Καλλιστεία 2015: Κι όμως... έγιναν και δεν πήρε χαμπάρι κανείς!

02.11.2015
Αγαπημένε μου Σωτήρη, θυμάσαι την αίγλη και τα μεγαλεία που είχαν κάποτε τα καλλιστεία; Ε... αυτά που ήξερες, να τα ξεχάσεις!

Πού είναι οι καλές οι εποχές, των παχιών αγελάδων, πριν έρθει αυτή η ρημάδα η κρίση να μας τα σαρώσει όλα, ακόμη και το οφθαλμόλουτρο; Γκράντε σκηνικά, λαμπερές παρουσιάστριες με τουαλέτες που συζητήθηκαν - κοτζάμ Μενεγάκη και Τατιάνα είχαν αναλάβει τα ηνία της παρουσιάσης- κριτική επιτροπή με διάσημα ονόματα (μέχρι και η εθνική μας σταρ - μην μπερδεύεσαι δεν αναφέρομαι στον Ευαγγελόπουλο αλλά στη λατρεμένη Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχε κάνει πέρασμα από την επιτροπή), εφέ και υπερθέαμα προς τέρψιν μικρών και μεγάλων.

Ποιός μπορεί να ξεχάσει το ξινισμένο ύφος της Τζούλιας Αλεξανδράτου το 2006 μετά την ήττα της από την Ολυμπία Χοψονίδου; Ακόμη τη θυμάμαι να πετάει το ψηλοτάκουνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ξιπόλυτη πριγκίπισσα και να μονοπωλεί στα πανελ και τα μεσημερινά με την αδικία που υπέστη στα πάνελ πριν γίνει σταρ της σαμπάνιας και των πορνοταινιών.

Δεν είναι λίγες άλλωστε οι εστεμμένες και μη που έκαναν το... άλμα προς την ελληνική σόουμπιζ μετά από τη συμμετοχή στα καλλιστεία. Να σου θυμήσω μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα: Η Ζωίτσα Λάσκαρη από εκεί ξεκίνησε, όπως και η Τζένη Μπαλατσινού, η Ρέα Τουτουνζή, η Έυη Βατίδου (πριν καν γίνει Mrs Κούγια), ακόμη και η Μαριέττα Χρουσαλά και η λίστα συνεχίζεται. Όρεξη να έχει κανείς να θυμάται και ν΄απαριθμεί.

Καλή η αναπόληση, τι τα θες όμως; Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις! Για μια ακόμη χρονιά θρηνίσαμε τις πάλαι ποτέ ένδοξες ημέρες των καλλιστείων του Βασίλη Πρεβελάκη που για μια ακόμη φορά έλλειπαν από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Ο διαγωνισμός βέβαια έγινε, αλλά το θέμα είναι το πώς...

Καμία σχέση δεν είχε με αυτό που γνωρίζουμε. Σαν τον φτωχό συγγενή, απλά λιτά και οικονομικά, όπως προστάζει η εποχή λιτότητας. Αυτά τα άτιμα τα capital controls φτάινε για όλα. Εκεί που είχαμε μια μικρή ελπίδα μετά την πρωτοβουλία του Ε ν΄αναβιώσει το θεσμό, ήρθε το κλείσιμο των τραπεζών και ο έλεγχος κεφαλαίων και η μετάδοση των καλλιστείων έγινε και πάλι όνειρο θερινής νυχτός. Τι τα θες... Το καταπίνουμε κι αυτό, μπορούμε κι αλλιώς;

Για να λέμε όμως τα σύκα - σύκα και τη σκάφη-σκάφη, τα καλλιστεία διοργανώθηκαν απλά έγιναν σε... "κλειστό κύκλο", όπως το γάμο στον οποίο παραβρίσκεται το ζευγάρι, ο κουμπάρος κι οι γονείς. Μια μικρή επιτροπή κριτών, είδε τα κορίτσια να παρελαύνουν στο ατελιέ του σχεδιαστή Τρανούλη,που είχε αναλάβει το ενδυματολογικό κομμάτι της διοργάνωσης κι ανέδειξε τη φετινή σταρ Ελλάς!

Έχουμε λοιπόν σταρ Ελλάς και φέτος και είναι από την Κρήτη τη Λεβεντογέννα. Αφού δεν την είδαμε στους δέκτες μας ας την απολαύσουμε έστω διαδικτυακά! And the winner is... Μιχαέλα Φωτιάδη, η νέα Βασίλισσα της ομορφιάς, star Ελλάς 2015. Φτωχικά μεν αλλά δεν παύει να είναι Βασίλισσα!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα