Η ατομίστρια φίλη: Αναγνώρισέ την

18.04.2017
Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της ατομίστριας φίλης; Μάθε πώς θα την ξεχωρίσεις

Ο καθένας μας μπορεί να πέσει θύμα ψεύτικων φίλων, που βρίσκονται δίπλα μας από συμφέρον. Πριν πέσεις θύμα μάθε πώς θα τους αναγνωρίσεις! Φύλα τα νώτα σου, πάρε τα μέτρα σου και μάθε να βάζεις στη θέση τους όλους τους ψεύτικους φίλους!

Τα χαρακτηριστικά της ατομίστριας φίλης

1. Όλα γύρω της γυρίζουν…

Αν πάντα προσαρμόζεσαι στο πρόγραμμά της, αν βάζει πάντα πρώτες τις δικές της ανάγκες, αν δεν νοιάζεται για το τι εσύ επιθυμείς τότε πρέπει να προσέξεις!

Οι πραγματικοί φίλοι εξισορροπούν τον εγωισμό με τη γεναιοδωρία. Αν και ο συμβιβασμός είναι μέρος κάθε υγιούς σχέσης, αν δεν υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύεις πως η σχέση σου με αυτό το άτομο μπορεί να πάρει την ταμπέλα «φιλία».

2. Είναι πάντα αναξιόπιστη

Αν για παράδειγμα κάποιος σε καλεί για καφέ ή σινεμά και πάντα τελευταία στιγμή στο ακυρώνει με αστείες δικαιολογίες δίχως να προσπαθεί να επανορθώσει, τότε δύο τεινά μπορούν να συμβαίνουν. Είτε είσαιη εύκολη λύση και όταν βρεθεί «καλύτερη» παρέα σε αφήνει στα κρύα του λουτρού ή σε υποτιμά θεωρώντας πως μπορεί να σε έχει συνεχώς σταντμπάι.

3. Έρχεσαι πάντα δεύτερη

Όποτε γνωρίζει κάποιο άλλο άτομο φίλη ή σύντροφο χάνεται για μεγάλα διαστήματα.

Όταν δεν έχει τι να κάνει περνάτε ώρες μαζί και μιλάτε καθημερινά στο τηλέφωνο. Μόλις όμως βρίσκει σύντροφο ή κάποιο άλλο πρόσωπο μπαίνει στη ζωή της τα πράγματα αλλάζουν τροπή. Το πρώτο διάστημα αυτό είναι κάτι φυσιολογικό αλλά ανη κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται συχνά τότε δε θέλει και πολύ να καταλάβεις ότι έρχεσαι πάντα δεύτερη…

4. Πάντα θέλει κάτι από εσένα

Θα βγει μαζί σου μόνο όταν θα πάρεις το αμάξι και μόνο αν την γυρίσεις σπίτι της, θα σου προτείνει να πάτε διακοπές στο εξοχικό σου, δεν πηγαίνει πουθενά άλλού παρά μόνο στο μπαράκι που δουλεύει ο καλός σου (επειδή δεν πληρώνετε δεκάρα) κ.α. Πριν την αποκαλέσεις φίλη σκέψου αν κάνει παρέα μαζί σου από συμφέρον.

5. Θέλει να έχει ότι είναι δικό σου

Είναι ίσως η χειρότερη περίπτωση φίλης που μπορει να σου τύχει διότι δεν είναι απλά ατομίστρια αλλά και ανταγωνιστρια. Αν αντιληφθεί πως κάποιος σε γλυκοκοιτάζει θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον κατακτήσει, αν διαισθανθεί πως κάποιος σε συμπαθεί θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να γίνει κοινωνική και να σε αποκλείσει, αν της πεις πως αγόρασες καινούριο αμάξι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποκτήσει καλύτερο, αν μάθει πως περνάς από συνέντευξη για δουλειά μην απορήσεις αν τη δεις να κάθεται απέναντί σου περιμένοντας κι αυτή έξω από το γραφείο του εργοδότη και η λίστα συνεχίζεται. Το ερώτημα βέβαια είναι: Ποιος θέλει τέτοιους φίλους;

***Συμβουλή: Προσπάθησε να κρατάς φιλίες που αντέχουν στο χρόνο όχι επειδή η σχέση βασίζεται στην ανάγκη αλλά στην αγάπη!