6 πράγματα που αποφεύγουν όλα τα επιτυχημένα ζευγάρια

13.09.2018
6 πράγματα που αποφεύγουν όλα τα επιτυχημένα ζευγάρια
Διάβασέ τα για να τα προλάβεις!

Κάθε αγαπημένο ζευγάρι θα σου πει πως η ευτυχία τους δεν έγκειται στην τύχη: κάθε σχέση θέλει δουλειά για να ανθίσει! Όσο κι αγαπάς κάποιον, θα πρέπει να δουλέψεις, να εξελιχθείς, να συμβιβαστείς και να συγχωρέσεις προκειμένου να είναι η σχέση σου επιτυχημένη.

Πριν όμως αγχωθείς με όλα αυτά που θα πρέπει να κάνεις, διάβασε παρακάτω 6 πράγματα που αποφεύγει κάθε επιτυχημένο ζευγάρι!

#1 Μην παίρνεις τον άλλο ως δεδομένο

Μετά από χρόνια, όλοι χαλαρώνουμε μέσα στη σχέση, συχνά παίρνοντας σαν δεδομένο τον σύντροφό μας και όλα όσα μας προσφέρει. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου συχνά και με κάθε τρόπο.

#2 Μην κρατάς κακία

Είναι προτιμότερο το να κάνεις μια συζήτηση για όλα όσα σε δυσκολεύουν, από το να μην πεις τίποτα και να κρατήθεις τον θυμό μέσα σου. Όσο μικρός κι αν είναι, αυτός ο θυμός θα συσσωρευτεί και κάποια στιγμή θα εκραγεί καταλήγοντας σε καυγά ή κάτι χειρότερο.

Αυτό το διάβασες; 7 ψέματα που δεν πειράζει να πεις στο σύντροφο σου

#3 Μην γίνεται επικριτική

Ενώ είναι σημαντικό να εκφράζεις όσα σε θυμώνουν, είναι σημαντικό να το κάνεις χωρίς διάθεση επίκρισης. Θα πρέπει να "επιλέξεις τις μάχες σου", να σκεφτείς τι βρίσκεται πίσω από κάθε τι που σε ενοχλεί στον σύντροφό σου και να εκφραστείς με τρόπο εποικοδομητικό και όχι υποτιμητικό.

#4 Μην αναλώνεσαι στο "ποιος έχει δίκιο"

Γιατί δεν γίνεται να έχεις πάντα εσύ δίκιο. Αν έχεις την τάση να ρίχνεις το φτάιξιμο στον σύντροφό σου, ίσως χρειάζεται να δεις τις δικές σου επιλογές και πράξεις με αντικειμενικότητα.

#5 Επικοινώνησε ανοιχτά

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω της σχέσης και η έλλειψή της σίγουρος δρόμος προς τον χωρισμό. Νιώθεις πως σε υποτιμά; Μίλησε του γι'αυτό χωρίς θυμό αλλά με διάθεση να εξηγήσεις και να καταλάβεις. Κάνοντας ειλικρινής συζητήσεις, θα δυναμώσετε τη σχέση σας και δεν θα μένει θυμός σε κανέναν από τους δυο σας.

Διάβασε κι αυτό: 5 στοιχεία που φανερώνουν ότι έχεις την "τέλεια σχέση"

#6 Μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες

Και δεν εννοούμε να μην έχεις standards. Όμως ο σύντροφος σου δεν μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι θες και τι σκέφτεσαι. Είναι σημαντικό να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία όπως είπαμε και νωρίτερα, και να μιλάτε και οι δύο για όλα εκείνα που σας ενοχλούν αλλά και για όλα όσα εκτιμάτε και θαυμάζετε ο ένας στον άλλο.

(φωτογραφία Vogue)