10 τρόποι για να γίνεις η ιδανική καλεσμένη

22.12.2006
Τις ημέρες των γιορτών όλο και κάπου θα είστε καλεσμένοι. Αν θέλετε να είστε ο πιο «δημοφιλής» καλεσμένος, ακολουθήστε τις 10 συμβουλές μας και κερδίστε στα σημεία!

Τις ημέρες των γιορτών όλο και κάπου θα είστε καλεσμένοι. Αν θέλετε να είστε ο πιο «δημοφιλής» καλεσμένος, ακολουθήστε τις 10 συμβουλές μας και κερδίστε στα σημεία!

1. Απαντήστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην πρόσκληση. Έτσι, η οικοδέσποινα μπορεί να οργανωθεί καλύτερα γνωρίζοντας τον ακριβή αριθμό των ατόμων.

2. Ρωτήστε την οικοδέσποινα πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στο τραπέζι για να την ξεκουράσετε. Μπορείτε να φτιάξετε κάποιο ορεκτικό ή το επιδόρπιο. Αποφύγετε να πάρετε οι ίδιοι πρωτοβουλία, γιατί η οικοδέσποινα μπορεί να έχει ετοιμάσει κάτι παρόμοιο.

3. Αν δεν ετοιμάσετε κάτι σε φαγώσιμο, προσφερθείτε να ετοιμάσετε το τραπέζι. Αν, πάλι, η οικοδέσποινα αρνηθεί, μην παρεξηγηθείτε, καθώς μπορεί ήδη να το έχει οργανώσει.

4. Συνεννοηθείτε μαζί της, ώστε να τη βοηθήσετε σε λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής. Αν το κανονίσετε, φροντίστε να φτάσετε νωρίτερα και να μην αργήσετε, καθώς σίγουρα θα έχει υπολογίσει στη βοήθειά σας.

5. Να είστε «Εγγλέζοι» στο ραντεβού σας. Η δική σας καθυστέρηση μπορεί να σημαίνει και καθυστέρηση του δείπνου και δεν θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

6. Μόλις το γεύμα τελειώσει, προσφερθείτε να βοηθήσετε την οικοδέσποινα να μαζέψει το τραπέζι. Αν αρνηθεί, σεβαστείτε την επιθυμία της. Σίγουρα κάτι θα έχει στο μυαλό της.

7. Αν δείτε ότι μετά το γεύμα η οικοδέσποινα έχει κλειστεί στην κουζίνα και καθαρίζει, προσφερθείτε να τη βοηθήσετε. Έτσι, θα περάσει κι εκείνη λίγο περισσότερο χρόνο με τους καλεσμένους της.

8. Να είστε «ανοιχτοί» με όλους τους καλεσμένους. Αποτελείτε ένα μέρος της παρέας που θα κάνει μία τέτοια συγκέντρωση επιτυχημένη.

9. Μην ξεκινήσετε κάποια συζήτηση που γνωρίζετε ότι θα δημιουργήσει διαφωνίες μεταξύ των καλεσμένων ή θα τους φέρει σε δύσκολη θέση.

10. Μην το παρακάνετε με το ποτό. Σίγουρα η οικοδέσποινα θα ευχαριστηθεί περισσότερο αν όλοι οι καλεσμένοι της περάσουν καλά όντας νηφάλιοι.