Οι 5 καθημερινές συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών.

12.09.2008
"Ευτυχισμένοι μαζί": για να πετύχεις τη σήμερον ημέρα τον πολυπόθητο στόχο, για να κρατήσεις δηλαδή μια σχέση ζωντανή και επιτυχημένη μέσα στο χρόνο υπάρχουν δύο μονοπάτια.

"Ευτυχισμένοι μαζί": για να πετύχεις τη σήμερον ημέρα τον πολυπόθητο στόχο, για να κρατήσεις δηλαδή μια σχέση ζωντανή και επιτυχημένη μέσα στο χρόνο υπάρχουν δύο μονοπάτια.

Μονοπάτι πρώτο: κλείνεις τον αγαπημένο σου σύντροφο, γκόμενο, σύζυγο, στο υπόγειο του σπιτιού, σαν σύγχρονο "Κωσταλέξι" . Παρέχεις τη βασική τροφή, ένδυση, "Σέντρα FM", "Goalnews" και σεξ και ζήσαν αυτοί καλά και εσείς καλύτερα.

Μονοπάτι δεύτερο: ακολούθησε τα πέντε απλά βήματα που σου προτείνουμε παρακάτω δίνοντας τους τη μορφή καθημερινής συνήθειας στη σχέση ή το γάμο σου και θα ζήσεις ζωή χαρισάμενη.

Αποτέλεσμα: εγγυημένο και δοκιμασμένο.

Πρώτη συνήθεια: μίλα του!

Καθημερινά, βρες χρόνο να μιλάς με τον σύντροφό σου, με όλους τους πιθανούς τρόπους. Η σωστή γλώσσα επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο συντρόφους μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για μια σχέση. Επειδή τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα με το σύγχρονο ρυθμό ζωής πάρε στα χέρια σου την επικοινωνία σας.

  • Καθιέρωσε καθημερινά μία συγκεκριμένη ώρα, κατά την οποία θα μιλάτε για όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που βιώσατε. Μην νομίζεις πως επειδή ζεις με κάποιον στο ίδιο σπίτι, ξέρεις ακριβώς πώς πέρασε την ημέρα του. Βγάλτε μαζί το σκύλο βόλτα το βράδυ και μιλήστε για όλα εκείνα που σας βασανίζουν.
  • Πες του μια γλυκιά καλημέρα με ένα ποστ-ιτ που θα κολλήσεις στον καθρέφτη του μπάνιου, για να μην χρειαστεί να χαλάσεις το καινούργιο κραγιόν σου.
  • Κάνε ευχάριστη συνήθεια την επικοινωνία με το κινητό, χωρίς να γίνεσαι φορτική. Καθιέρωσε για παράδειγμα, να μιλάτε στις δέκα το πρωί, στη μία το μεσημέρι και όταν κολλάς στην κίνηση επιστρέφοντας απ' τη δουλειά. Ένα απλό "δεν βλέπω την ώρα να φτάσω σπίτι για να σε φιλήσω", θα τον κάνει να περιμένει με ανυπομονησία τον ερχομό σου.
  • Γέμισε καθημερινά το συναισθηματικό ρεζερβουάρ της σχέσης σου, ώστε ακόμα και στα δύσκολα να έχεις αποθέματα για να συνεχίσεις.
  • Δεύτερη συνήθεια: φλέρταρε ασύστολα! (τηλεφωνικώς, σωματικώς, μηνυματικώς)

    Το μεγάλο πλεονέκτημα του να είσαι σε μία σχέση ή ένα γάμο είναι το σεξ. Αυτό πρέπει να το θυμάσαι καθημερινά και να μην το παραβλέπεις, απλώς επειδή το έχεις σε αφθονία, ό,τι ώρα, όποτε κι αν το ζητήσεις. Πολλά ζευγάρια καταλήγουν να μην κάνουν σεξ ακριβώς γιατί ζουν με τη σιγουριά της εύκολης επαφής. Μέγα λάθος. Πρέπει πάντα να αισθάνεσαι και να δείχνεις ποθητή για σύντροφό σου, αλλιώς θα βρει κι αλλού πορτοκαλιές...

  • Μίλα του ανοιχτά για τις φαντασιώσεις σου. Άφησέ τον να σου πει τις δικές του. Κάντε τις πραγματικότητα.
  • Μίλα του βρώμικα. Στέλνε συχνά τουλάχιστον ένα με δύο μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να κάνεις έρωτα καθημερινά με το σύντροφό σου, ειδικά αν είσαι δέκα χρόνια παντρεμένη μαζί του. Προσπάθησε όμως να του θυμίζεις καθημερινά το πόσο πολύ τον επιθυμείς.
  • Τρίτη συνήθεια: πειραχτείτε!

    Μια σχέση σοβαρή έχει μεγάλη διαφορά από μια σχέση σοβαροφανή. Ναι, είστε μαζί σοβαρά, αλλά μην το παρακάνεις. Επειδή σου φόρεσε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων δεν σημαίνει πως έγινες η "μη μου άπτου" κυρία Κοκοβίκου. Ο άντρας σου σε θέλει κυρία του, όχι "Κυρία του Χιονιού".

  • Γέλα με τα αστεία του και κάνε κι εσύ πλάκα μαζί του.
  • Βρες ένα ωραίο χιουμοριστικό ψευδώνυμο κάθε τόσο για να επικοινωνείτε ιδιαιτέρως μεταξύ σας. Εκφράσεις όπως "αγαπουλίνι", "τζουτζουκοματάκια", "πουφ μου" (εκ του ιστορικού άσματος "εγώ κι ο Πουφ" του Μιχάλη Ρακιτζή) θα σας ανεβάσουν θα σας δέσουν περισσότερο. Μην το παρακάνεις βέβαια. Ρώτησε τον αγαπημένο σου αν ενοχλείται να τον φωνάζεις "τζουτζούκο" μπροστά στους φίλους του.
  • Τέταρτη συνήθεια: κράτα τις αποστάσεις

    Παντρεμένη ή σε σχέση, δεν χρειάζεται να είσαι όλη την ώρα μαζί του. Άλλωστε, πώς θα του λείψεις, όταν είσαι συνεχώς κολλημένη πάνω του, σαν βδέλλα; Άνθρωποι που αγαπιούνταν χώρισαν γιατί "το πολύ μαζί σκοτώνει". Άφησε τον να ανασαίνει.

  • Πήγαινε στο γυμναστήριο, όσο αυτός πηγαίνει για προπόνηση.
  • Κανόνισε να βγεις με κορίτσια, όσο αυτός βλέπει μπάλα με τους κολλητούς.
  • Μην χαλάς το δικό σου πρόγραμμα περιμένοντας πότε θα γυρίσει αυτός σπίτι από την αντροπαρέα. Προσοχή όμως: Μην παραείσαι άνετη. Άλλο ελευθερία, κι άλλο "θα ζήσω ελεύθερο πουλί".
  • Πέμπτη συνήθεια: κάνε την προσευχή σου!

    Ένα απ' τα πιο σημαντικά μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών είναι η πίστη στη σχέση τους. Κατά τον δικό τους τρόπο το καθένα, πιστεύουν ότι η σχέση τους θ' αντέξει στο χρόνο και νιώθουν ο ένας τον άλλον, ως "ευλογία". Μάλιστα, κάποια απ' αυτά τα ζευγάρια έχουν τη συνήθεια να προσεύχονται μαζί. Όμως, ανεξάρτητα σε ποιο Θεό πιστεύεις, είτε πιστεύεις είτε όχι, το σημαντικό είναι να πιστεύεις στον σύντροφό σου και να μην ξεχνάς να του το θυμίζεις.

  • Δημιούργησε μια υγιή ρουτίνα κοινής ζωής. Παρακολουθήστε μαζί τηλεόραση: σίριαλ, ριάλιτι ακόμα και αγώνες. Σίγουρα θυμάσαι εκείνο το "Μίλα μου, ναι, μίλα μου" του Καραφώτη στην Μάρω στο τότε δημοφιλές ριάλιτι σόου.
  • Ταξιδέψτε μαζί. Μοιραστείτε πρωτόγνωρες εμπειρίες που θα θυμάστε για μια ζωή.
  • Θύμιζε του κάθε τόσο κάποιο από τα αστεία ή δυσάρεστα περιστατικά που σημάδεψαν τη σχέση σας, όπως τότε που ξεμείνατε με το αμάξι στην ερημιά και τα κινητά δεν έπιαναν.
  • Μην ξεχνάς να του λες "σ' αγαπώ"!
  • Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια