Ο Πέρι στον τελικό και το "θρίλερ" της Τατιάνας!

21.03.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Δυόμισι ώρες μου πήρε το βράδυ της Κυριακής για να συνειδητοποιήσω αν αυτό που ζούσα κι έβλεπα ήταν ο «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» ή το live του Fame Story.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δυόμισι ώρες μου πήρε το βράδυ της Κυριακής για να συνειδητοποιήσω αν αυτό που ζούσα κι έβλεπα ήταν ο «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» ή το live του Fame Story. «Θρίλερ κυρίες και κύριοι» μας ενημέρωνε με το σχετικό ύφος και τον ανάλογο τόνο στη φωνή της η Τατιάνα Στεφανίδου. «Σήμερα, ίσως είναι η βραδιά της μεγάλης ανατροπής» φώναζε η παρουσιάστρια και μ’ έπιασε ένας πανικός. «Μήπως θα ζήσουμε τη δικιά μας νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου; Λες να μας βομβαρδίσουν οι Αμερικάνοι; Έχουμε πόλεμο και δεν το πήρα χαμπάρι»; «Κυρίες και κύριοι, σήμερα παίζεται ένα θρίλερ» ξανάλεγε η Τατιάνα. «Κάτι παραπάνω θα ξέρει» σκέφτηκα και βγήκα στο μπαλκόνι να ρωτήσω τους γείτονες που βρίσκονται τα καταφύγια να τρέξω να σωθώ. Μήτε γείτονα είδα στο δρόμο, μήτε σειρήνα του πολέμου άκουσα, μήτε μιράζ είδα να πετάνε στο ουρανό. Άκρα του τάφου σιωπή. Ή μάλλον μόνο η Τατιάνα συνέχιζε να φωνάζει στην τηλεόραση «Ψηφίστε όλοι τώρα γιατί το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Η ψήφος σας είναι κρίσιμη κυρίες και κύριοι». Μάλιστα, μόλις κατάλαβα. Επέστρεψε ο ex king, Κων/νος κι έχουμε δημοψήφισμα. Κι εμένα γιατί δεν μου το είπε κανείς;

Θα ψηφίσω να τον ξαναδιώξουμε κι ας έχει γιο Νικόλαο, που σφάζονται στα πόδια του Εκάλη, Κηφισιά και όλα τα Βου. Που. Περίμενα, λοιπόν, να πέσει η κάρτα του δημοψηφίσματος, ενώ ο επαναστατικός τόνος γεμάτος αγωνία της παρουσιάστριας με είχε φτιάξει. «Φέρτε μου βασιλιάδες να τους φάω» φώναζα και χειροκροτούσα. O.k. κάτι δεν πάει καλά. Στην κάρτα είναι τα ονόματα του Περικλή και της Αναστασίας. Πουθενά του Κων/νου ή του Κάρολου Παπούλια. Μάλιστα, το θρίλερ που έλεγε η Τατιάνα ήταν για την ψηφοφορία και ποιος θα αποχωρήσει από το Fame. Καλά, ο Πέρι δεν είναι το ακλόνητο φαβορί, που τους «καθαρίζει» όλους με συνοπτικές διαδικασίες; Πως γίνεται τώρα να κονταροχτυπιέται με την σοπράνο; Άγνωσται αι βουλαί του κόσμου και κυρίως της παραγωγής, η οποία στην προτελευταία ψηφοφορία είπε να τσιμπήσει ένα sms παραπάνω. Έτσι, μέχρι να κλείσει η «κάλπη» η Τατιάνα φρόντισε να μας σκιάξει, αλλά και να μας πείσει να ψηφίσουμε.

Εύγε μου, όμως, δεν μάσησα και παρόλο που σχεδόν με είχε πείσει για το...θρίλερ, δεν έστειλα ούτε ένα sms υπέρ Πέρι. Εύγε και στην αδελφή μου που στάθηκε βράχος κι ας κόντεψε να την χάσω από....ανακοπή την ώρα του αποτελέσματος. Τι ήταν κι αυτό πάλι; Μισή ώρα και μας είχαν στο περίμενε για να πουν το νικητή και να τα φώτα σβηστά και να η μουσική του τρόμου και να οι διαφημίσεις. «Θα τρελαθώ, σβήνω, χάνομαι, δεν με κρατάνε τα πόδια μου». Οι κραυγές αγωνίας ανήκουν στην αδελφή μου, η οποία είχε πανιάσει από την αγωνία της. «Λες να φύγει ο Πέρι;» αναρωτιόταν. Εγώ, καθησύχαζα το αίμα μου, πως όλα αυτά γίνονται για την τηλεθέαση, αλλά και γιατί ελλείψει Λιανού (ήταν άρρωστος) κάπως έπρεπε να καλύψουν το κενό. Τελικά, μετά από πολλή ώρα η Τατιάνα ανακοίνωσε το αποτέλεσμα: Ο Πέρι περνάει στον τελικό με ποσοστό 53%. Από τα νεύρα της η αδελφή μου για όλο το σκηνικό γέμισε την τηλεόραση με ανοιχτές παλάμες. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μόλις την είχα καθαρίσει!

Δήμητρα Ζάρκου.
Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]