Λάμπη μου, (Λιβιεράτε) οι νεκροί δεδικαίωνται

30.03.2016
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Προσπαθώ ειλικρινά από εψές, να αναλύσω -στο κεφάλι μου- αυτό το μακροσκελές ποστάρισμα του Λάμπη Λιβιεράτου στο ανοιχτό προφίλ του στο Facebook.

Ο Λιβιεράτος (Δες το ποστάρισμα ΕΔΩ) αποφάσισε να πάρει θέση στις τοξικολογικές εξετάσεις του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη και σήκωσε το λάβαρο των τραγουδιστών που δεν πίνουν και δεν παίρνουν ναρκωτικά.

Στο ποστάρισμά του ο Λιβιεράτος καταλήγει ως άλλος δικαστής να τονίσει πως «εαν τελικα οδηγουσε αυτος (Παντελίδης) επραξε ανευθυνα και λανθασμενα προκαλωντας το θανατο του και τον σοβαρο τραυματισμο δυο αλλων ανθρωπων και ποιος ξερει τι αλλο θα μπορουσε να εχει συμβει υπο την επήρεια της μεθης του.»

Φυσικά το αλκοόλ και η οδήγηση δεν ταιριάζουνε σου λέω, φυσικά και όλοι οι τραγουδιστές δεν καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά, απλά αναρωτιέμαι γιατί πρέπει ένας άνθρωπος που έχει περάσει και ο ίδιος δια πυρός και σιδήρου στην προσωπική του ζωή να αποκαλεί ανεύθυνο έναν άλλο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στα 32 του χρόνια.

Τις 40 αυτές ημέρες, όλοι λίγο πολύ έχουμε δώσει τις δικές μας ερμηνείες για το θάνατο Παντελίδη, στο σπίτι μας, στις παρέες μας και χωρίς να είμαστε δημόσια πρόσωπα. Άραγε, γιατί ο Λιβιεράτος αποφάσισε αυτά που συζητάει με τους φίλους του να τα εκφράσει μέσα από ένα δημόσιο ποστάρισμα;

Εξίσου ανεύθυνος για μένα, πέρα από εκείνον που οδηγάει ενώ είναι μεθυσμένος, είναι και ο πατέρας που ξεκατινιάζεται με την πρώην σύζυγό του στα κανάλια, είναι και ο πατέρας που χρησιμοποιεί τα παιδιά του για να έρθει στην επικαιρότητα.

Η αλήθεια είναι Σωτήρη μου, πως όταν τα δύσκολα περνάνε για εμάς τους ίδιους, με ευκολία χτυπάμε τους άλλους και τους κρίνουμε.

Δεν θα επιθυμούσα ποτέ να δω τον Λιβιεράτο ξανά σε εκείνη τη φάση σκοταδιού του πριν δύο - τρία χρόνια και πολύ χαίρομαι που ξεπέρασε δια παντός τη φάση εκείνη.

Ακόμα και τώρα, νιώθω αποστροφή για εκείνο το ρεπορτάζ στην εκπομπή της Μελέτη στο Star, τότε που ο Σπύρος Σιγούρος περιέγραφε πως ακούγονταν τα ουρλιαχτά του Λιβιεράτου στην κλινική που φιλοξενούνταν.

Από ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα πολλά όπως ο Λιβιεράτος, θα περίμενα κάτι λίγότερο από το τι ακόμα θα μπορούσε να είχε συμβεί το πρωινό που ο Παντελίδης έχασε τη ζωή του, ειδικά τη στιγμή που πόρισμα δεν έχει δοθεί.

Λάμπη μου, ο Παντελίδης ήταν ανεύθυνος και έκανε λάθη,αλλά ήταν μόλις 32. Τώρα που δεν είναι πια εδώ, πως θέλεις να του τα καταλογίσουμε; Οι νεκροί δεδικαίωνται άλλωστε. Και τι να πούμε για τα λάθη ανθρώπων που έχουν πενηνταρίσει κι έχουν φάει τη δόξα με το κουτάλι;

Κατερίνα Π.