"Πήγε σε μάγισσες, σε βοτανολόγους ο Γρηγόρης"!

22.09.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Σβάρνα τα όρη τα βουνά πήρε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πριν την έναρξη της εκπομπής του, ώστε αυτή να τον βρει πανέτοιμο από το κακό μάτι, τη γλωσσοφαγιά και τα ξόρκια. Κι αν τα τελευταία χρόνια
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σβάρνα τα όρη τα βουνά πήρε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πριν την έναρξη της εκπομπής του, ώστε αυτή να τον βρει πανέτοιμο από το κακό μάτι, τη γλωσσοφαγιά και τα ξόρκια. Κι αν τα τελευταία χρόνια, ο Γρηγόρης σε κάθε πρεμιέρα έβγαινε με μία πλεξούδα σκόρδα, φέτος που είναι πιο δύσκολα τα πράγματα κι έχει απέναντί του το πονηρό - και δεν ξέρω εγώ τι άλλο - μάτι του Νίκου Μουτσινά, ο Γρηγόρης δεν αρκέστηκε μόνο στα σκόρδα.

Γιατί, τι να σου φτουρήσει μία πλεξούδα μπροστά στον Μουτσινά; Και όχι μόνο. Γι’ αυτό, ο Γρηγόρης που φέτος άλλαξε το σκηνικό του «Όμορφου κόσμου» και το μετέτρεψε σε σπίτι, βρήκε τα καλύτερα και πλέον κατάλληλα βότανα για την περίπτωση. Έτσι, είχε στο στούντιο μαραθόσπορο, απήγανο και σουσάμι. Τι είναι αυτά και που χρησιμεύουνε; Πρόσεξε. Ο μαραθόσπορος χρησιμεύει όταν μπαίνεις σε καινούργιο σπίτι, το σουσάμι είναι για καλοτυχία και ο απήγανος για τον ξορκισμό! Χμ. Πού κολλάνε μεταξύ τους; Όλα κολλάνε.

Τον μαραθόσπορο τον θέλει για το καινούργιο σπίτι/στούντιο, όπου πρόσεξε βάζεις δύο σπόρια από αυτό στην κλειδαρότρυπα. Όχι, της κρεβατοκάμαρας, αλλά στην κεντρική. Ο σκοπός του στην περίπτωση του Γρηγόρη μάλλον είναι για να μην του φύγει άλλος συνεργάτης. Το σουσάμι, που το σκόρπισε σε όλο το στούντιο είναι για καλοτυχία στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά εμείς δεν χρειάζεται να το κάνουμε γιατί θα γεμίσει ο τόπος μυρμήγκια. Αν και λένε ότι τα μυρμήγκια φέρνουν λεφτά. Όσο για τον «αντιμαγικό» απήγανο απευθύνεται καθαρά στους οχτρούς και το κακό τους μάτι.

Φτου, φτου μακριά από τον Γρηγόρη. Πάντως, ο απήγανος - αν θέλει να ξέρει - ως αφέψημα... διεγείρει. Γουάου. Αυτά και με άλλα, ο «Αρνι» στην πρεμιέρα του μας έκανε δωρεάν μαθήματα βοτανολογίας. Απορώ, όμως, αφού ασχολείται με αυτά, γιατί τόσο καιρό δεν έχει πάρει για συνεργάτιδα την Μάρα Μεϊμαρίδη;