7 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μια επιτυχημένη σχέση ακόμα και αν δεν το έχεις καταλάβει

7 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μια επιτυχημένη σχέση ακόμα και αν δεν το έχεις καταλάβει
Μπορεί τελικά αυτά που λογάριαζες για πρόβλημα στη σχέση σου να μην χρειάζεται να σε ανησυχούν, το αντίθετο μάλιστα.

Μέσα στα χρόνια οι άνθρωποι μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν αν η σχέση τους είναι αυτή που «πρέπει να είναι». Το ότι η οικογένεια που έχεις τώρα δεν μοιάζει με αυτή στην οποία μεγάλωσες δεν λέει κάτι, αντιθέτως μερικές φορές μπορεί να είναι και καλύτερα. Καλό, όμως, είναι να μη γίνονται συγκρίσεις.

Και αυτό μάλιστα δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί. Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις τα σημάδια των ανορθόδοξων σχέσεων και γιατί πολλά ζευγάρια που δεν ακολουθούν τα στερεότυπα είναι ακόμα ευτυχισμένα, συνέχισε να διαβάζεις. Ποια είναι τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχεις μια επιτυχημένη σχέση ακόμα και αν δεν το έχεις καταλάβει

Έχετε διαφορετικές απόψεις και ενδιαφέροντα

Ο ψυχολόγος Mark White πιστεύει ότι οι άνθρωποι δίνουν υπερβολική σημασία στην αξία των παρόμοιων χόμπι. Κατά τη γνώμη του, τα κοινά ενδιαφέροντα μπορεί απλώς να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αγνοήσουν τα πραγματικά προβλήματά τους και να παρατείνουν μια σχέση που δεν είναι πλέον βιώσιμη. Η ψυχολόγος Diane Barth πιστεύει ότι οι περισσότεροι χρειαζόμαστε κάποιον διαφορετικό από εμάς, για να μας κάνει δυνατούς και να κάνει τη ζωή μας πιο γεμάτη.

Οι συμπεριφορές που αποφεύγουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Δεν μιλάτε πολύ

Μπορείτε να είσαστε σιωπηλοί για πολύ καιρό. Δεν αισθάνεστε άσχημα για αυτό και δεν χρειάζεται να μιλάτε συνέχεια. Η γιατρός Roni Beth πιστεύει ότι τα ζευγάρια που μπορούν απλώς να είναι μαζί στην ησυχία, έχοντας τη δική τους ασχολία, έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση.

side-view-couple-kissing-outdoors-1.jpg

Μαλώνετε συχνά

Μερικές φορές όταν είστε πολύ θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον, λογομαχείτε. Η Δρ. Elizabeth Dorrance λέει ότι οι άνθρωποι που αγαπάμε περισσότερο, εισπράττουν στο έπακρο τα αρνητικά μας συναισθήματα. Από την άλλη, οι συγκρούσεις είναι καλές για τις σχέσεις γιατί δείχνουν ότι και οι δύο πρέπει να αλλάξετε κάτι. Είναι σημαντικό να παραδέχεστε τα λάθη σας και να μπορείτε να τερματίσετε τις συγκρούσεις με θετικό τρόπο.

Δεν προσπαθείτε να ευχαριστήσετε ο ένας τον άλλον εις βάρος της σχέσης

Η ψυχολόγος Atalanta Beaumont είναι κατά της προσπάθειας να προσπαθείς να ευχαριστήσεις πολύ τον σύντροφό σου. Εάν κάποιος προσπαθεί να βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους πάρα πολύ, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι στην παιδική ηλικία η προσπάθειά του δεν ανταμείφθηκε ή δεν ένιωθε ότι ήταν αρκετά καλός.

Δεν έχετε παιδιά

Είναι καλό να μην έχετε παιδιά αν και οι δύο συμφωνούν με αυτό. Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα άτεκνα ζευγάρια είναι συχνά πιο ευτυχισμένα από αυτά που έχουν παιδιά.

4 λάθη που καλό είναι να αποφεύγεις όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφο σου

Εκφράζετε τα συναισθήματά σας με διαφορετικούς τρόπους

Το πώς εκφράζετε τα συναισθήματά σας μπορεί να ποικίλλει. Για τον έναν, τα λόγια είναι σημαντικά, για τον άλλο είναι σημαντικά οι πράξεις, οι αγκαλιές και άλλα πράγματα. Μια μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε έναν γάμο για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουν το κέρασμα φαγητού ή το καθάρισμα του σπιτιού ως έναν τρόπο να δείξουν αγάπη και φροντίδα.

Περνάτε λιγότερο χρόνο μαζί από όσο θέλετε

Δεν χρειάζετε να ανησυχείτε αν δεν περνάτε πολύ χρόνο μαζί, αν εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον και είστε σίγουροι για τα συναισθήματά σας. Φυσικά, το πόσο χρόνο περνάτε μαζί είναι σημαντικό, αλλά σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το πώς τον περνάτε είναι πολύ πιο σημαντικό. Το κάνετε κάτι μαζί πρέπει να κάνει και τους δύο σας ευτυχισμένους.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.03.2023 - 08:53