Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια σχέση -και όχι μόνο την Πρωταπριλιά- είναι κοινό

01.04.2024
Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια σχέση -και όχι μόνο την Πρωταπριλιά- είναι κοινό
Πάει ο νους σου;

Ισχύει πως μια καλή σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια όμως μερικά ψεματάκια δεν τα γλιτώνεις, ό,τι και να κάνεις. Ψυχολόγοι και αναλυτές σχέσεων έχουν πολλάκις προσπαθήσει να εντοπίσουν τα μεγαλύτερα ψέμματα που λέγονται εντός σχέσης αλλά και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Πολλά από αυτά τα... ψεματάκια αφορούν στο σεξ. Έχει αποδειχθεί (και) επιστημονικά ότι οι άνδρες έχουν την τάση να ψεύδονται για πολλά: Από την επιτυχία που έχουν στο αντίθετο φύλο μέχρι το μέγεθος του μορίου τους.

Το μεγαλύτερο ψέμα τους, όμως, είναι άλλο. Και κατά έναν παράδοξο λόγο είναι το ίδιο με το μεγαλύτερο ψέμα που λένε οι γυναίκες σε όλους (σχεδόν) τους συντρόφους τους!

Ποιο είναι αυτό; Ο αριθμός των προηγούμενων σεξουαλικών τους παρτενέρ. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, σπανίως κάποιος αποκαλύπτει τον πραγματικό αριθμό, αφού άλλοι έχουν την τάση να αφαιρούν και άλλοι να… προσθέτουν.

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα αυτή τη μέρα;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα, το 79,2% των γυναικών έχουν έστω μία φορά πει ψέμματα για των αριθμό των ανδρών που πέρασαν από το κρεβάτι τους. Για τα αρσενικά, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 50%.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν ασχολήθηκε με το ποιοι προσθέτουν και ποιοι αφαιρούν παρτενέρ, ωστόσο όλες έχουμε ακούσει για τη μέθοδο «βρες τον πραγματικό αριθμό συντρόφων», κατά την οποία για να υπολογίσει κανείς τα σεξουαλικά ταίρια ανδρών και γυναικών, θα πρέπει στην πρώτη περίπτωση να διαιρέσει με το τρία και στη δεύτερη να… πολλαπλασιάσει με τον ίδιο αριθμό, σωστά;

Το κατά πόσο αυτό ισχύει, κανείς δε μπορεί να το πει με βεβαιότητα αφού κάθε άνθρωπος διαφέρει.

Εξάλλου, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να αποκαλύψουν τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που πέρασαν από τη ζωή και το κρεβάτι τους.

Ναι, υπάρχει κι αυτή η κατηγορία!

Τελευταία τροποποίηση στις 01.04.2024 - 08:38