Τα καλά της κρίσης για τη σχέση σου

06.05.2009
Αν νομίζεις πως η οικονομική κρίση μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου, κάνεις μεγάλο λάθος. Ξέχνα το παλιό γνωμικό: "όταν η φτώχεια μπαίνει από την πόρτα, η αγάπη βγαίνει απ' το παράθυρο" και ακολούθησε το νέο: "η φτώχεια θέλει καλοπέραση και έρωτα και βράδια αξημέρωτα". Υπάρχουν δέκα λόγοι για να ευχαριστήσεις την οικονομική κρίση γιατί φαίνεται πως μπορεί να σώσει τη σχέση σου.

Αν νομίζεις πως η οικονομική κρίση μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου, κάνεις μεγάλο λάθος. Ξέχνα το παλιό γνωμικό: "όταν η φτώχεια μπαίνει από την πόρτα, η αγάπη βγαίνει απ' το παράθυρο" και ακολούθησε το νέο: "η φτώχεια θέλει καλοπέραση και έρωτα και βράδια αξημέρωτα". Υπάρχουν δέκα λόγοι για να ευχαριστήσεις την οικονομική κρίση γιατί φαίνεται πως μπορεί να σώσει τη σχέση σου.

1. Ναι στην κρίση γιατί... αυξήθηκαν οι φορές που κάνεις σεξ με τον καλό σου:

Πριν την οικονομική κρίση, οι ασχολίες εκτός σπιτιού σε εξαντλούσαν και έφτανες κατάκοπη σπίτι το βράδυ. Τώρα που έκοψες την συνδρομή στο γυμναστήριο, σινεμά πηγαίνετε κάθε Τετάρτη (με το ένα εισιτήριο κερασμένο) και το dvd το κόψατε λόγω αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Οπότε τέρμα τα βράδια που λόγω ''πονοκεφάλου'' δεν τον άφηνες να σε αγγίζει. Κάψε θερμίδες με πολύ σεξ που είναι τζάμπα και εύκολο στη χρήση.

2. Ναι στην κρίση γιατί... το κοκούινγκ είναι ότι πιο μοδάτο

Προ οικονομικής κρίσης, κάθε ζευγάρι που σεβόταν τον εαυτό του έβγαινε κάθε Σαββατόβραδο, έπινε και δεν γυρνούσε σπίτι πριν τις 8 το πρωί. Τώρα η μόδα επιτάσσει συγκεντρώσεις στο σπίτι με φιλικά ζευγάρια , επιτραπέζια παιχνίδια και ένα μπουκάλι κρασί που το μοιράζονται όλοι. Άσε που αφού δεν υπάρχει χρήμα, τα ζευγάρια αναγκάζονται να συζητούν τα προβλήματά τους και να δίνουν λύσεις, εκεί που άλλες φορές, αρκούσε ένα ακριβό δωράκι για να ξεχάσεις τα λάθη του.

3. Ναι στην κρίση γιατί... η κρίση μας κάνει να λειτουργούμε ομαδικά

Είναι γνωστό πως οι δυσκολίες και οι κακοτυχίες δένουν ένα ζευγάρι. Εκεί που φίλοι, συγγενείς και γνωστοί χάνουν τις δουλειές τους, εσύ και ο καλός σου καλείστε να αντιμετωπίσετε την κρίση ομαδικά και σαν μια γροθιά. Στηρίξτε ο ένας τον άλλο και ο μεταξύ σας δεσμός θα μεγαλώσει, τόσο που είναι πιθανό να διατηρηθεί ακόμα και μετά το τέλος της κρίσης.

4. Ναι στην κρίση γιατί... η κρίση φέρνει αναδουλειά και η αναδουλειά ξεκούραση

Μπορεί η μείωση μισθού του αγαπημένου σου να μείωσε τα δωράκια, αλλά ταυτόχρονα μείωσε και την δουλειά που έχει στο γραφείο. Και μη μου πεις πως δεν τον προτιμάς τώρα που γυρίζει από το γραφείο χαρούμενος, ξεκούραστος και ήρεμος από το να επιστρέφει μετά από δώδεκα ώρες συνεχούς δουλειάς μέσα στα νεύρα.

5. Ναι στην κρίση γιατί... δεν κάνεις ψώνια άρα δεν υπάρχει λόγος για καυγά

Μην μου πεις πως ξεχνάς τις ημέρες εκείνες που έμπαινες κρατώντας δέκα σακούλες με ψώνια στα χέρια και από εκεί και πέρα ξεκινούσε ένας ωραιότατος καυγάς ανάμεσα σε σένα και στον αγαπημένο σου. Τώρα περικόπτεις από μόνη σου τις δαπάνες στα απολύτως απαραίτητα και ταυτόχρονα διατηρείς την ομόνοια στο δεσμό σου.

6. Ναι στην κρίση γιατί... ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι

Δεν λέμε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι; Δεν λέμε πως για να το δέσεις πρέπει να του μαγειρέψεις; Ε τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για περιττά έξοδα, όπως είναι τα δείπνα σε πανάκριβα εστιατόρια ή οι παραγγελίες σε ντελίβερι, μαγείρεψε του. Από ψητό στην κατσαρόλα μέχρι το τι να κάνεις με ό,τι περίσσεψε, γίνε η αρχόντισσα της κουζίνας. Η μαγειρική κατ' οίκον κάνει καλό στην υγεία (λιγότερα συντηρητικά, περισσότερες βιταμίνες), στην τσέπη σου (μικρότερες δαπάνες για πρώτες ύλες) και δυναμώνει τη σχέση σας (ειδικά όταν πασαλείφεσαι με σαντιγί και γίνεσαι η ίδια το επιδόρπιο).

7. Ναι στην κρίση γιατί... δυο - δυο θα πάμε διακοπές

Μπορεί η κρίση να μας χτύπησε αλλά το ίδιο έκανε και με τα ξενοδοχεία και τους τουριστικούς πράκτορες. Έτσι, οι προσφορές για ζευγαράκια έχουν αυξηθεί και πολύ εύκολα βρίσκεις φτηνό ξενοδοχείο να τρυπώσεις, κι ως το πρωί να ξεφαντώσεις, με αγκαλιές και φιλιά και άλλα κόλπα ερωτικά!

8. Ναι στην κρίση γιατί... σε προτιμά φυσική!

Πάντα σου έλεγε πόσο του αρέσεις χωρίς μέικαπ και με τα μαλλιά σου μακρυά. Έλα όμως που εσύ συνέχεια βαφόσουν και γέμιζες το νεσεσέρ με καινούργια καλλυντικά. Τώρα με την έλλειψη ρευστού μπορεί να χαρεί ελεύθερα τη φυσική σου ομορφιά, ενώ μπορείς να αφήσεις τα μαλάκια σου μακρυά και ωραία ή και να κάνεις μόνη τέλειες αφέλειες

9. Ναι στην κρίση γιατί... η καριέρα δεν είναι το παν

Σίγουρα η οικονομική κρίση σε έκανε να καταλάβεις πως η καριέρα δεν είναι το παν τελικά. Αντί να προωθείς αυτόν τον τομέα της ζωής σου (που θα παραμείνει στάσιμος μέχρι να ξεπεράσουμε τα ζόρια) γιατί να μην κάνεις μια στροφή προς την οικογένεια, δημιουργώντας ακόμα και τη δική σου!

10. Ναι στην κρίση γιατί... η απλότητα μετράει

Τι να τα κάνεις τα λεφτά αν δεν έχεις λεπτά αισθήματα. Ωραία είναι η ιδέα να του φτιάξεις ένα πρωινό με ακριβή σοκολάτα από την Ελβετία και κρουασανάκια κατευθείαν από τη Γαλλία, αλλά και ένα απλό τοστάκι με ένα σημειωματάκι που θα λέει ''Σ' αγαπώ'' θα το εκτιμήσει περισσότερο.


Από την Κατερίνα Πατούλια