7 "ιδιοτροπίες" που πρέπει ν΄αποβάλλεις

24.02.2017
Υπάρχουν μερικές ιδιοτροπίες που πρέπει να αποβάλλεις άμεσα αν θέλεις να ευτυχίσεις. Μάθε ποιά είναι όσα πρέπει να διορθώσεις και λάβε τα μέτρα σου!

Μικρές διοτροπίες μας επηρεάζουν τις σχέσεις μας, φιλικές, οικογενειακές αλλά και ερωτικές κι αν δε λάβουμε τα μέτρα μας μπορούν να αποβούν μοιραίες. Υπάρχουν μερικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις για να μη βρεθείς προ απροόπτων και δυσάρεστων εξελίξεων. Μάθε μερικές από τις ιδιοτροπίες (κι όχι μόνο) που πρέπει να περιορίσεις στο ελάχιστο.

Όσα πρέπει να κόψεις μαχαίρι αν θέλεις να ευτυχίσεις

1. Τεμπελιά: Ένα από τα πράγματα που πρέπει να διορθώσεις άμεσα είναι η τεμπελιά. Η οκνηρία μπορεί να σε καταστρέψει σε όλους τους τομείς, από την εργασία μέχρι και τα ερωτικά και να επηρεάσει την υγεία σου.

2. Εγωισμός: Ο υπέρμετρος εγωισμός οδηγεί σε μοναχική πορεία. Σκέψου αν στόχος σου είναι η στιγμιαία ικανοποίηση ή η μακροπρόθεσμη και πράξε ανάλογα.

3. Αγένεια: Όντας αγενής αφενός πληγώνεις τους γύρω σου προσβάλλοντάς τους κι αφετέρου γίνεσαι αντιπαθείς. Είναι πραγματικά αυτό που θέλεις;

4. Εκμετάλλευση: Μη θαυμάζεις τους αδίστακτους και μη γίνεις σαν κι αυτούς. Το να εμεταλλεύσαι τους άλλους και να τους χειραγωγείς θα σου δώσει πρόσκαιρα οφέλη και μόνο.

5. Καλοπιστία: Σε γενικές γραμμές πρόκειται για θετικό χαρακτηριστικό. Ωστόσο, αν η καλοπιστία πκησιάζει την αφέλεια με τη λογική της αγνότητας μπορεί να σε βλάψει. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι γι΄αυτό προσπάθησε να μην εκτίθεσαι πριν βεβαιωθείς.

6. Το ψέμα: Είναι από τα χειρότερα ελλατώματα. Μερικά ψέματα - τα λεγόμενα λευκά - λέγονται από πρόθεση καλή και μπορούν να δικαιολογηθούν. Το ίδιο βέβαια δε συμβαίνει στην περίπτωση κακοβουλίας. Πάνω απ΄όλα ειλικρίνεια...

7. Ο εκφοβισμός - μπούλινγκ: Τίποτα δεν είναι χειρότερο από τους νταήδες. Σεβάσου τη διαφορετικότητα και μην προσπαθείς να επιβληθείς δια της βίας - σωματικής ή λεκτικής.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπάρχει κάτι άλλο που σε ενοχλεί σε φίλους; Εσύ τι ελλάτωμα έχεις; Σίγουρα έχουμε παραλείψει πολλά. Πες μας τη γνώμη σου!