Κάνε αυτό το τεστ αν προσπαθείς να αποφασίσεις εάν θα μείνεις ή θα αφήσεις μια σχέση

09.11.2022
Κάνε αυτό το τεστ αν προσπαθείς να αποφασίσεις εάν θα μείνεις ή θα αφήσεις μια σχέση
Το «Τεστ γκαρνταρόμπας» 5 δευτερολέπτων θα σε βοηθήσει να πάρεις την απόφαση που θέλεις

Εάν έχεις φτάσει ποτέ στην κρίσιμη καμπή σε μια σχέση του να αποφασίσεις αν θα δεσμευτείς ή θα αποχωρήσεις, ίσως να είσαι εξοικειωμένη με το πώς αυτή η μία επιλογή μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες ερωτήσεις. Τα πράγματα που δεν σου αρέσουν σε μια σχέση είναι προειδοποιητικά σημάδια ή αντανακλούν απλώς προτιμήσεις; Οι αμφιβολίες για τη σχέση σου έχουν τις ρίζες τους στις πράξεις του συντρόφου σου ή περισσότερο στη δική σου ανασφάλεια ή φόβους γύρω από την ικανότητά σου να βρεις τον «σωστό» σύντροφο; Σύμφωνα με τον επιστήμονα σχέσεων του Hinge, Logan Ury, μπορεί να υπάρχει ένας απλούστερος τρόπος για να κάνεις έναν έλεγχο για όλα τα παραπάνω, και ονομάζεται «τεστ γκαρνταρόμπας».

Σχεδιασμένο για να προσδιορίζει το πώς νιώθεις πραγματικά για έναν σύντροφο (και να περιορίσει όλη τη συλλογιστική και τον εξορθολογισμό που μπορεί να σε εμποδίσει), το τεστ γκαρνταρόμπας για μια σχέση ρωτά: «Αν ο σύντροφός σου ήταν ένα ρούχο που έχεις— κάτι στην ντουλάπα σου — ποιο ρούχο θα ήταν;» λέει ο Ury. «Η ερώτηση είναι αρκετά αφηρημένη και παράλογη και επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκαλύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα και μπορεί να βοηθήσει να αποκαλυφθούν κάποιες υποκείμενες αλήθειες για τις σχέσεις μας».

Τα σημάδια που θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι ότι βρίσκεσαι σε μια σχέση συνεξάρτησης

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παραπάνω ερωτήσεις δεν είναι έγκυρες ή ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνεις ενδοσκόπηση και να εξετάσεις μια σχέση με τρόπους πέρα ​​από το τεστ της γκαρνταρόμπας προτού αποφασίσεις αν πρέπει να μείνεις ή να φύγεις. Αλλά όταν αρχίζεις να παίρνεις αυτήν την απόφαση, είναι εύκολο να κολλήσεις, και εκεί είναι που μπορεί να είναι χρήσιμο για να ανακατευθύνει την προσοχή σου στον πυρήνα του θέματος: πώς νιώθεις πραγματικά για τον σύντροφό σου. «Το τεστ γκαρνταρόμπας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσεις προοπτική, επειδή βασίζεται σε μια αντίδραση του ενστίκτου», λέει ο Ury. «Ενθαρρύνει τον λογικό, ορθολογικό εγκέφαλό σου να κάνει ένα βήμα πίσω και αντ’ αυτού δίνει στα αληθινά σου συναισθήματα την ευκαιρία να μιλήσουν».

Τι μπορεί να σημαίνει η απάντησή σου στο τεστ της γκαρνταρόμπας για τη σχέση σου
Η εξέταση της απάντησής σου στο πλαίσιο του δικού σου προσωπικού στυλ μπορεί να σου δώσει μια εικόνα για το πώς βλέπεις τον σύντροφό σου και τη σχέση σας και εάν ευδοκιμείς σε αυτή τη σχέση ή όχι τόσο πολύ. «Για παράδειγμα, μερικοί από τους πελάτες μου είπαν ότι ο σύντροφός τους είναι ένα ζεστό παλτό ή ένα σφιχτό πουλόβερ, κάτι που υποδηλώνει ότι τους υποστηρίζουν», λέει ο Ury.

Μικρές (αλλά σημαντικές) παγίδες που πρέπει να προσέχεις από νωρίς σε μια σχέση

Σε άλλες περιπτώσεις; Μια θετική απάντηση μπορεί να έρθει με τη μορφή κάτι πιο συγκεκριμένου. «Μια γυναίκα είπε ότι ο φίλος της ήταν το μικρό μαύρο φόρεμά της - κάτι για το οποίο ένιωθε σέξι και σίγουρη», λέει ο Ury, «και ένας άντρας είπε ότι η κοπέλα του ήταν το αγαπημένο του παντελόνι που φορούσε στα μουσικά φεστιβάλ. Είναι ένα αντικείμενο που λατρεύει αλλά ποτέ δεν θα το διάλεγε για τον εαυτό του».
Το να απαντήσεις με παρόμοιο τρόπο είναι ένας δείκτης ότι κατά βάθος, βλέπεις τον σύντροφό σου να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Και παρόλο που αυτό μπορεί να μην είναι λόγος, από μόνο του, για να μείνεις σε μια σχέση, είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να θέλεις να σταματήσεις και να σκεφτείς αν αξίζει να σώσεις τη σχέση πριν την εγκαταλείψεις.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης απαντήσεις στο τεστ της γκαρνταρόμπας που θα μπορούσαν να υπονοήσουν προβλήματα στη σχέση. «Ένας πελάτης είπε ότι η κοπέλα του ήταν ένα μάλλινο πουλόβερ, περιγράφοντάς την ως κάτι που τον κρατάει ζεστό, αλλά στη συνέχεια προκαλεί φαγούρα όταν το φοράς πολύ», λέει ο Ury, «και μια άλλη είπε ότι ο φίλος της ήταν σαν αυτό το παλιό φούτερ που σου αρέσει. αλλά δεν θα φορούσες ποτέ δημόσια ή σε μια σημαντική συνάντηση». Στην τελευταία περίπτωση, συγκεκριμένα, η απάντηση υποδήλωνε ότι η πελάτισσα είχε «ξεπεράσει τη σχέση της, ότι δεν ήταν πλέον κάτι για το οποίο ήταν περήφανη και ότι ήταν καιρός να βγάλει αυτό το φούτερ και να βγει από τη σχέση».

Αλλά ακόμα κι αν η απάντησή σου είναι παρόμοια με αυτές, μπορεί να μην είναι σίγουρο σημάδι να εγκαταλείψεις τη σχέση σου, προειδοποιεί ο Ury. Εξάλλου, η ερμηνεία της απάντησής σου απαιτεί να «αναλύσεις τη δική σου ψυχή και να σκεφτείς τα συναισθήματα με τα οποία συνδέεις το ρούχο που ονόμασες», λέει. Γενικά, είναι καλό για τη σχέση σου αν η απάντησή σου είναι ένα αγαπημένο αντικείμενο στην ντουλάπα σου ή οτιδήποτε σε κρατά ζεστή ή προστατευμένη. Και είναι ανησυχητικό αν το αντικείμενό σου περιλαμβάνει κάτι που προκαλεί φαγούρα, είναι άβολο ή που δεν θα ήσουν ενθουσιασμένη να σε δουν με αυτό.