Η αυγομάντισσα προβλέπει...

22.12.2004
Τι έλεγε το άσμα της Γλυκερίας; "Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες να δω που έτρεχες όλες τις νύχτες". Ε, έτσι κι εγώ όπως κάθε χρόνο
Τι έλεγε το άσμα της Γλυκερίας; "Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες να δω που έτρεχες όλες τις νύχτες". Ε, έτσι κι εγώ όπως κάθε χρόνο πήγα σε χαρτορίχτρες, καφετζούδες και αυγομάντισσες προκειμένου να μου πουν τα μελλούμενα του 2005. Εξάλλου, πέρυσι το τσακάλι η αυγομάντισσα που επισκέφθηκα, έπεσε μέσα σε κάποια, όπως η πανηγυρική εκλογή της Άντζελας Γκερέκου στην Κέρκυρα και τα προβλήματα που δημιούργησε το βουλευτιλίκι στο σπιτικό της. Για να δούμε, τι πρόβλεψε για φέτος το τσακάλι μου...

Ιανουάριος
Ποδαρικό με διαζύγιο θα κάνει το νέο έτος και τα νέα του χωρισμού έρχονται από το Χόλιγουντ. Μακριά από εμάς κι όπου αλλού. Ο Μπραντ Πιτ και η Τζένιφερ Ανιστον μετά από πέντε χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου, χωρίζουν τα τσανάκια τους κι αιτία είναι η Αντζελίνα Τζολί. Ο Μπραντ ξελογιάστηκε από τη συνάδελφό του και η αυγομάντισσα τον κατανοεί εν μέρει, αφού «αυτό το θηλυκό και παπά κολάζει, τον Πιτ θα άφηνε». Θεέ μου σχώρνα με. Στα δικά μας τώρα, η Αννα Βίσση θα μας ανάψει φωτιές. Μετά από τέσσερις μήνες, απομόνωσης και περισυλλογής στην πόλη του διαλογισμού, τη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην πατρίδα, όχι μόνη αλλά με το νέο της αγαπημένο. Ο τυχερός είναι 26 χρονών (μικρότερος του Φραγκολιά) γυμναστής στο επάγγελμα και κουκλί. «Έτσι, όπως κατεβαίνει αυτή την κλίμακα σε δέκα χρόνια θα τα φτιάξει με τον γιο μου» σχολίασε μες στη ζήλια η αυγομάντισσα. Θα της κακόπεφτε να γίνει πεθερά Αννας Βίσση!

Φεβρουάριος
Δουλειές με φούντες έχει ο πελαργός αυτό τον μήνα, αφού δεν προλαβαίνει να μοιράζει τα μωρά. Η Ελένη Μενεγάκη και η Ελένη Πετρουλάκη γεννούν την ίδια μέρα, στο ίδιο νοσοκομείο, με ένα πόνο τις κόρες τους. Την κόρη Ιβιτς - Πετρουλάκη θα βαφτίσει το «προεδρικό» ζεύγος Νικολαϊδη - Βανδή. Για την κόρη Μενεγάκη - Λάτσιου αναζητείται κουμπάρος, αν κι εδώ μπορεί να συνεχιστεί η παράδοση που θέλει η κουμπαριά να μη φεύγει από το ζεύγος Θεοδωρίδου - Φουστάνου. Εξάλλου, αυτούς τους κουμπάρους ξέρουν, αυτούς προτιμούν. Και μια που ο πελαργός ξεκουνήθηκε από τη φωλιά του, είπε να ολοκληρώσει το έργο του, επισκεπτόμενος το νεόνυμφο ζεύγος Ανδρέα Μικρούτσικου - Δήμητρας Ρουμπέση. Μάλιστα, το γατί ο Ανδρέας αφού έχει απαυδήσει από τα χαμηλά νούμερα που κάνει, προτείνει η εγκυμοσύνη να γίνει reality. Να παρακολουθούμε τις ζαλάδες της Δημητρούλας, τους εμετούς, μέχρι τον τελικό, sorry την γέννα, που θα γίνει live. Η αυγομάντισσα έχει ενθουσιαστεί με την προοπτική. «Αυτή μάλιστα, είναι εκπαιδευτική τηλεόραση»!

Μάρτιος
Δύο μήνες που η Βίσση ζει τον απόλυτο έρωτα με το νέο της αγαπημένο, ο Κώστας Φραγκολιάς τηρούσε σιγή ιχθύος. Τον Μάρτιο κάνει την έκπληξη και αποκαλύπτεται πως είναι ο νέος αγαπημένος της Ρούλας Κορομηλά. Οι φήμες που κυκλοφορούσαν επιβεβαιώθηκαν και η Ρούλα δίνει τέλος στον γάμο της με το Νάσο Γαλακτερό. «Η Βίσση κατεβαίνει την κλίμακα και ο Κωστάκης την ανεβαίνει. Αντε σε δέκα χρόνια με τη μάνα μου». Η αυγομάντισσα δεν είναι φαν της Ρούλας, αν κι εδώ που τα λέμε δεν θα της κακόπεφτε να είχε πεθερό τον Φραγολιά! Τον Μάρτιο μας απασχολεί μόνο αυτός ο δεσμός και τα παπαράτσι λιώνουν σόλες και σόλες στο κυνήγι του ζευγαριού.

Απρίλιος
Τι κοινό έχουν η Μπρίτνεϊ Σπίαρς με την Καλομοίρα; Και οι δύο νομίζουν ότι «παρθένα» είσαι όταν έχεις την Αφροδίτη στην Παρθένο! Ο Τομι ένας 23χρονος από το Λονγκ Άιλαντ αποκαλύπτει πως είχε ερωτική σχέση με την μικρή μας Καλομοίρα, ενώ λίγο μετά μαθαίνουμε πως έχει δεσμό με έναν μεγαλύτερό της, που είναι συνέχεια στο πλευρό της. Τουλάχιστον, η δική μας Μπρίτνεϊ δεν πίνει και δεν κάνει γάμους εξπρές.

Μάιος
Μήνας Γιουροβίζιον είναι ο Μάιος κι ευτυχώς που ήρθε για να ηρεμήσουμε λίγο από τις ειδήσεις του Star που εδώ κι ένα χρόνο όποιος τραγουδιστής έβγαζε δίσκο ήταν υποψήφιος για τον θεσμό. Τελικά, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Δέσποινα Βανδή και στα φωνητικά θα είναι η Έλενα Παπαρίζου, η Ανετ και η Καλομοίρα, ενώ τα «φώτα» του θα προσφέρει ο Ρουβάς. Και ναι, επιτέλους θα πάρουμε την πρώτη θέση, όμως αν είσαι γκαντέμης και λέγεσαι Βανδή σου συμβαίνει το εξής: βγαίνεις πρώτος στον διαγωνισμό και όλοι προσέχουν και μιλούν για την Ανετ! Τουλάχιστον η Δέσποινα μπορεί να περηφανεύεται πως επιτέλους έφερε την Γιουροβίζιον στην Ελλάδα. «Μετά αν θέλει μπορεί να έρθει σε μένα να κάνουμε βουντού στην Ανετ». Σκοτεινός τύπος η αυγομάντισσα.

Ιούνιος
Σε μεγάλες φουρτούνες έχει μπει το σπιτικό των Ρουσέλ από την απόφαση της Αθηνάς να παντρευτεί τον αγαπημένο της με το όνομα - σιδηρόδρομο, Αλβάρο ντε Μιράντα μπλα μπλα μπλα. Ο γάμος θα γίνει στα μέσα του μήνα στη Βραζιλία και η Αθηνά για να δείξει στον αγαπημένο της ιππέα πόσο τον αγαπά δεν υπογράφει προγαμιαίο συμβόλαιο. Ο Τιερί που είναι γάτα με πέταλα και παλιά καραβάνα σε αυτά, κοντεύει να πάθει το εγκεφαλικό. Ασε που δεν πηγαίνει στον γάμο, επειδή δεν τον αποδέχεται. Τι να λέμε τώρα, είναι να μη σε λένε Τιερί Ρουσέλ και να σου στέλνει ο Θεός για γαμπρό τον Αλβάρο! Α, η Αθηνά αλλάζει τα επίθετά της Ωνάση και Ρουσέλ και παίρνει τον σιδηρόδρομο του συζύγου της.

Ιούλιος
Γάμο έχουμε και τον Ιούλιο. Η Γωγώ Μαστροκώστα κάνει την έκπληξη και παντρεύεται τον Κώστα Σόμμερ. Και λέω έκπληξη, διότι με το γάμο τους επανήλθαν στη δημοσιότητα καθώς η σχέση τους τον τελευταίο καιρό δεν ενδιέφερε τα Μέσα Ενημέρωσης. Κι επειδή η Γωγούλα επανήλθε στη δημοσιότητα, είπε να μείνει λίγο παραπάνω κάνοντας κουμπάρο τον...Απόστολο Γκλέτσο. Ευτυχώς, που η Τατιάνα, η Λαμπίρη και ο Χίος είναι σε διακοπές και δε μας ζάλισαν πολύ με το κουμπαριλίκι των πρώην αρραβωνιάρηδων. Αμ κι εσύ βρε Γωγώ, παντρεύεσαι μήνα Ιούλιο. Το έκανες σαν τον Εβραίο που κίνησε και ήταν ημέρα Σάββατο!

Αύγουστος
Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και η show biz κάνει τα μπάνια της στις Μυκόνους και τις Σαντορίνες. Μόνο η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται στο κλεινόν άστυ για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους. Μετακομίζει στον Alpha, δίνοντας έτσι τέλος στο σήριαλ του καλοκαιριού «θα φύγει ή θα μείνει στον ΑΝΤ1»; Οι του ΑΝΤ1, πάντως, δεν έφεραν βαρέως τη φυγή της πάλαι ποτέ «Βασίλισσάς» τους, αφού έχουν κιόλας βρει την αντικαταστάτριά της....την Τατιάνα Στεφανίδου. Η Τατιάνα στην κουζίνα και να λέει τα ζώδια με την Λίτσα! Α ρε, πανηγύρια που θα κάνει ο Γρηγόρης....

Σεπτέμβριος
«Σήμερα γα» σνιφ, σνιφ. «Σήμερα γα» κλαψ, κλαψ. «Σήμερα γάμος γίνεται» μπουχου, μπούχου. Ο Sakis Ρουβάς μετά από ένα χρόνο σχέσης με την Κάτια Ζυγούλη παίρνει τη μεγάλη απόφαση και ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας, ξαφνικά και κάτω από άκρα μυστικότητα. Οι «Ρουβίτσες» πληροφορούνται την είδηση κατόπιν εορτής, αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να κηρύξουν πανρουβακικό πένθος. Δεκάδες «Ρουβίτσες» συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του αοιδού και φωνάζουν συνθήματα κατά της Ζυγούλη. «Ζυγούλη λιγούρη μας πήρες το μανούλι». «Σάκη θυμήσου αυτή είναι η καταστροφή σου». «Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας μας έφτυσες για τα μάτια μίας κότας» είναι μερικά από τα συνθήματα. Ο Sakis προσπαθεί να τις ηρεμήσει, αλλά μάταια. Δεν έχει και τον Ψινάκη κοντά του, να του δώσει μία συμβουλή. Που είναι ο δαιμόνιος μάνατζερ; Σπίτι του. Με τον Ρουβά έχουν χωρίσει τους δρόμους τους και η «καλημέρα» που λένε είναι σκέτο «μέραα». Για την ιστορία, ο Ψινάκης δε συμφωνούσε με τον γάμο.

Οκτώβριος
Σοβαρή κρίση περνάει ο γάμος του Γιώργου Τσαλίκη και της Δώρας. Ο αοιδός τον τελευταίο χρόνο με τη βοήθεια του δαιμόνιου μάνατζερ, Ηλία Ψινάκη έχει εξελιχθεί σε πρώτη μούρη στο τραγούδι. Ο, δε, γάμος του Ρουβά ήταν λαχείο για τον αοιδό, αφού ο Ψινάκης πήρε...μεταγραφή πολλές «Ρουβίτσες» και τις έβαλε στο νεοσύστατο κλαμπ «Οι Τσαλικίτσες». Ο αντί - Ρουβακισμός, όμως, απαιτεί τις θυσίες του, με αποτέλεσμα η Δώρα να έρθει να ξεσπάσει και να φύγει από το σπίτι. Η αυγομάντισσα δε βλέπει διαζύγιο, αλλά αν δεν κάνει κάτι ο Τσαλίκης, σύντομα θα έρθει. Μήπως να πάω στην Παπαπέτρος να μου πει για πιο σιγουριά; Το χω άγχος, μήπως και χωρίσει το Τσαλικάκι....

Νοέμβριος
Αυτόν το μήνα μας απασχολεί το διαζύγιο της Τζούλιας Ρόμπερτς. Η διάσημη ηθοποιός άντεξε πολύ τον έγγαμο βίο με τον κάμεραμαν, Ντάνι Μόντερ και μετά από δυόμισι χρόνια κι αφού απέκτησε μαζί του δύο παιδιά, που τόσο ήθελε, του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Βέβαια, ο πρώην κύριος Ρόμπερτς δεν έφυγε μόνο με ένα ζευγάρι παπούτσια, αλλά και με τρία εκατομμύρια δολάρια. Τόσα προέβλεπε το προγαμιαίο συμβόλαιο, το οποίο συν τοις άλλοις «δίνει» την κηδεμονία αποκλειστικά στην Τζούλια. Αυτό, μάλλον δεν τον απασχολεί και πολύ.

Δεκέμβριος
«Πέντε χρόνια το καημένο μ’ έχεις αρραβωνιασμένο, άλλο δεν θα αντέξω, με άλλον θα τα μπλέξω». Αυτό τραγούδησε απηυδισμένη στον Αντώνη Ρέμο η Ζέτα Μακρυπούλια κι επειδή αυτός σφύριξε αδιάφορα, έκανε πράξη το άσμα. Μετά από πέντε χρόνια σχέσης, το ζευγάρι χώρισε και αιτία ήταν η αναποφασιστικότητα του Αντώνη να παντρευτούν. Η μικρή Ζετούλα δεν άντεξε άλλο το ρόλο της «κυρίας Κωκωβίκου» και πήρε αυτή το καπελάκι της, αντί του Αντωνάκη. Χαμένη, πάντως, δεν βγαίνει, αφού βρήκε κιόλας ώμο να την παρηγορήσει. Και τι ώμο, κοτζάμ γιου εφοπλιστή.

ΖΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ