωμένη". Εννοείται πως η φίλη σου αυτή, θα περιμένει όσο χρεριαστεί για να έρθει ο πρίγκηπας, ακόμα και αιώνες.

Η Σάρλοτ: σαν την Σάρλοτ του "Sex and the City", η εργένισσα αυτή, διαλέγει ήδη νυφικά και κρατά στον πάγο την υπόλοιπη ζωή της (καριέρα, φιλίες, ενδιαφέροντα) περιμένοντας να εμφανιστεί ο μέλλοντας σύζυγος.

Το ελεύθερο πνεύμα: αυτή η εργένισσα ανησυχεί πως το να κάνει σχέση με ένα αρσενικό, θα της στερήσει πολύτιμο χρόνο και φυσικά την ανεξαρτησία της. Με τέτοια μυαλά, κινδυνεύει να μείνει στο ράφι.

Η ασυμβίβαστη: δεν θα μπει ποτέ κάτω από το ζυγό ενός άντρα που δεν την εκφράζει απόλυτα. Προτιμά να παραμείνει μόνη για χρόνια και χρόνια παρά να συμβιβαστεί με μετριότητες.

Η πρώην δεσμευμένη: είναι η κολλητή αυτή, που δοκίμασε και τη ζωή της δεσμευμένης για χρόνια και τώρα που βρήκε και πάλι την ελευθερία της, έχει σκοπό να το γλεντήσει μέχρι τελικής πτώσης.

Η εργένισσα από άποψη: ζει το παρόν και ξέρει πως θα έρθει και η δική της ώρα να νοικοκυρευτεί. Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να λατρεύει την εργένικη ζωή της και θα βάζει τις φίλες της, πάνω κι από τον ίδιο τον εαυτό της.

Το Party animal: λατρεύει να βγαίνει, να γλεντά και να περνά καλά. Αποτελεί την ιδανική παρέα για εσένα, ειδικά τις μέρες που ψοφάς να βγεις για ένα ποτό και δεν βρίσκεις άνθρωπο να σε συνοδέψει. Η ίδια γνωρίζει, πως άπαξ και δεσμευτεί, οι ένδοξες στιγμές της διασκέδασης θα πάνε περίπατο, γιαυτό και ζει διασκεδάζοντας ολημερίς και ολονυχτίς!

Κατερίνα Π.