"Να, μία Πούτση"!

28.11.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Ούτε που θέλει να ακούσει την περίπτωση να αλλάξει το επίθετό της. Είναι αρκετά έξυπνη κι ετοιμόλογη για να απαντήσει στις προκλήσεις και τα σχόλια των άλλων για το «βαρύ» και «προικισμένο»
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ούτε που θέλει να ακούσει την περίπτωση να αλλάξει το επίθετό της. Είναι αρκετά έξυπνη κι ετοιμόλογη για να απαντήσει στις προκλήσεις και τα σχόλια των άλλων για το «βαρύ» και «προικισμένο» επίθετο της. Θα αναρωτιέσαι τώρα εσύ για ποια μιλάω και τι επίθετο έχει επιτέλους. Αναφέρομαι, λοιπόν, στην Έλενα Πούτση - που δεν έχει καμία σχέση με τον διάσημο σχεδιαστή Εμίλιο Πούτσι - η οποία είναι μοντέλο στο επάγγελμα, αλλά εμείς την γνωρίζουμε τώρα λόγω του επιθέτου της.

Η Πούτση, που λες, έχει τις τελευταίες μέρες που ανοίγει την καρδιά της όπου βρεθεί και όπου σταθεί και μιλάει για το επίθετό της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο κόσμος είναι πονηρός και κάθε φορά που εκείνη τους συστήνεται, το μυαλό τους πάει αλλού. Αυτό της τυχαίνει συνέχεια στη δουλειά, αλλά η ίδια επειδή έχει μάθει πλέον να χειρίζεται την κατάσταση, αν κάποιος βρεθεί σε δύσκολη θέση, τον βγάζει από την αμηχανία.

Θα μου πεις τώρα εσύ: «Καλά, υπάρχει κόσμος που σαστίζει με ένα... Πούτση»; Έχουμε ακούσει και πιο περίεργα επίθετα, αλλά το κορίτσι θέλει να μας πει το πρόβλημα της κι εμείς δεν έχουμε παρά να την ακούσουμε. Καλά, τα μεγάλα ζόρια τα τραβούσε στο σχολείο με τους συμμαθητές της, αλλά η Πούτση είναι έξυπνη κι ετοιμόλογη και είχε κάτι να τους απαντήσει.

Τι μου θύμισε τώρα. Στο σχολείο μου είχαμε μία «Τόσκα» και την βάζαμε να λέει γρήγορα «Τόσκα, Τόσκα, Τόσκα». Τι... τόσκαπαιδα ήμασταν. Αλήθεια, στην Πούτση τι έλεγαν; Χμ. Τώρα που είναι μοντέλο, της πρότειναν να αλλάξει το επίθετο, αλλά η Έλενα είναι ανένδοτη. Δεν θέλει με τίποτε. Εξάλλου, αποκάλυψε ότι αυτό έχει ιστορία, αφού το Πούτση προέκυψε από τους... προικισμένους προγόνους της και η ίδια θέλει τώρα να τιμήσει - με το δικό της τρόπο - τη «βαριά» «βαριά» κληρονομιά.