Γίνε η ψυχή της παρέας!

20.12.2004
Ηθικόν: ακ-μαι-ό-τα-τον! Πάρε χαρτί και στυλό και σημείωσε δέκα λόγους που σε κάνουν μοναδική. Αυτοί οι λόγοι θα σου υπενθυμίσουν πόσα μπορείς να προσφέρεις στους εν δυνάμει φίλους σου ή στον ερωτικό σου σύντροφο.
Ηθικόν: ακ-μαι-ό-τα-τον!
Πάρε χαρτί και στυλό και σημείωσε 10 λόγους που σε κάνουν μοναδική. Θα σου υπενθυμίσουν πόσα μπορείς να προσφέρεις στους εν δυνάμει φίλους σου ή στον ερωτικό σου σύντροφο.
Γιατί το αξίζεις...
Μια εβδομάδα πριν τη μεγάλη βραδιά, μια βόλτα στα μαγαζιά θα σε βάλει στο σωστό κλίμα. Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα σπέσιαλ προϊόν περιποίησης, μία επίσκεψη στο κομμωτήριο, σε ένα ινστιτούτο αισθητικής. Δείξε εμπιστοσύνη στους ειδικούς και εκείνοι θα σε κάνουν να αισθανθείς Θεά!
Βάλε το κόκκινο φουστάνι
Τηλεφώνησε στον οικοδεσπότη της βραδιάς, για να διερευνήσεις το dress code του πάρτι. Μην κάνεις απευθείας την ερώτηση, αλλά θέσε το θέμα πλάγια. "Σκέφτομαι να φορέσω ένα κόκκινο φόρεμα, τι λες;". Με τον τρόπο αυτό θα καταλάβεις που θα πρέπει να κινηθούν οι ενδυματολογικές σου επιλογές.
Εξερχόμενες κλήσεις
Κάνε μερικά τηλεφωνήματα σε άτομα που ξέρεις ότι θα είναι στο πάρτι, έστω κι αν τα γνωρίζεις ελάχιστα. Όταν βρεθείτε στον ίδιο χώρο, θα έχετε ήδη καλλιεργήσει φιλικό κλίμα.
Στα δύσκολα σε θέλω...
Μην αποφεύγεις τους δύσκολους. Απλά, φρόντισε να βρεις ένα σημείο επαφής, για να τους κάνεις πιο δεκτικούς απέναντί σου. Όλα είναι θέμα στρατηγικής!
Δεν είναι ώρα για πειράματα
Μην αποφασίσεις να δοκιμάσεις το καινούριο σου κραγιόν ή ένα νέο μακιγιάζ τη βραδιά του πάρτι. Μείνε πιστή στο στιλ και τα χρώματα που σε κολακεύουν. Αν θέλεις να κάνεις μία πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση, πρόσθεσε μικρές πινελιές που θα διαφοροποιήσουν το αποτέλεσμα, για παράδειγμα ένα βερνίκι σε έντονο χρώμα ή eyeliner αντί για μολύβι. Μην ξεχάσεις το άρωμά σου!
Εμφάνιση και άνεση
Χαμήλωσε τα φώτα, άναψε κεριά, βάλε τη μουσική που σου αρέσει και φόρεσε τα ρούχα που έχεις επιλέξει. Να θυμάσαι ότι το μυστικό για να δείχνεις χαλαρή και σέξι είναι η άνεση. Η ψηλοτάκουνη, κόκκινη γόβα, μπορεί να είναι το απόλυτο must, αλλά αν δεν μπορείς να περπατήσεις με 10ποντο τακούνι, καλύτερα ξέχασέ το! Επέλεξε κάτι βολικό, αλλά ταυτόχρονα κατάλληλο για την περίσταση.
Έλα στην παρέα μας
Έφτασες στο πάρτι και τα άτομα που γνωρίζεις είναι πολύ λίγα. Μην πτοηθείς. Πλησίασε τους γνωστούς σου και μίλησε μαζί τους. Θα αισθανθείς πιο άνετα, ενώ παράλληλα θα προετοιμάσεις τον εαυτό σου για το υπόλοιπο της βραδιάς.
Χαίρω πολύ!
Ζήτησε από τον οικοδεσπότη της βραδιάς ή από φίλους σου να σου γνωρίσουν κόσμο. Θα δείξεις ότι είσαι κοινωνική και θα διευρύνεις τον κύκλο σου. Μην αγχώνεσαι για το αν θα μπορέσεις να συγκρατήσεις όλα τα ονόματα. Μια τεχνική, που θα σε βοηθήσει, είναι να συνδέσεις ονόματα ανθρώπων που γνωρίζεις με πρόσωπα φίλων σου που έχουν το ίδιο όνομα. Ένα άλλο κόλπο είναι να χρησιμοποιήσεις το όνομα εκείνου που μόλις γνώρισες πολλές φορές. Για παράδειγμα, "Αντώνη, με τι ασχολείσαι αυτό τον καιρό"; Δείξε προσοχή και ενδιαφέρον στο συνομιλητή σου, κάνοντας ερωτήσεις και μην αφήνεις το βλέμμα σου να περιπλανάται στο χώρο.
Η σειρά σου!
Όταν κάνεις εσύ συστάσεις, προσπάθησε να βρεις ένα κοινό θέμα συζήτησης. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι προσεκτική, για να μην δημιουργηθεί άσχημο κλίμα. Αν για παράδειγμα το ένα πρόσωπο είναι ήδη πετυχημένο επαγγελματικά και το άλλο άνεργο, είναι καλύτερα να αποφύγεις να θίξεις το θέμα της δουλειάς.
Πως θα τον πλησιάσω;
Αν θέλεις να πιάσεις κουβέντα με κάποιον, μη σπαταλάς το χρόνο σου, προσπαθώντας να βρεις την καλύτερη ατάκα για να τον προσεγγίσεις. Δεν έχει σημασία τι θα πεις, αλλά πως θα το πεις.
Φιλοφρονήσεις
Σε όλους αρέσει να δέχονται κομπλιμέντα. Γι αυτό μην είσαι φειδωλή, αλλά ούτε και υπερβολική. Πες κάτι καλό, μόνο αν το εννοείς. Διαφορετικά θα φανεί ψεύτικο και θα δημιουργήσεις άσχημη εντύπωση. Θα πρέπει, παράλληλα, να δέχεσαι τις φιλοφρονήσεις που σου κάνουν. Αν κάποιος σου πει πόσο σου πάει το φόρεμά σου, μην αρχίσεις να διαμαρτύρεσαι για την ανοιχτή λεκάνη σου ή για τα δυο κιλά που έχεις πάρει! Ευχαρίστησέ τον και χάρισέ του το πιο όμορφο χαμόγελό σου!
Χάρηκα που τα είπαμε!
Αν αισθάνεσαι ότι η συζήτηση πάει από το κακό στο χειρότερο και ότι βαριέσαι θανάσιμα, βρες μια καλή δικαιολογία και αποχώρησε διακριτικά. "Πάω να συμπληρώσω το ποτό μου". Όποια πρόφαση κι αν χρησιμοποιήσεις, πρέπει να είσαι ευγενική. Μην ξεχάσεις το "χάρηκα που τα είπαμε"!
Μίλησέ μου με το σώμα
Χρησιμοποίησε τη γλώσσα του σώματος για να καταλάβεις, αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να φλερτάρεις με τον ελκυστικό τύπο που σου έχει τραβήξει την προσοχή. Αν του αρέσεις, όταν βρεθείτε κοντά, το σώμα του θα στραφεί προς την πλευρά σου, με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπεις κατευθείαν το στέρνο του. Τα χέρια του θα είναι ελεύθερα και οι χειρονομίες του τέτοιες που θα βλέπεις τις παλάμες του. Αν, όμως, το διάστημα που μιλάτε έχει τα χέρια του σταυρωμένα μπροστά και γενικά οι κινήσεις του είναι σφιχτές, το μήνυμα δεν είναι θετικό. Καλύτερα να κινηθείς προς άλλη κατεύθυνση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ