Είσαι single στις φετινές γιορτές; Δες πώς να το απολαύσεις

21.12.2022
Είσαι single στις φετινές γιορτές; Δες πώς να το απολαύσεις
Απόλαυσε την "καλύτερη εποχή του χρόνου" μόνη σου με αυτούς τους τρόπους

Είσαι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την οικογένειά σου, περιτριγυρισμένη από τους γονείς, τα αδέρφια, τις θείες και τους θείους σου. Όλοι μοιάζουν να είναι σε ζευγάρια. Ανυπομονούσες για αυτό το δείπνο, αλλά το φοβόσουν… γιατί ήξερες ότι η θεία σου θα ήταν εκεί και θα έκανε ντροπιαστικές ερωτήσεις όπως: «Είσαι ακόμα μόνη σου;» Αυτό το είδος σχολιασμού μπορεί σε φέρει σε δύσκολη θέση και στρέφει όλη την προσοχή σε εσένα, με αποτέλεσμα να θέλεις να εξαφανιστείς. Ίσως στην πραγματικότητα δεν σε πειράζει να είσαι single κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά αυτές οι στιγμές και οι ερωτήσεις σε κάνουν να νιώθεις άβολα ... σαν να λείπει κάτι στη ζωή σου, παρόλο που αυτό δεν ισχύει.

10 φαινομενικά αθώες κινήσεις που δείχνουν ότι ο πρώην σου θέλει να τα ξαναβρείτε

Μήπως τα παραπάνω ακούγονται οικεία; Αυτό το σενάριο και το συναίσθημα είναι αρκετά συνηθισμένο κατά τη διάρκεια των γιορτών, ειδικά σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Είτε είσαι χαρούμενη, λυπημένη ή αδιάφορη που είσαι ελεύθερη κατά τη διάρκεια των γιορτών, υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσεις την «πιο υπέροχη εποχή του χρόνου».

Κάνε το ταξίδι που πάντα ήθελες να κάνεις
Ένα από τα καλύτερα πράγματα του να είσαι single είναι η ελευθερία — η ελευθερία να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις (εντός λογικής, φυσικά). Και αυτό ισχύει και για τον προγραμματισμό διακοπών. Υπάρχουν συχνά προσφορές πτήσεων της τελευταίας στιγμής κατά τη διάρκεια των γιορτών, ειδικά αν πετάς σε αργίες, όπως τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά.

Οι συμβουλές των ειδικών για το πώς να είσαι ευτυχισμένη μόνη σου

Γιόρτασε με άλλους/ες ελεύθερους/ες φίλους/ες
Ακόμα κι αν δεν θέλεις να βγεις ραντεβού αυτήν την περίοδο, μπορείς να συναναστραφείς άλλα άτομα που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση; Εάν μια φίλη σου διοργανώνει ένα γιορτινό δείπνο - αλλά θα είναι όλοι σε ζευγάρια και δεν έχεις διάθεση για περισσότερες άβολες ερωτήσεις, μπορείς να έρθεις σε επαφή με μερικούς single φίλους και να πάτε μαζί.

Εάν κανένας από τους φίλους σου δεν πρόκειται να κάνει ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ, κάντο εσύ! Δεν είναι τόσο απαιτητικό όσο ακούγεται, ειδικά αν επικεντρωθείς απλά στα ορεκτικά και τα επιδόρπια - με μερικά εορταστικά ποτά και cocktail.

Απόλαυσε τον χρόνο που έχεις για τον εαυτό σου
Αντί να κάνεις διακοπές κατά τη διάρκεια των γιορτών, θα μπορούσες να επισκεφθείς ένα καταφύγιο ευεξίας — και να απολαύσεις όλο τον χρόνο που έχεις για τον εαυτό σου. Ως single, μπορείς να προγραμματίσεις τις μέρες όπως θέλεις εσύ.

Μπορείς εναλλακτικά να γράψεις ένα ημερολόγιο, να βάλεις κάποιους στόχους, να δοκιμάσεις επιτέλους διαλογισμό ή γιόγκα, να παρακολουθήσεις νέες ταινίες και σειρές, να αλλάξεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου, να κάνεις αίτηση για νέα θέση εργασίας εάν είσαι δυσαρεστημένη με την τρέχουσα επαγγελματική σου κατάσταση και πολλά άλλα, που αν ήσουν σε σχέση είναι πολύ πιθανό να μην είχες τόσο κίνητρο να κάνεις.