Η αυγομάντισσα προβλέπει.....

20.12.2005
Τι έλεγε το άσμα της Γλυκερίας; «Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες να δω που έτρεχες όλες τις νύχτες». Ε, έτσι κι εγώ, όπως κάθε χρόνο, πήγα σε χαρτορίχτρες, καφετζούδες και αυγομάντισσες...
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τι έλεγε το άσμα της Γλυκερίας; «Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες να δω που έτρεχες όλες τις νύχτες». Ε, έτσι κι εγώ, όπως κάθε χρόνο, πήγα σε χαρτορίχτρες, καφετζούδες και αυγομάντισσες για να μου πουν, όχι που έτρεχες τις νύχτες, αλλά τα μελλούμενα του 2006. Εξάλλου, πέρυσι το τσακάλι η αυγομάντισσα που επισκέφθηκα, έπεσε μέσα σε αρκετά, όπως ότι θα παντρευόταν η Αθηνά Ωνάση και στον γάμο δεν θα πήγαινε ο Ρουσέλ, ότι ο Ρέμος θα χώριζε από την Μακρυπούλια και ότι η Μενεγάκη θα πήγαινε στον Alpha. Προέβλεψε και την πρωτιά στην Γιουροβίζιον, μόνο που το αυγό ήταν ελαφρώς κλούβιο και την Παπαρίζου την είχε δει να κάνει φωνητικά στην Βανδή! Για να δούμε, τι προέβλεψε για φέτος το τσακάλι μου...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ποδαρικό πάλι με διαζύγιο κάνει το νέο έτος. Τι στο καλό, έχουν προσφορά οι δικηγόροι και σπεύδουν όλοι τότε να το βγάλουν μισοτιμής; Και φέτος, απ’ ότι είδε η αυγομάντισσα θα έχουμε δύο χωρισμούς. Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, που πολύ άντεξε ως παντρεμένη (κάνα χρόνο) δίνει τα παπούτσια στο χέρι στον Κεβιν Φεντερλέιν, και ο λόγος είναι ότι δεν της πηγαίνει το νέο lifestyle. Αυτό της μάνας, συζύγου και της νοικοκυράς ντε. Για το επόμενο διαζύγιο δε χρειαζόταν αυγό για να το μαντέψεις. Η Τζενιφερ Λοπέζ (δε λέω κι αυτή πολύ άντεξε ως παντρεμένη) χωρίζει από τον Μαρκ Αντονι καθότι η αοιδός, ηθοποιός και μοδίστρα (συγνώμη σχεδιάστρια ρούχων) θυμήθηκε το....παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ούτως ειπείν, ερωτεύεται έναν συμπρωταγωνιστή της. Δυστυχώς, δεν φαίνεται ποιον κι έτσι μένω προς το παρόν με την απορία.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

«Μα δεν τελειώσαμε, δε γίνεται σου λέω, δεν τελειώσαμε». Το αυγό αυτό έφερε στο τσακίρ κέφι την αυγομάντισσα, που μου έβγαλε την ψυχή μέχρι να μου πει ότι βλέπει επανασύνδεση Ρέμου - Μακρυπουλιας. Το ζευγάρι μετά από μήνες χωρισμού κι αφού ο Αντώνης είχε δηλώσει μέχρι και σε σχολική εφημερίδα ότι ακόμη αγαπά την Ζέτα, λέει να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στη σχέση του. Η Μακρυπούλια επιστρέφει στο σπίτι του, αλλά στεφάνι το τσακάλι μου δε βλέπει. Μέχρι και γυαλιά - ματομπούκαλα τύπου «αλεπού και μπούφος» έβαλε, μπας και της ξεφεύγει, αλλά πουθενά κουλούρα στο τσόφλι. «Αγχώθηκα» μου λέει κι έσπασε το επόμενο αυγό....

ΜΑΡΤΙΟΣ

«Να ορίστε, εδώ κάνει μπαμ το στεφάνι» και μου έδειξε μια κουλούρα, νααα με το συμπάθιο. Ο Μπραντ Πιτ παντρεύεται την Αντζελίνα Τζολί σε μια σεμνή τελετή στο Πακιστάν, ενώ επειδή έγιναν όλα με μυστικότητα, δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το μυστήριο. Τώρα, αυτές οι λεπτομέρειες φαίνονται σε ένα τσόφλι; «Δύσπιστη» με επαναφέρει το τσακάλι «το ζευγάρι βλέπω ότι μετακομίζει μόνιμα στην Ουάσινγκτον». Δεν μας είπε τίποτε καινούργιο, αυτό το ήξερα κι εγώ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

«Χα χα, μπας σε καλό σου. Με έκανες και γέλασα». Το «χιουμοράκι αυγό»... ξεκάρδισε την αυγομάντισσα, διότι για τον Απρίλιο έκανε μια αστεία πρόβλεψη. «Είναι ή δεν είναι ζευγάρι η Λιάνα Κανέλλη και ο Απόστολος Γκλετσος;» είναι το ερώτημα που θα μας απασχολήσει το μήνα αυτό. Οι κοινές έξοδοι τους φουντώνουν τις φήμες πως κάτι τρέχει μεταξύ τους και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται, τι μπορεί να ενώνει Γκλετσο και Κανέλλη. Θέλει κι ερώτημα; Μα η Αριστερά! Η γνωριμία τους έγινε στους διαδρόμους του Περισσού, όταν ο απρόσεκτος Απόστολος έριξε κατά λάθος πάνω στην Λιάνα τη... βότκα του. Ο Γκλέτσος, όχι μόνο σκούπισε την συντρόφισσα του, αλλά την προσκάλεσε για γεύμα και για μια εφ’ όλης της Αριστερής Ύλης συζήτηση. «Λόξυγκας» θα έπιασε τον...Λένιν σε εκείνο το ραντεβού! Πω, πω τι σκέφτομαι η βλάστημη. Μετά από εκείνο το βράδυ, οι συναντήσεις τους γίνονται πιο συχνές. Δε σου κρύβω ότι ανυπομονώ να έρθει ο Απρίλης, να το ζήσω και αυτό!

ΜΑΙΟΣ:

«You are the one my number one». Τραγουδάω το περσινό τραγούδι, διότι το αυγό προβλέπει, αλλά δε γράφει στίχους - μουσική, οπότε δεν μπορεί να μου πει ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Γιουροβιζιον. Είδε όμως τον καλλιτέχνη. Κοτζάμ, Μιχάλη Χατζηγιάννη θα στείλουμε, αλλά μην περιμένεις πολλά. Οι ευρωπαίοι δεν εκτιμούν την Τέχνη, την ποιότητα. Έτσι, από τον επόμενο χρόνο, πάλι θα ανηφορίσουμε προς Βορρά.

ΙΟΥΝΙΟΣ:

Πέρσι έτρωγε και το τσόφλι η αυγομάντισσα πως ο Ρουβάς θα παντρευόταν την Ζυγούλη. Ωστόσο, γάμο περιμέναμε, αλλά γάμο δεν είδαμε. «Φέτος παντρεύονται» μου λέει με σιγουριά κι εγώ δεν έχω παρά να την πιστέψω και να αρχίσω το τραγούδι. Σχώρνα με για το μαύρο δάκρυ που θα ρίξω, αλλά Sakis παντρεύεται. «Σήμερα γα» σνιφ, σνιφ. «Σήμερα γα» κλαψ, κλαψ. «Σήμερα γάμος γίνεται» μπούχου, μπούχου. «Σ ωραίο περιβόλιιιιι». Συγκεκριμένα, στο κτήμα Νάσιουτζικ, όπου μεταξύ μας, ο γάμος της Βανδή και του Ντέμη, δεν φτουράει μία μπροστά του σε χλιδή, κινητοποίηση φωτογράφων, μέτρων ασφάλειας και υψηλών προσκεκλημένων. Κι έξω από αυτό, να έχουν πιάσει τα γύρω λοφάκια οι «Ρουβιτσες» και να ρίχνουν το...μοιρολόι της ζωής τους. Σου σηκώνεται η τρίχα από το «Σακηηηηηηηηη». Α, ο Ψινακης εννοείται πως δεν πάει στον γάμο, αλλά η αυγομαντισσα τον διακρίνει μέσα στο πλήθος μεταμφιεσμένο Ρουβιτσα. Εδώ, που τα λέμε, κάνει μπαμ η λυγερή κορμοστασιά του!

ΙΟΥΛΙΟΣ:

«Το βλέπεις αυτό το πούλι» μου λέει η αυγομαντισσα και μου δείχνει. «Είναι πελαργός. Και τον Ιούλιο θα έχει πολλή δουλειά». Μια μικρή παρένθεση: ο μήνας είναι...γόνιμος και προσφέρεται για εγκυμοσύνες. Και πάω στην πρόβλεψη. Η Δέσποινα Βανδη το έχει βάλει αμετι μου χαμετι να γίνει πολύτεκνη μάνα και οι φήμες περί εγκυμοσύνης επαληθεύονται, αφού η αοιδός είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί. Περιττό να σου πω τι χαρά έχουν Βανδή, Ντέμης, Μελίνα και Σάνυ (το σκυλί τους). Χαρά, όμως, παίρνει και το σπιτικό του Πιτ και της Τζολι. Η Αντζελινα, εκεί που χτυπιόταν κάτω ότι δεν θέλει να κάνει δικό της παιδί, τώρα λένε οι «κακές γλώσσες» του Χόλιγουντ τρέχει στους γιατρούς για να μπορέσει να τεκνοποιήσει. Και τα καταφέρνει!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

Το έφερε από δω, το έφερε από εκεί η Πάρις Χιλτον, τελικά τα κατάφερε και τον τύλιξε το Νιάρχο. Όχι, ότι δυσκολεύτηκε και πολύ. Αυτό, που δεν καταφέρνει, όμως η άτακτη νέα είναι να τυλίξει τους γονείς του Σταύρου, οι οποίοι όχι μόνο δεν πηγαίνουν στον γάμο, καλή ώρα σαν τον Ρουσελ, αλλά τον αποκληρώνουν κιόλας. Την ίδια δε φαίνεται να τη νοιάζει και πολύ που παίρνει γαμπρό χωρίς προίκα, όμως τους Χιλτον πολύ τους κακοφάνηκε αυτό. «Μα ποιοι είναι οι Νιαρχοι τέλος πάντων, που δε θέλουν το αγγελούδι μας; Ένα κοτζάμ Χιλτονοπουλο»; Πάντως, η αυγομάντισσα μου έδωσε ένα «σιγουράκι». Στην κατηγορία «Χωρισμοί - διαζύγια διασήμων» να παίξω ότι θα χωρίσουν πριν το τέλος του χρόνου. Πάω να το παίξω αμέσως, γιατί η ακρίβεια έχει χτυπήσει και τον κλάδο των αυγομαντισσων. Μήνας και κατοστάρικο (ευρω) μου φεύγει. Αχ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:

Καβάλα στ’ άλογο και με ένα τσουβάλι όνειρα επέστρεψε πριν δυο χρόνια στον ΑΝΤ1 η Τατιάνα Στεφανίδου, όμως, ότι αρχίζει ωραία, συνήθως τελειώνει με πόνο. Ευτυχώς, που η «Τατι» πηγαίνει στο κανάλι του συζύγου και για να της μετριάσει τη στεναχώρια, στέλνει να την παραλάβει και να τη φέρει στο «Channel 9» μια λευκή φοράδα. Δε νοίκιασε άλογο, λόγω χαμηλού μπατζετ. Από τον ΑΝΤ1 η Στεφανιδου φεύγει, διότι στη δική της ζώνη κατσικώνονται τα άνευ λόγου και αιτίας πετυχημένα(;) παιδιά του «Κους - Κους» (πρώτο χτύπημα), την πρωινή ζώνη, πάει την καπάρωσε η Μελέτη (δεύτερο χτύπημα), ενώ ο, τι υπάρχει σε ψυχαγωγικό σόου και reality πάλι η Μελέτη προτιμάται (τρίτο χτύπημα). Όποτε και η περήφανη Τατιανα δίνει την παραίτηση της, ενώ για να μη γελάσει το χειλάκι της Μενεγακη, απ’ αυτά που της συμβαίνουν, υποστηρίζει και αυτή πως φεύγει από τον ΑΝΤ1 για να είναι κοντά στον σύζυγο της.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:

«Ποτέ μη λες ποτέ, δεν ξέρεις τι γίνεται, ίσως αύριο να αλλάξεις γνώμη και να πεις το ναι». Η Μπάρμπα εκεί που έλεγε ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ, όχι μόνο ντύνεται νύφη, αλλά παίρνει για γαμπρό τον Λάκη Ραπτάκη. Δεν μου κάνει έκπληξη. Μάλιστα, ο Ραπτακης ωσάν άλλος Μπραντ Πιτ υιοθετεί τα δυο παιδιά της Βάνας - Αντζελινας - Μπάρμπα και όλοι μαζί ζουν σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Παρέλειψα να σου πω ότι η Μπάρμπα από τις αρχές της χρονιάς έχει υιοθετήσει ένα αγοράκι. Σνιφ, σνιφ. Με τόση ευτυχία με παίρνουν τα ζουμιά....

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:


«Κουλός μήνας» προβλέπεται ο Νοέμβριος. Η συνεργασία που όλοι περιμέναμε θα γίνει. Βίσση - Ρέμος τον χειμώνα μαζί. Με την αυγομάντισσα το κλείσαμε από τώρα να πάμε. Ωστόσο, η είδηση είναι αλλού. Κάθισε. Η συνεργασία φέρνει πιο κοντά τους δυο αοιδούς κι όταν το αυγό λέει κοντά δεν εννοεί ως φίλους, αφού τέτοιοι είναι, αλλά ως, πως να το πω τώρα, ως...lovers! Ο έρωτας τους γίνεται πρωτοσέλιδο και όλοι συζητούν γι αυτό. Η εγκυμονούσα Δέσποινα Βανδή, με τις ορμόνες της να έχουν τρελαθεί, είναι λίγο πριν τα πρόθυρα της κρίσης. Τα παπαράτσι της χώρας έχουν ξαμοληθεί πίσω από το νέο ζευγάρι και ούτε ο φωτογράφος της γειτονιάς δεν ασχολείται μαζί της να την απαθανατίσει με τη φουσκωμένη κοιλίτσα όταν βγάζει βόλτα την Μελίνα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ:

Ένας χρόνος έχει περάσει από τον γάμο της Αθηνάς Ωνάση με τον Αλβάρο Αλφόνσο ντε μπλα μπλα και ο Ρουσέλ δε λέει να μαλακώσει. Πάει, δεν του το βγάζεις από το μυαλό ότι ο Βραζιλιάνος είναι προικοθήρας. Την Αθηνά, πάντως, μία δε τη νοιάζει, ειδικά τώρα που θα γίνει μητέρα. Ω ναι, η «χρυσή κληρονόμος» είναι έγκυος. Το βλέπω να χάνουμε τον Ρουσέλ!




Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]