5 πράγματα για τα οποία καλό είναι να μη μιλάς με τον σύντροφο σου

08.05.2023
5 πράγματα για τα οποία καλό είναι να μη μιλάς με τον σύντροφο σου
Η επικοινωνία είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να διατηρηθεί μια σχέση. Πρέπει όμως να λες τα πάντα στον σύντροφό σου; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντα απαραίτητο.

Ποια είναι λοιπόν τα 5 πράγματα για τα οποία, καλό είναι, να μη μιλάς ποτέ με τον σύντροφο σου;

Αισθήματα που έχεις ακόμα για έναν πρώην

Τα περίπλοκα συναισθήματα για τους πρώην είναι φυσιολογικά. Ίσως ακόμα να αναρρώνεις από το τέλος αυτής της προηγούμενης σχέσης. Ή ίσως αναρωτιέσαι, κάποιες στιγμές, τι κάνει ο πρώην σου.

Είναι όμως κάτι που πρέπει να μιλήσεις ανοιχτά με τον τωρινό σου σύντροφο; Μάλλον όχι. Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος – αν τα συναισθήματα αυτά δεν είναι σοβαρά - και από την άλλη μπορεί να του δημιουργήσεις ανασφάλειες.

Πρόκειται να συναντήσεις τον πρώην; 14 μηνύματα που μπορείς να του στείλεις για να τον προετοιμάσεις

Ότι βρίσκεις έναν φίλο ελκυστικό

Το να νιώθεις έλξη προς ένα άλλο άτομο είναι μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση και δεν είναι τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. Ωστόσο, αν πεις στον σύντροφό σου για αυτήν την έλξη πιθανότατα θα οδηγήσει μόνο σε πληγωμένα συναισθήματα, ζήλια, ανασφάλεια και αδεξιότητα.

Για ορισμένα ζευγάρια, μπορεί να είναι κοινή πρακτική να λέει ο ένας στον άλλον αυτό που πιστεύει για ένα άλλο άτομο π.χ. ότι είναι όμορφο, καθώς ανεξάρτητα από το φύλο, όλοι μπορούμε να εκτιμήσουμε έναν ελκυστικό άνθρωπο κάθε τόσο. Αλλά είναι σημαντικό να έχεις στο νου σου την πρόθεση, όταν μοιράζεσαι αυτού του είδους τις πληροφορίες.

Ανεπιθύμητες απόψεις για τους φίλους του

Όπως και με την οικογένεια, δεν είναι πάντα συνετό να μοιράζεσαι ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι για τους φίλους του συντρόφου σου. Εάν αυτό το άτομο δεν σoυ κάνει κάτι προσβλητικό, θα πρέπει να κρατήσεις τις απόψεις σου για τον εαυτό σου.

Μπορείς επίσης να είσαι απόλυτα ειλικρινής για πράγματα που δεν σου αρέσουν χωρίς να ακολουθήσεις έναν τοξικό δρόμο. Προσέγγισε τη συζήτηση με στόχο να υποστηρίξεις τον σύντροφό σου και άσε καλύτερα στην άκρη τα προσωπικά σου συναισθήματα.

Η γνώμη της οικογένειάς σου για τον σύντροφό σου

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η οικογένεια και οι φίλοι μας θα αισθάνονταν θετικά για τους συντρόφους μας και θα τους έβλεπαν από το ίδιο πρίσμα με εμάς. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ακόμα κι αν η οικογένειά σου έχει ένα ή δύο πράγματα να πει, αυτές τις κουβέντες μπορεί να είναι δύσκολο να τις ξεχάσεις. Η ανάμνηση ενός προσβλητικού σχολίου μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα κι αν η οικογένειά σου αγαπήσει και υποστηρίξει τη σχέση σου, αυτή η αρχική συζήτηση δεν θα ξεχαστεί εύκολα, αλλά καλό είναι, εκείνον, να τον κρατήσεις "εκτός".

Μόλις χώρισες; Ο απόλυτος οδηγός για να το ξεπεράσεις

Λεπτομέρειες από μια προηγούμενη σχέση σου

Όχι μόνο δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι πράγματα που σου λείπουν από τις προηγούμενες σχέσεις σου, αλλά και οποιαδήποτε από τις λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό γνωριμιών σου είναι στη διακριτική σου ευχέρεια. Είτε πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με τους προηγούμενους σεξουαλικούς σου συντρόφους, τους χειρότερους χωρισμούς σου ή τις kinky δραστηριότητες που έχεις δοκιμάσει στο κρεβάτι, είναι καλύτερο να μην μοιραστείς τέτοια πράγματα με τον τωρινό σου σύντροφο. Η αποκάλυψη της ρομαντικής σoυ ιστορίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χειραγωγική τακτική για να προκαλέσει ζήλια. Απλώς να προσέχεις την πρόθεσή σου και να θυμάσαι ότι δεν πειράζει αν θέλεις να κρατήσεις κρυφή οποιαδήποτε από αυτές τις πληροφορίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.05.2023 - 18:08