Οδηγός επιβίωσης για μοναχικές στον Αγ. Βαλεντίνο

13.02.2015
Πέρυσι έτρεχες να αγοράσεις γλυκά και δωράκια για το έτερον ήμισυ, φέτος όμως ο Βαλεντίνος σε βρίσκει μόνη και μελαγχολική; Από τώρα σκέφτεσαι πως όλοι θα γιορτάζουν κι εσύ θα κλειστείς σπίτι παρέα με τη μιζέρια σου;

Μπορεί τα μαγαζιά να έχουν στολιστεί με φρου φρου και αρώματα, με κάτακόκκινα τριαντάφυλλα του πάθους, καρδούλες και αγαπησιάρικα αρκουδάκια που βροντοφωνάζουν σ΄αγαπώ αλλά μη το βάζεις κάτω! Είτε χώρισες πρόσφατα είτε δεν έχεις συνάψει σχέση τα τελευταία χρόνια πάρε τα μέτρα σου και πέρνα τον Βαλεντίνο όσο πιο ανώδυνα αλλά κι ευχάριστα μπορείς.

Είσαι μόνη και δεν είναι κακό!

Να θυμάσαι πως το να μην έχεις σχέση δεν είναι απαραίτητα κακό. Άλλωστε είναι προτιμότερο να είσαι μόνη από το να παραμένεις σε μια σχέση που δε σε καλύπτει. Άλλωστε, έχεις τις φίλες σου που σε αγαπούν και στο δείχνουν με κάθε ευκαιρία! Γιατί λοιπόν να μην περάσεις μαζί τους τη γιορτή των ερωτευμένων αντί να μένεις μόνη μελαγχολώντας και κλαίγοντας την μοίρα σου;

Πώς να περάσεις την ημέρα ευχάριστα;

* Ρίξε το στα ψώνια και το κους-κους

Ξύπνα με την καλύτερη διάθεση, τηλεφώνησε στην κολλητή και κανόνισε εξόρμηση στα μαγαζιά. Ακόμη κι αν δεν έχεις λεφτά μια βόλτα στις βιτρίνες για ένα «οφθαλμόλουτρο» και το κους-κους θα σε κάνουν να ξεχαστείς.

* Οργάνωσε πάρτι!

Πάρε την πρωτοβουλία και κάλεσε όλες και όλους τους αδέσμευτους φίλους να περάσετε μαζί τη βραδιά! Οι περισσότεροι που δεν έχουν ταίρι θα προτιμήσουν να περάσουν την ημέρα με άλλο κόσμο, ιδιαίτερα αν γνωρίζουν πως όλοι όσοι θα παραβρίσκονται ψάχνουν για το άλλο τους μισό! Γίνε λοιπόν η προξενήτρα και διασκέδασε μαζί με αγαπημένους φίλους!

* Κάλεσε φίλες και δείτε κωμωδίες

Ένα πιτζάμα πάρτι είναι επίσης ιδανικό για να καταπολεμήσεις τη θλίψη της βραδιάς! Τηλεφώνησε στις επίσης μοναχικές φιλενάδες σου και κάλεσε τις να κοιμηθούν σπίτι σου. Προμηθεύσου κωμωδίες (απαγορεύεται κάθε τι ρομαντικό αυτή τη βραδιά), γλυκάκια και άλλα σνακ και φτιάξτε η μια το κέφι της άλλης.

* Ψάξε τον έρωτα

Αν πάλι δεν είσαι τόσο σπιτόγατα ή δεν έχεις τον κατάλληλο χώρο για να διοργανώσεις ένα πάρτι μπορείς να περάσεις την ημέρα σου εκτός σπιτιού. Φόρα τα καλά σου, βάψου, περιποιήσου, οπλίσου με την καλύτερη διάθεση και βγες να διασκεδάσεις με παρέα. Άλλωστε, μέσα σε αυτό το ερωτικό κλίμα δεν αποκλείεται να βρεις σε κάποιον άλλο μοναχικό Βαλεντίνο τον έρωτα της ζωής σου.

* Καταχώνιασε ραβασάκια κι απόφυγε τα ρομαντικά μέρη

Σε κάθε περίπτωση πάντως να θυμάσαι πως είναι πολύ σημαντικό την ημέρα αυτή να μείνεις μακριά από κάθε τι αγαπησιάρικο και ρομαντικό. Ακόμη κι αν αποφασίσεις να βγεις για φαγητό με μια φίλη απόφυγε να πας σε μέρη ρομαντικά όπου δεξιά κι αριστερά θα βλέπεις συνεχώς ζευγαράκια ερωτευμένα να ανταλλάσουν δώρα και φιλιά. Αντίθετα προτίμησε μέρη με πολυκοσμία και ρυθμούς που ξεσηκώνουν.

* Οργάνωσε ταξιδάκι womenonly

Αν τα ψώνια, τα ποτά και τα ξενύχτια δεν σου ταιριάζουν οργάνωσε μια ημερήσια εκδρομούλα ή ένα κοντινό ταξιδάκι με φίλες αδέσμευτες. Η αλλαγή παραστάσεων, η παρεϊστικη διάθεση και το εκδρομικό κλίμα θα σε κάνουν να ξεχαστείς και να περάσεις καλά ακόμη και χωρίς κάποιον Βαλεντίνο.

* Δείξε την αγάπη σου με ένα δωράκι σε φίλους κι αγαπημένους

Αγόρασε μικρά δωράκια και χάρισέ τα στους αγαπημένους σου. Μπορεί να μην είσαι ερωτευμένη αλλά σίγουρα έχεις δίπλα σου ανθρώπους αγαπημένους που σε αγαπούν και τους λατρεύεις όπως για παράδειγμα οι γονείς, τα αδέλφια σου και οι στενοί φίλοι.

Θέλεις κι εσύ δωράκι; Κάνε το εσύ στον εαυτό σου

Θέλεις να πάρεις δωράκι και καμία φίλη δε σκέφτηκε να σου χαρίσει ένα λουλούδι ή κάποιο αρκουδάκι; Γιατί να μην το κάνεις εσύ η ίδια δώρο στον εαυτό σου; Πάρε το πιο όμορφο μπουκέτο τριαντάφυλλα και στόλισε το σαλόνι σου, κλείσε ραντεβού για μανικιούρ – πεντικιούρ, μασάζ σε κάποιο σπα ή εναλλακτικά γέμισε την μπανιέρα σου με άλατα κι αιθέρια έλαια και χάρισε στον εαυτό σου μια ημέρα μοναδική.

Ημέρα είναι θα περάσει!

Τέλος, αν τίποτα από όλα τα παραπάνω δε σε βοηθήσουν να ξεχαστείς, κάνε υπομονή και… μέρα είναι θα περάσει!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα