Καλώς ήρθε το κρέας

24.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η μεγάλη ώρα που τα επίλεκτα μέλη της Φάρμας "λάδωσαν το αντεράκι τους" με κρέας έφθασε. Τα συναισθήματα από το γεγονός ήταν ανάμικτα και οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα: στους αμιγώς κρεατοφάγους και στους οικολόγους - κρεατοφάγους.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η μεγάλη ώρα που τα επίλεκτα μέλη της Φάρμας "λάδωσαν το αντεράκι τους" με κρέας έφθασε. Τα συναισθήματα από το γεγονός ήταν ανάμικτα και οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα: στους αμιγώς κρεατοφάγους και στους οικολόγους - κρεατοφάγους. Οι μεν πρώτοι, λάτρεις του χοιρινού κρέατος - όπως άλλωστε οι περισσότεροι εξ ημών - έκαναν σωστό τσιμπούσι τρώγοντας ακόμη και τα...κόκαλα από την εδώ και 25 μέρες στέρηση του είδους. Οι δε δεύτεροι, έτρωγαν, θρηνώντας συγχρόνως τα άμοιρα τα ζώα που θυσιάστηκαν, προκειμένου οι ίδιοι να μη βγάλουν ρίζες από το τόσο χορταρικό που τρώνε όλο αυτό το διάστημα.

Μετά το τέλος του τσιμπουσιού κι αφού είχαν χωνέψει το γουρουνάκι, σχολίασαν την πράξη τους. Αν έκαναν σωστά ή όχι που έφαγαν το φίλο τους το γουρουνάκι. Κάποιοι με μάτια βουρκωμένα, όπως η πολυεθνικού Ελένη, μίλησε για τον...εξαναγκασμό τους να φάνε καθότι θα ήτο υποκρισία την ώρα που άλλοι θα καθάριζαν το κρέας από τα δόντια τους, αυτή να τρώει σαλάτα και πατάτες στο φούρνο. Η Αννα, πάλι, στην αρχή αρκέστηκε στο χορταρικό, όμως, στο τέλος "κολάστηκε" άδικα, τρώγοντας ένα κομμάτι κρέας. Κάνεις που κάνεις το...αμάρτημα, χτύπα εκεί πέρα μια μπριζολίτσα να καταλάβεις πως είναι "γλυκό το πιοτό της αμαρτίας".

Από αυτούς, μόνο ο Αλέξης και ο μικρός Κώστας είχαν το θάρρος να πουν ότι απόλαυσαν τις μπριζολίτσες, διότι πώς να το κάνουμε το κρέας είναι κρέας. Μεταξύ μας τώρα, έχουν τα δίκια τους και σωστά δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να νιώθουν τύψεις. Σάμπως έφαγαν σκύλο ή γάτα, οπότε να βγούμε να λιντσάρουμε τους...ζουλού της φυλής των Ταμ- ταμ; Εξάλλου, πόσοι ήταν εκείνοι που μετά την ανακάλυψη ότι οι αγελάδες τρελάθηκαν, το έριξαν στο χόρτο και ουχί στο χοιρινό που είναι και νόστιμο ως κρέας; Μήπως η πολυεθνικού Ελένη όταν τρώει το πρωί αυγά με μπέικον κλαίει για το κακόμοιρο το γουρουνάκι που σφάχτηκε για το μπέικον; Ή μήπως μέσα στη Φάρμα ανακάλυψε από πού βγαίνει;

Και δεν είναι μόνο η Ελένη καθώς χθες σε πολλούς έξω στον...πολιτισμό ξύπνησαν τα φιλόζωα συναισθήματα τους, σπεύδοντας να κατηγορήσουν τους παίκτες που μετά από 25 μέρες έφαγαν κρέας. Λες και ήταν τίποτις ανθρωποφάγοι, τους έστησαν στη γωνία και...άγιος ο Θεός. Και τι δεν είπαν: για τα άσχημα μηνύματα που περνούν με την κίνηση τους αυτή, για το τραύμα που προκαλούν στην ψυχή των παιδιών που τους είδαν να τρώνε το γουρουνάκι που λίγες μέρες πριν τάιζαν. Όπως και να έχει, το γεγονός είναι ένα: οι παίκτες επιτέλους έφαγαν κρέας κι όλοι αυτοί που μίλησαν για τις φιλόζωες ανησυχίες τους, του Αι Μήτσου ανήμερα όλο και κάτι κρεατικό θα φάνε σε Μήτσο που θα πάνε να χαιρετίσουν.