Ξενοκοιτάει; Ποια είναι τα σημάδια και τι πρέπει να κάνεις αν τα παρατηρήσεις

12.01.2019
Ξενοκοιτάει; Ποια είναι τα σημάδια και τι πρέπει να κάνεις αν τα παρατηρήσεις
H αλήθεια είναι ότι η απιστία είναι περίπλοκη. Για τους «αρχάριους», υπάρχουν διαφορετικοί τύποι εξαπάτησης (σωματικής και συναισθηματικής). Επιπλέον, οι άνθρωποι εξαπατούν για όλα τα είδη των λόγων. Και η εξαπάτηση δεν χρειάζεται να σημαίνει το τέλος της σχέσης σας - κάποια ζευγάρια ανέκαμψαν πίσω πιο δυνατά από ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι τα διαφορετικά πρόσωπα και τα πεδία της απιστίας (για παράδειγμα στο Facebook) κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό. Ευτυχώς, ψυχολόγοι και ειδικοί συμπεριφοράς λένε ότι η απιστία συνήθως περιλαμβάνει μερικά από τα παρακάτω σημάδια εξαπάτησης.

Διάβασε επίσης: H νέα τάση στα μαλλιά θέλει να τα αφήσεις... γκρι!

Έχεις τις υποψίες σου; Αντιμετώπισε ήρεμα το θέμα, προτείνει η Suzanne Degges-White, Ph.D., πρόεδρος του τμήματος παροχής συμβουλών, στο Πανεπιστήμιο του Northern Illinois. Δοκίμασε για παράδειγμα κάτι σαν: «Τον τελευταίο καιρό έχω αισθανθεί ότι η σχέση μας δεν σου είναι τόσο σημαντική όπως ήταν κάποτε» ή «Μπορεί να είμαι λάθος αλλά αναρωτιέμαι αν δεν είμαι αρκετή για εσένα πια ή εάν 'βλέπεις κάποια άλλη'». «Αν ο σύντροφός σας δεν σας εξαπατά, δεν θέλετε οι κατηγορίες σας να είναι τόσο βαριές ώστε να βλάψετε τη σχέση σας», λέει.

Διάβασε επίσης: Ανδρική απιστία: Το Νο1 στοιχείο που φανερώνει ότι… θα κοιτάξει αλλού

Ιδού μερικά σημάδια που φανερώνουν ότι... ξενοκοιτάει:

  • Τον πιάνεις να λέει ψέματα μετά από ψέματα.
  • Πάει σε νυχτερινά ραντεβού ή δεν ενδιαφέρεται για το σεξ.
  • Ξαφνικά του παίρνει πολύ ώρα για να ετοιμαστεί.
  • Κλείνει συνέχεια τον υπολογιστή του.
  • Παρατηρείς περίεργα έξοδα.
  • Σου λέει περίεργες δικαιολογίες για το πού βρίσκεται.
  • Σε αποκαλεί συχνά με το όνομα κάποιας άλλης.
  • Σου φέρνει δώρα και κάνει φιλοφρονήσεις.
  • Βρίσκεις πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία.

Δες και αυτό: 16 διάσημοι γάμοι που χάλασαν λόγω... απιστίας - Οι φήμες & τα ντοκουμέντα! [photos]

Τι να κάνεις:

Φυσικά, ο καθένας (και κάθε σχέση) είναι διαφορετικός, οπότε ενώ αυτά τα σημάδια μπορεί να συνδέονται με την εξαπάτηση, δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ο σύντροφός σου είναι άπιστος. Αντ 'αυτού, θα μπορούσαν να είναι σημάδια ότι ο σύντροφός σου υποφέρει, είναι λυπημένος, ή ότι είσαι ανασφαλής στη σχέση σου για άλλο λόγο. Ανεξαρτήτως, αν κάτι είναι λάθος, αξίζει να συζητήσεις το θέμα με το σύντροφό σου.

Νικολέτα Μακρή