Οι συμπεριφορές που αποφεύγουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια

29.09.2020
Οι συμπεριφορές που αποφεύγουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
Μήπως πέφτεις σε μια από αυτές τις παγίδες;

Καμία σχέση δεν είναι ίδια: η κάθε μία αποτελείται από τους δικούς της ξεχωριστούς κανόνες και κώδικες επικοινωνίας. Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν μερικές συμπεριφορές που κάνουν κακό σε κάθε σχέση και αποτελούν παγίδες για πολλά ζευγάρια.

Δες και αυτό: Ζηλεύεις τον σύντροφό σου; 5 τρόποι για να το... περιορίσεις

Ο ψυχοθεραπευτής Jodee Virgo μιλάει για τις τρεις τοξικές συμπεριφορές που τα ευτυχισμένα ζευγάρια με υγιείς σχέσεις αποφεύγουν:

Εκφράζουν τις επιθυμίες τους
Όπως λέει ο Virgo, τα υγιή ζευγάρια εκφράζουν ξεκάθαρα ο ένας στον άλλο τις επιθυμίες τους, χωρίς να περιμένουν να "διαβαστεί" το μυαλό τους. Μην ξεχνάς άλλωσε πως η ουσιαστική επικοινωνία είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά κάθε σχέσης.

Δεν εστιάζουν στα αρνητικά
"Αν συνειδητοποιήσεις πως γενικά τείνεις να σκέφτεσαι υπερβολικά τα αρνητικά στοιχεία της σχέσης σου, αντί για τα θετικά, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς αν είναι υγιής", αναφέρει ο Virgo. Τα καλά νέα πάντως, είναι πως αφού το συνειδητοποιήσεις, η κατάσταση δεν είναι καταδικασμένη - μπορείς να επαναφέρεις τη θετική ενέργεια αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο στο σύντροφό σου και κάνοντας μικρές πράξεις αγάπης".

Αυτό το είδες; Το είδος σχέσης που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να διαρκέσει

Δεν αποφεύγουν τα δύσκολα θέματα
Αποφεύγοντας να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα ζητήματα που αφορούν τη σχέση σου, της κάνεις κακό μακροπρόθεσμα. Όπως λέει ο Virgo, όταν προκύψει ένα πρόβλημα, είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε με ειλικρίνεια και να διαχειριστείτε τις συνέπειες.