Τα posts στο Facebook αλλάζουν τη διάθεση

02.07.2014
Τα ποσταρίσματα στο Facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να έχουν δραματική επίδραση στη διάθεσή μας, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Νέα μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου Κορνελ της Καλιφόρνια-Σαν Φραντσίσκο είναι η πρώτη που δείχνει σαφή επιρροή των ιντερνετικών κοινωνικών δικτύων στα συναισθήματα και τη διάθεσή μας.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν βλέπουμε θετικά μηνύματα στον τοίχο του κοινωνικού δικτύου ανεβαίνει η διάθεσή μας κι αντίστοιχα όταν βλέπουμε κάτι αρνητικό πέφτουμε ψυχολογικά, κάτι που αυτομάτως αποτυπώνεται και στο δικό μας προφίλ, ποστάρωντας κάτι θετικό ή αρνητικό αντίστοιχα.

Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα οι ερευνητές πραγματοποίησαν το εξής πείραμα: μείωσαν τα θετικά ή αρνητικά μηνύματα στη ροή ενημερώσεων 689.003 χρηστών του Facebook που επιλέχτηκαν τυχαία και στη συνέχεια παρατήρησαν την αντίδρασή τους.

Όσοι έβλεπαν περισσότερα θετικά σχόλια άρχισαν να να χρησιμοποιούν θετικά μηνύματα και θετικές λέξεις στις ενημερώσεις τους ενώ αντίθετα όταν μειώθηκαν αυτά οι αρνητικές λέξεις και τα συναισθήματα έκαναν την εμφάνισή τους, όπως αναφέρει ο κ. Jeff Hancock, καθηγητής επικοινωνίας.

Γράφε θετικά μηνύματα λοιπόν και βάλε κι εσύ το λιθαράκι σου για να διαδώσεις τη χαρά!

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα