Είναι καλή ιδέα το τελευταίο σεξ λίγο πριν τον χωρισμό;

30.06.2019
Είναι καλή ιδέα το τελευταίο σεξ λίγο πριν τον χωρισμό;

Αν έχεις δει έστω και μια φορά στη ζωή σου ρομαντική κωμωδία θα γνωρίζεις ότι το σεξ λίγο πριν από τον χωρισμό είναι ίσως και πιο καυτό. Η ιδέα να το κάνεις μόνο μία φορά και να είναι η τελευταία σου δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση.

Είναι αυτονόητο, ωστόσο, ότι το σεξ του χωρισμού μπορεί να είναι δύσκολο καθώς ο ένας από τους δύο συντρόφους θα μπορούσε να πιστέψει ότι με το σεξ θα έρθει πιο κοντά με τον άλλον, ελπίζοντας να τον κάνει να το ξανασκεφτεί για το αν θα χωρίσει. Όμως, η sex therapist, Holly Richmond, λέει στο Health ότι το σεξ του χωρισμού δεν θα σώσει τη σχέση και αν το κάνει, θα διαρκέσει μόνο μερικές εβδομάδες.

Γιατί λοιπόν έχουμε μια καυτή επιθυμία να κάνουμε break up σεξ; Eίναι καλή ιδέα;

Ας δούμε τι λέει η ειδικός:

Γιατί θέλουμε να κάνουμε σεξ λίγο πριν χωρίσουμε;

Το σεξ του χωρισμού σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. «Το να κάνεις σεξ για μια τελευταία φορά, μπορεί να είναι για να τιμήσεις όλα όσα ήταν καλά στη σχέση», λέει η Richmond. «Οι σχέσεις συνήθως τελειώνουν για συναισθηματικούς λόγους, όχι για σεξουαλικούς, έτσι με αυτή την επαφή είναι σαν να είναι η τελευταία φορά με κάτι που ήταν πραγματικά εκπληκτικό την εποχή που ήσουν μαζί».

Αν το ζευγάρι έχει καταλάβει γιατί δεν μπορεί να είναι μαζί και είναι άνετοι με το χωρισμό (για παράδειγμα, μένουν σε διαφορετικές πόλεις ή κάποιος θέλει να έχει παιδιά και ο άλλος όχι), το σεξ μπορεί να αφορά αποκλειστικά τη σύνδεση για μια τελευταία φορά, λέει η Richmond. «Είναι σαν να λες, η σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά εγώ πραγματικά σ 'αγαπώ».

Από την άλλη πλευρά, εάν ένα άτομο δεν θέλει να τελειώσει η σχέση, «μπορεί να θέλει να κάνει σεξ για να πει με αυτό τον τρόπο: “Κοίτα πόσο τέλειο είναι. Είσαι βέβαιος ή βέβαια ότι θέλεις να το αφήσεις;”, λέει η Richmond. Και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τα πράγματα γίνουν άνω κάτω ...

Πώς το σεξ του χωρισμού, μας επηρεάζει συναισθηματικά;

Αν ένα άτομο εξακολουθεί να εμπλέκεται σε μια σχέση, ενώ το άλλο είναι έτοιμο να φύγει, κάνοντας σεξ για τελευταία φορά μπορεί να παρατείνει τα συναισθήματα και να τα κάνει άνω κάτω για τον σύντροφο που δεν έχει ακόμη αποχωρήσει, λέει η Richmond. Και η ερώτηση γίνεται «Με θες; Ή όχι;»

Σίγουρα, το σεξ μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι καλά προσωρινά, αλλά όταν θα είναι να χωρίσετε τους δρόμους σας, θα είσαι πιθανώς πιο μπερδεμένη από πριν. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να αισθανθείς ντροπή ή ακόμα και ότι σε χρησιμοποιεί ο πρώην σου, προσθέτοντας κι άλλο πόνο. «Μπορεί να αισθάνεσαι καλά εκείνη τη στιγμή, αλλά πολλές φορές, αυτό το συναίσθημα δεν διαρκεί», λέει στο Health η Rachel Needle, διευθύντρια του ινστιτούτου Modern Sex Therapy στο Palm Beach της Φλόριντα.

Είναι το σεξ του χωρισμού μια καλή ιδέα;

Για τους χωρισμούς που καταλήγουν σε μια πλήρη αμοιβαία κατανόηση, το σεξ μπορεί να είναι ένα «όμορφο τέλος», λέει η Richmond. Εξηγεί ότι σε περιπτώσεις όπου και οι δύο σύντροφοι έχουν πραγματικά αποφασίσει να χωρίσουν, το σεξ του χωρισμού μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Το σεξ τύπου «θέλω να σε ξανακερδίσω», ωστόσο, δεν είναι καλή ιδέα. Η αποδοχή του χωρισμού απαιτεί χρόνο και η προσπάθεια να μειωθεί ο πόνος με το σεξ, θα παρατείνει μόνο τη διαδικασία, λέει η Richmond. Το σεξ του χωρισμού , δυστυχώς, δεν πρόκειται να σου δώσει το τέλος που θα ήθελες. Το κλείσιμο της σχέσης θα έρθει βάζοντας πίσω τη σχέση και δίνοντας προτεραιότητα στον εαυτό σου. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά μένοντας σε κάτι που δεν υπάρχει θα σε κρατήσει μόνο πίσω.