Ντοκιμαντέρ το πρόσωπο του Τζάκσον

01.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, ένα πρωτότυπο θέμα φιλοξένησε εκπομπή - ντοκιμαντέρ στην Αμερική. Οι παραγωγοί αυτής, αντί να προβάλλουν στο λαό της χώρας το χιλιοπαιγμένο θέμα της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους από πίθηκο σε δίμετρο ξανθό Σουηδό, προτίμησαν να προβάλλουν την εξέλιξη του Μάικλ Τζάκσον από Αφρο- αμερικανό σε...γκρι - αμερικανό.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ενα πρωτότυπο θέμα φιλοξένησε εκπομπή - ντοκιμαντέρ στην Αμερική. Οι παραγωγοί αυτής, αντί να προβάλλουν στο λαό της χώρας το χιλιοπαιγμένο θέμα της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους από πίθηκο σε δίμετρο ξανθό Σουηδό, προτίμησαν να προβάλλουν την εξέλιξη του Μάικλ Τζάκσον από Αφρο- αμερικανό σε...γκρι - αμερικανό. Μάλιστα, φιλοξένησαν στο στούντιο επιστήμονες προκειμένου να τοποθετηθούν στο θαύμα(;) της επιστήμης.

Οι περισσότεροι εξ' αυτών μίλησαν για ένα "παράξενο" και "αφύσικο" πρόσωπο, που από τις πάμπολλες πλαστικές μόνο σε ζόμπι φέρνει, ενώ αναφέρθηκαν και στην πνευματική υγεία του καλλιτέχνη. Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, απέδωσαν το γεγονός στην εμμονή του Μάικλ να γίνει κάποια μέρα ένα λευκό μελανούρι. Φαντασία που μόνο ένας όχι και τόσο στα καλά του άνθρωπος μπορεί να έχει. Σε αυτό αναφέρθηκε και ο αδελφός του Τζερμέιν, ο οποίος λόγω των δεσμών αίματος που τους ενώνει, απλά ανέφερε πως τη μέρα που ο Μάικλ πληροφορήθηκε ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει και μπορεί να σου αλλάξει εκτός από φάτσα και χρώμα, ένιωσε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.

Στην εκπομπή συμμετείχε κι ένας γνωστός παπαράτσι της Αμερικής που όλα αυτά τα χρόνια είχε γίνει η σκιά του Τζάκσον. "Η φάτσα του κάνει για τις Απόκριες. Η μύτη του είναι σα λιωμένο παγωτό" είπε κι έδωσε ιδέες για μία μεταμφίεση διαφορετική από τις καθιερωμένες "Scream", "Χάρος" και "δράκουλας των Καρπαθίων". Σ' αυτό συμφώνησε κι ένας κορυφαίος πλαστικός χειρούργος, ο οποίος περιέγραψε την εμπειρία που έζησε όταν είδε τον Τζάκσον χωρίς μέικ απ. "Το χρώμα του είναι γκρι" είπε κι από το στούντιο ακούστηκε ένα: "μπρρρρ". Πάντως, όλοι συμφώνησαν πως ο πάλαι ποτέ "βασιλιάς της ποπ" οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην...αυτοκαταστροφή.