Πόσο ζηλιάρα είσαι;

03.02.2009
Του τηλεφωνείς κάθε δύο ώρες για να του πεις σ' αγαπώ αλλά στην πραγματικότητα τσεκάρεις που είναι. Τον έχεις απομακρύνει από τις γυναίκες φίλες του και όταν γυρίζεις από μια βραδιά ποδοσφαίρου με τα αγόρια του κάνεις ανάκριση. Θυμώνεις κάθε φορά που που τον πλησιάζει μια ελκυστική γυναίκα και θεωρείς εγκληματικό να σου εκθειάζει τα προσόντα κάποιας διάσημης σεξοβόμβας. Εκνευρίζεσαι αφάνταστα ακόμα και όταν μιλάει με τη μαμά του και φοβάσαι, φοβάσαι, φοβάσαι πολύ μήπως σε απατήσει. Τελικά πόσο ζηλιάρα είσαι; Κάνε το παρακάτω τεστ και μάθε την αλήθεια.

Του τηλεφωνείς κάθε δύο ώρες για να του πεις σ' αγαπώ αλλά στην πραγματικότητα τσεκάρεις που είναι. Τον έχεις απομακρύνει από τις γυναίκες φίλες του και όταν γυρίζεις από μια βραδιά ποδοσφαίρου με τα αγόρια του κάνεις ανάκριση. Θυμώνεις κάθε φορά που που τον πλησιάζει μια ελκυστική γυναίκα και θεωρείς εγκληματικό να σου εκθειάζει τα προσόντα κάποιας διάσημης σεξοβόμβας. Εκνευρίζεσαι αφάνταστα ακόμα και όταν μιλάει με τη μαμά του και φοβάσαι, φοβάσαι, φοβάσαι πολύ μήπως σε απατήσει. Τελικά πόσο ζηλιάρα είσαι; Κάνε το παρακάτω τεστ και μάθε την αλήθεια.

1. Κατά λάθος πέφτει στα χέρια σου ο κωδικός του e-mail του αγαπημένου σου. Ρίχνεις μια κλεφτή ματιά στα μηνύματά του;

α) φυσικά, χρησιμοποιείς τον κωδικό και κάνεις ένα σκανάρισμα σε όλους τους φακέλους για ενοχοποιητικό υλικό.

β) όχι, αλλά γράφεις τον κωδικό για να τον έχεις πρόχειρο σε περίπτωση που τον χρειαστείς.

γ) όχι και δεν σε ενδιαφέρει τι έχει στο e-mail του.


2. Όταν βγαίνετε έξω μαζί, δίνεις σημασία στις υπόλοιπες γυναίκες που υπάρχουν στον ίδιο χώρο;

α) βέβαια και τσεκάρεις τον γυναικείο πληθυσμό. Αν δεις πως υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, δεν κάθεστε για πολύ.

β) φροντίζεις να τον πιάνεις αγκαζέ και να κολλάς πάνω του σαν βδέλλα για να αποθαρρύνονται οι δίμετρες ξανθιές θεές που θα 'θελαν να τον πλησιάσουν.

γ) όχι. Μάλιστα, ο καθένας κάνει ό, τι του αρέσει μιλώντας σε όποιον θέλει και συζητάτε τις λεπτομέρειες του πάρτυ αφού επιστρέψετε σπίτι.


3. Ενώ βλέπετε την τελευταία ταινία με πρωταγωνίστρια την Τζολί, παρατηρείς πως του τρέχουν τα σάλια. Τι κάνεις;

α) αποφασίζεις πως η ταινία ήταν χάλια και κλείνεις το dvd ενώ στο σπίτι δεν ξαναμπαίνει περιοδικό με εξώφυλλο την Αντζελίνα.

β) του λες πως δεν θα έπρεπε να του αρέσει μια γυναίκα που είναι γεμάτη πλαστικές επεμβάσεις, αφού τα χείλια της και μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αληθινά.

γ) σου φαίνεται αστείο και σκέφτεσαι να παρατηρήσεις τις δικές του αντιδράσεις όταν δείτε κάποια ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.


4. Η πρώην του, του αφήνει ένα ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή. Εσύ φτάνεις πρώτη σπίτι και το ακούς. Τι κάνεις;

α) πατάς το 1 και το διαγράφεις.

β) πατάς το 2 και την παίρνεις τηλέφωνο για να μάθεις τι στην οργή θέλει από τον αγαπημένο σου.

γ) πατάς το 3 και σώζεις το μήνυμα για να το ακούσει κι εκείνος αργότερα.


5. Περιέγραψε την μοναδική γυναίκα φίλη που έχει.

α) ύπουλη, φασαριόζα και πολύ άσχημη.

β) γλυκιά αλλά λιγάκι βδέλλα κάποιες φορές.

γ) σέξυ, καλή και διασκεδαστική.


6. Συναντιέστε για φαγητό μετά τη δουλειά. Εκείνος σου συστήνει την νέα σέξυ συνάδελφό του που βγαίνει μαζί του από την εταιρία. Πώς αντιδράς;

α) την αγνοείς και κάθεσαι δίπλα του,φιλώντας τον διαρκώς.

β) είσαι απόμακρη και το μόνο που την ρωτάς είναι το πόσο καιρό υπολογίζει να μείνει στην εταιρία που εργάζεται και ο καλός σου.

γ) την καλείς για φαγητό μαζί σας για να μην αισθάνεται μόνη.


7. Ο καλός σου οργανώνει ένα πάρτυ. Όταν σε ρωτάει αν μπορεί να καλέσει μερικές από τις φίλες σου πώς απαντάς;

α) δεν έχεις και πολλές φίλες γυναίκες αλλά φροντίζεις να καλέσει τις πιο άσχημες για να δείχνεις όμορφη μπροστά τους.

β) του επιτρέπεις να καλέσει τις κολλητές σου εδώ και χρόνια.

γ) σου φαίνεται πολύ καλή ιδέα. Θα καλέσεις όλες τις εργένισσες για να βρουν κάποιον σαν τον καλό σου.


8. Πως αντιλαμβάνεσαι τη ζήλεια;

α) είναι ένα σκέτο βασανιστήριο.

β) είναι ένα αναγκαίο κακό.

γ) είναι μια αξιοκατάκριτη εμμονή.

Περισσότερα α) = το πράσινο τέρας ξυπνάει μέσα σου

Με το που γυρίσει την πλάτη του, ψάχνεις τις τσέπες του. Κάθε φορά που καθυστερεί να επιστρέψει σπίτι αμφισβητείς τις δικαιολογίες που αραδιάζει. Κάθε δευτερόλεπτο που είστε μακρυά τον φαντάζεσαι αγκαλιά με κάποια άλλη. Είσαι τόσο ζηλιάρα που καταντάς μίζερη. Η ζήλεια που νιώθεις είναι ανεξέλεγκτη και κάποιες φορές αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας. Πρέπει να αντιμετωπίσεις επιτέλους το πράσινο τερατάκι που σε στοιχειώνει. Αν δεις πως δεν τα καταφέρνεις μόνη, ίσως θα πρέπει να ζητήσεις τη συμβουλή ενός ειδικού. Μην αφήνεις τη ζήλεια να σε τρώει γιατί είναι σίγουρο πως ο αγαπημένος σου δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα.

Περισσότερα β) = λίγη ζήλεια δεν βλάπτει

Φυσικά και δεν το απολαμβάνεις όταν εκείνος κοιτάζει κάποια άλλη, είτε αυτή λέγεται Αντζελίνα, είτε Βαγγελίτσα. Και όταν κάνει κάποιο κομπλιμέντο στην κολλητή σου γίνεσαι έξαλλη. Κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα δεν έχεις με τη ζήλεια (τουλάχιστον παθολογικό). Φυσικά έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα γιατί όποιος φυλάει τα ρούχα του, κάτι του μένει στο τέλος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διατηρήσεις αυτή την ισορροπία για να μην γίνει η ζήλεια εμμονή για εσένα.


Περισσότερα γ) = δεν ξέρεις τι θα πει ζήλεια

Ούτε καν γνωρίζεις το νόημα της λέξης ζήλεια και η ανοιχτή γεμάτη εμπιστοσύνη συμπεριφορά σου απέναντι στις άλλες γυναίκες είναι αξιοθαύμαστη. Παρόλα αυτά, είσαι τόσο σίγουρη όσο νομίζεις για τον εαυτό σου; Η μήπως προσπαθείς να το παίξεις άνετη; Αυτή η τόσο άνετη συμπεριφορά που έχεις απέναντι στις άλλες γυναίκες μπορεί να είναι αποτέλεσμα μια τακτικής (έστω και υποσυνείδητης) που έχεις για να μην τρομάξεις τον αγαπημένο σου. Είσαι σίγουρη πως δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου έστω και μια μικρή σκέψη ζήλειας;