Πώς θα "στρώσεις" τις κακιασμένες κολλητές (Νο2)

16.02.2010
Αναρωτιέμαι: τι θα έκανα χωρίς τις κολλητές μου; Έλα ντε,ειδικά τώρα που έρευνες υποστηρίζουν πως οι καλοί φίλοι μας βοηθούν να ζούμε καλύτερα, να έχουμε καλύτερη υγεία και περισσότερη ηρεμία στη ζωή μας. Και λες εκεί, ας γίνω χαλί να με πατήσει η κολλητή, αφού μου κάνει τόσο καλό! Όλα αυτά, αν προλάβεις να γίνεις χαλί, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κακιασμένες κολλητές μπορούν να σε τυλίξουν πριν το πεις σε μια κόλλα χαρτί.

Αναρωτιέμαι: τι θα έκανα χωρίς τις κολλητές μου; Έλα ντε,ειδικά τώρα που έρευνες υποστηρίζουν πως οι καλοί φίλοι μας βοηθούν να ζούμε καλύτερα, να έχουμε καλύτερη υγεία και περισσότερη ηρεμία στη ζωή μας. Και λες εκεί, ας γίνω χαλί να με πατήσει η κολλητή, αφού μου κάνει τόσο καλό! Όλα αυτά, αν προλάβεις να γίνεις χαλί, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κακιασμένες κολλητές μπορούν να σε τυλίξουν πριν το πεις σε μια κόλλα χαρτί.

Και μην μου πεις ότι δεν σου έχει τύχει: να έχεις ένα τόνο δουλειά κι εκείνη να αναλύει το ερωτικό δράμα της μέσω msn. Να θέλεις μαντήλι για να κλάψεις εξαιτίας των αισχρών οικονομικών σου, κι εκείνη να οργανώνει ταξίδι για δύο στην Ταϊλάνδη. Να την παρακαλάς να βρεθείτε, κι εκείνη να θέλει να δει τον αγαπημένο της πάλι για 457η φορά σερί!

Όλα αυτά, θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν, αν δεν ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου προτείνουμε για να "στρώσεις" τις κακιασμένες κολλητές άμεσα...

2. Πώς θα παλέψεις... την κολλητή που σε "γράφει": η κολλητή αυτή, σε θυμάται στη χάση και στη φέξη. Όποτε την συμφέρει, θυμάται τις ωραίες στιγμές που περάσατε μαζί στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο και όποτε την παίρνεις και δεν προλαβαίνει τάχα να σε δει γιατί πνίγεται στη δουλειά, σου θυμίζει ότι δεν πρέπει να της κρατάς κακία γιατί η φιλία σας είναι δεδομένη.

Σώσε τη φιλία σας: στη ζωή αυτή, τίποτα δεν είναι δεδομένο, πόσο μάλλον μια σχέση (φιλική ή άλλη). Δες το σαν να έχεις και να μεγαλώσεις στην αυλή σου ένα φυτό. Το ποτίζεις καθημερινά, το προσέχεις, μέχρι που κάποια στιγμή σταματάς. Το πιο πιθανό είναι το γλαστράκι με το φυτό να μαραθεί και σένα να σου μείνει το ότι το πότιζες σωστά κι καλά στην αρχή, όταν το πρωτοαγόρασες. Τα παραπάνω μπορείς να αξιοποιήσεις στη σχέση με τη φιλενάδα που σε γράφει διαρκώς.

Είναι αλήθεια πως η μαγιά μιας φιλίας δεν χάνεται ποτέ, αλλά αν η κολλητή σου δεν θέλει να μείνει με τις φωτογραφίες του παρελθόντος στο χέρι, καλό είναι να σε βλέπει και να βγάζετε και νέες. Αν δεις πώς δεν παίρνει από λόγια, κάνε ό,τι σου κάνει. Μην απαντάς στα τηλέφωνα ή μηνύματά της για κάποιο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα απόφυγε οποιαδήποτε επαφή μαζί της. Αν δεν είναι εντελώς αναίσθητη, θα το πιάσει το νόημα.

3. Πώς θα παλέψεις... την τσιφούτα κολλητή: αυτή η κολλητή μπορεί να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο της τσιφούτας. Δεν υπάρχει φορά που να βγήκατε και να κρατούσε επάνω της χρήματα. Κάθε φορά προφασίζεται έλλειψη ρευστού και καταριέται τα ΑΤΜ των τραπεζών που είναι άδεια, τη στιγμή που εκείνη επιθυμεί να σηκώσει χρήματα. Φυσικά, εσύ από την καλή σου την καρδιά και για να μην χαλάσεις την παρέα, προσφέρεσαι να συνεισφέρεις οικονομικά, αλλά καταλήγεις να διεκδικείς τα δανεικά και αγύριστα.

Σώσε τη φιλία σας: σταμάτα να κακομαθαίνεις την τσίπισσα κολλητή. Όσο της δίνεις θάρρος στο θέμα των χρημάτων, τόσο θα στηρίζεται επάνω σου για οικονομική ενίσχυση. Δώστης να καταλάβει ότι και για εσένα τα χρήματα είναι μετρημένα και κάθε φορά που δανείζεται κάτι, την επόμενη ζήτησέ το πίσω. Δεν είπαμε να την πάρεις και το κεφάλι για 5 ευρώ, αλλά όπως λέει και ο λαός: οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

4. Πώς θα παλέψεις... την κολλητή ? πιστό αντίγραφο σου: δεν υπάρχει ρούχο, κόσμημα ή παπούτσι σου που να μην έχει αγοράσει το ίδιο ακριβώς. Στις παρέες πιστεύουν πως είστε δίδυμες, ενώ ακόμα και η κουπ των μαλλιών σας είναι ταυτόσημη. Εννοείται, πως και στα αγόρια το γούστο σας συγκλίνει επικίνδυνα, σε σημείο που συχνά απέχετε ένα βήμα από το μαλλιοτράβηγμα.

Σώσε τη φιλία σας: είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις πως αυτή η ομογενοποίηση της κολλητής σου με εσένα, μπορεί να έχει πολύ άσχημη κατάληξη. Σίγουρ,α οι άνθρωποι που κάνουν παρέα και έχουν συνάψει μια φιλία, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στις προσωπικότητές τους. Παρ' όλα αυτά, πρέπει από πολύ νωρίς να κόψεις τον αέρα σε αυτή την κολλητή. Εξήγησέ της ότι κάθε μια από εσάς αποτελεί μια διαφορετική οντότητα, που δεν πρέπει να συμπίπτει παντού.

Αρχικά, σταμάτα να πηγαίνεις για ψώνια ή στο κομμωτήριο μαζί της. Ταυτόχρονα, μην της δίνεις πληροφορίες σχετικά με το πού αγόρασες το τάδε παντελόνι ή πού έφτιαξες το μαλλί σου. Αν δεν σταματήσει την μιμητική συμπεριφορά, καλό είναι να κάνετε μια ανοιχτή κουβέντα επί του θέματος. Αν συνεχίσει να σε μιμείται, απομακρύνσου, γιατί η κοπέλα αυτή είναι πιθανό να έχει κάποια εμμονή μαζί σου.

Από την Κατερίνα Πατούλια