Μόλις χώρισες; Τα 4 σημάδια που σε βοηθούν να καταλάβεις ότι είσαι έτοιμη για νέα σχέση

02.03.2019
Μόλις χώρισες; Τα 4 σημάδια που σε βοηθούν να καταλάβεις ότι είσαι έτοιμη για νέα σχέση
Ο έρωτας με έρωτα περνάει; Ή μήπως όχι; Και αν ναι... πότε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι οι νέες σχέσεις μπορούν να τους θεραπεύσουν από έναν οδυνηρό χωρισμό ή τη μοναξιά. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι είναι σίγουροι ότι πρέπει να έχεις μια συνετή προσέγγιση για να ξεκινήσεις μια σχέση με έναν νέο σύντροφο και συστήνουν αυτό να γίνει ύστερα από λίγο καιρό. Μόλις βεβαιωθείς ότι είσαι έτοιμη για ένα νέο κεφάλαιο.

Πώς θα είσαι σίγουρη όμως ότι είσαι έτοιμη να γυρίσεις σελίδα; Ιδού 4 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις.

Διάβασε επίσης: Μήπως δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του; Τα τρία σημάδια που τον «προδίδουν»

1. Σκέφτεσαι τον εαυτό σου να αγκαλιάζεις ένα άλλο άτομο και δεν... λιποθυμάς!
Τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι όχι μόνο έχεις ανάγκη από κάποιον να σε αγκαλιάσει και να στηρίξει, αλλά και ότι εσύ η ίδια είσαι έτοιμη να αγκαλιάσεις ένα άλλο άτομο και να το στηρίξεις, τότε σημαίνει ότι είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα.

2. Το παρελθόν σου δεν σου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα
Οι φόβοι που είχες όταν συναντούσες τον πρώην σου εξαφανίστηκαν, το νευρικό τρέμουλο δεν υπάρχει πια και ο θυμός που είχες εναντίον του έχει χαθεί. Έχεις αρχίσει να συσχετίζεις το παρελθόν σου με ζεστασιά και ευγνωμοσύνη επειδή σου έχει δώσει πολλά καλά πράγματα. Όλα αυτά τα σημάδια σημαίνουν ότι έχεις προχωρήσει και έχεις σταματήσει να επαναλαμβάνεις όλα τα προηγούμενα συναισθήματά σου ξανά και ξανά. Αντ 'αυτού, άρχισες να κάνεις focus στο μέλλον σoυ και είσαι έτοιμη για νέες σχέσεις.

Δες κι αυτό: 10 σημάδια πως δεν σ' έχει ξεπεράσει

3. Αντιδράς ήρεμα όταν βλέπεις τις σχέσεις των άλλων ανθρώπων
Είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις ξανά, χωρίς δάκρυα, ιστορίες αγάπης στο σινεμά ή την τηλεόραση και αισθάνεσαι πραγματικά χαρούμενη αν οι φίλοι σου παντρευτούν ή σου εκμυστηρευτούν τα βαθιά συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον. Δεν ζηλεύεις τους φίλους σου και κυρίως εκείνους που έχουν βρει την ευτυχία πριν από εσένα, επειδή ξέρεις ότι κάποια μέρα θα συμβεί και σε εσένα.

4. Θέλεις να βγαίνεις σε ραντεβού
Η σκέψη ότι θα πρέπει να μιλήσεις για τον εαυτό σου για άλλη μια φορά και ότι θα πρέπει, όταν συναντάς ένα νέο άτομο, να μάθεις τις συνήθειες του από το μηδέν, δεν σε ενοχλεί πια. Αντ 'αυτού, προκαλεί το ενδιαφέρον σου. Και αυτό γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός από τον χωρισμό σου (πόνεσες, έκλαψες αλλά τον ξεπέρασες) και αισθάνεσαι και πάλι γοητευτική και ξανά γοητευμένη.

Νικολέτα Μακρή