Απ' όλα είχε ο "μπαχτσές" του τελικού!

04.04.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη, «Δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα λεφτά, είναι του δρόμου η χαρά». Ο στίχος δεν είναι τυχαίος και η παραγωγή, όταν επέλεξε να τραγουδήσουν όλοι οι παίκτες του Fame το Βαλκανιζατέρ...
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα λεφτά, είναι του δρόμου η χαρά». Ο στίχος δεν είναι τυχαίος και η παραγωγή, όταν επέλεξε να τραγουδήσουν όλοι οι παίκτες του Fame, αποχωρήσαντες και μη, το Βαλκανιζατέρ, είχε τους λόγους της. Ποιοι ήταν αυτοί; Έδειξε στον κόσμο ότι το Fame ήτο πράγματι μία «Μουσική Ακαδημία» και οι φοιτήσαντες σε αυτή είναι φερέλπιδες καλλιτέχνες που τους νοιάζει του δρόμου η χαρά και ουχί τα λεφτά και η δόξα. Μάλιστα, μετά από αυτό μπορούμε να ξυπνήσουμε, διότι μόνο στα όνειρά μας συμβαίνουν τέτοια ουτοπικά. Και τώρα που αναφέρθηκα σε...όνειρα. Προς το τέλος του live, κόλλησα τσίχλες στα μάτια μου για να τα κρατήσω ανοιχτά. Τόσο ενδιαφέρον είχε. Παίζει να είναι από τους πιο βαρετούς τελικούς. Μόνο στο τέλος είχε ενδιαφέρον που θα έβγαινε ο μεγάλος νικητής, αλλά και πάλι ήτο τέτοια ψυχοβγάλτρα η Τατιάνα, που το έριξα στο ζάπινγκ.

Πάντως, ο κόσμος δε μάσησε και το Live στη μεγαλύτερη διάρκειά του έπιασε ποσοστό της τάξεως του 50%, ενώ στο τέλος άγγιξε το 74%. Ποσοστό πολύ υψηλό για τα δεδομένα του Fame 3, που όλη τη χρονιά κυμαινόταν σε μέτρια νούμερα τηλεθέασης. Αλλά και μόνο η ιδέα ότι αυτή ήταν η τελευταία Κυριακή που βλέπεις τον Πέρι να τραγουδάει, είναι μεγάλη πρόκληση για να καθίσεις να δεις τον τελικό και μαζί όλες τις εκπλήξεις(;) που επεφύλασσε. Και τι δεν περιελάμβανε. Από επίδειξη ρούχων μέχρι Γιώργο Μαζωνάκη και μάνα Πέρι να στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς κι ευχαριστώ σε όλη την Ασία(!) που στήριξαν το παιδί της. Si senior, σύσσωμη η Μογγολία, το Μπαγκλαντές, η Κίνα, αλλά και όλο το ημισφαίριο ψήφισε Πέρι, γι αυτό και η μητέρα του ένιωσε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει από καρδίας! Μια ευχάριστη νότα στον τελικό η μάνα Πέρι, όπως ευχάριστη ήτο και η επίδειξη μόδας του Μάρκελλου Νύκτα.

Η Νάνσυ, η Αναστασία, η Μαργαρίτα, η Σύλβια, ο Γιάννης Βάρδας και άλλοι τρεις που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή, φόρεσαν ρούχα από τη νέα κολεξιόν του Μάρκελλου και με αέρα μοντέλων, έκαναν τη...μουσική σκηνή, πασαρέλα! Όχι, ο Μουρατίδης δεν έφυγε από τη θέση του. Είχε τις καλές του, λόγω τελικού. Στην αρχή παρεξήγησα την επίδειξη, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα: ότι έχει ο καθένας να δείξει. Ο Μεταξόπουλος για παράδειγμα έκανε χορογραφία έναν παραδοσιακό ιρλανδικό χορό. Η Τζούλι τραγούδησε, η Μάρα έκανε ντουέτο με την Αναστασία, ο Γούναρης έκανε ντουέτο με την Δόμνα, οπότε ο Μάρκελλος είπε να επιδείξει τα ρούχα του! Γκεστ σταρ της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο οποίος είχε ντουέτο με Λιανό και Ανδρέα. Τώρα, που είπα Ανδρέας, είναι της πλανεύτρας φαντασίας μου ή ο μικρός κομμάτι τσαντίστηκε για την τρίτη θέση;

Τι άλλο περίεργο είχε ο τελικός; Για να θυμηθώ. Α ναι, τα μέλη της κριτικής επιτροπής δεν αντάλλαξαν ούτε ένα καρφί, αλλά ούτε και κουβέντα μεταξύ τους. Ορισμένοι από αυτούς. Ή για να είμαι πιο συγκεκριμένη, ο Νίκος Μουρατίδης μιλούσε μόνο με τη Ναταλία Γερμανού και φρόντισε να μας το καταστήσει σαφές. Άσε, που κάθε φορά που πήγαινε να μιλήσει η Δρούτσα, αυτός πεταγόταν σαν την π..δη και δεν άφηνε τη γυναίκα να σταυρώσει κουβέντα. Αφού δεν του πέταξε το μικρόφωνο στο κεφάλι και πάλι καλά να λέει. Αυτά!


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]