Τετ α τετ με την προδότρα: Οδηγός επιβίωσης

30.11.2015
Μάθε πώς θα αντiμετωπίσεις την προδότρα κατά πρόσωπο!

Πόνεσες, έκλαψες, θύμωσες κι εν τέλει προχώρησες. Όποια κι αν ήταν η προδοσία της άλλοτε επιστήθιας φίλης, το μόνο σίγουρο είναι πως δε θέλεις να την ξαναδείς. Έλα όμως που σε κάποιες περιπτώσεις η συνάντηση είναι απλά αναπόφευκτη; Πώς θα την αντικρίσεις; Και πώς να την αντιμετωπίσεις; Η συνάντηση σίγουρα δε θα είναι η πιο ευχάριστη.

1η συνάντηση μετά την προδοσία

Οδηγός επιβίωσης

* Πάρε βαθιές ανάσες

Πάρε βαθιά ανάσα, οπλίσου με περίσσιο θάρρος και προχώρα ακάθεκτη. Σίγουρα εικόνες από το παρελθόν σου έρχονται στο μυαλό και έντονα βιώνεις συναισθήματα τοξικά όπως αυτά του θυμού και της απέχθειας. Εξοικειώσου με αυτά και σκέψου πως αργά ή γρήγορα κάπου θα τη συναντούσες, Αυτή η ώρα ήρθε τώρα κι είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρεις το αίμα σου πίσω.

* Μην κρύβεσαι. Ο στρουθοκαμηλισμός δε λύνει το πρόβλημα

Όπως και να έχει το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να κρύβεσαι και να την αποφεύγεις με την ελπίδα πως θα γλιτώσεις τη συνάντηση. Μπορεί η ίδια να μην αντιληφθεί καν την παρουσία σου αλλά σε περίπτωση που καταλάβει την απελπισμένη σου προσπάθεια να «γλιτώσεις» από αυτήν τότε ίσως και να αισθανθείς άβολα. Άλλη είναι αυτή που πρέπει να ντραπεί. Σωστά;

* "Φόρα" το χαμόγελο που σκοτώνει

Φυσικά και δε λέμε να τρέξεις να την αγκαλιάσεις και να της φερθείς θερμά όπως άλλοτε. Ωστόσο, καλό θα ήταν να την προσεγγίσεις με ένα φαρδύ πλατύ χαμόγελο, ψυχρό και τυπικό που σπάει κόκαλα. Θα δείξεις πως είσαι καλά και ταυτόχρονα την έχεις… ξεπεράσει. Προχωρά η ζωή «κουκλίτσα».

* Χαιρέτα πρώτη αλλά κοφτά: Είσαι υπεράνω

Ένα απλό κοφτό και τυπικό γειά, καλημέρα ή καλησπέρα είναι ότι πρέπει για την περίσταση. Μη διστάσεις να χαιρετίσεις πρώτη, ωστόσο, φρόντισε να μην αφήσεις χώρο για κουβεντούλα. Η ευγένεια έχει και τα όριά της. Θυμάσαι τι σου έκανε κι ο χρόνος δε γυρίζει πίσω.

* Μη στέκεσαι κοντά της, αγνόησέ τη επιδεικτικά

Το δύσκολο βήμα το έκανες: Πλησίασες, χαιρέτισες και τώρα ήρθες η ώρα να αποχωρήσεις, γεμάτη περηφάνια. Δείξε πως έχεις προχωρήσει μπροστά και την έχεις ξεπεράσει.

* Νιώσε περήφανη κι απλά προχώρα

Όσο δύσκολο κι αν ήταν το εγχείρημα βρήκες το θάρρος και αντίκρισες κατά πρόσωπο το άτομο που σε πλήγωσε βαθιά. Μπορείς να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου. Νιώσε δυνατά το συναίσθημα και προχώρα, αφήνοντας πίσω σου… συντρίμμια.