Οι πιο εύκολοι και απλοί τρόποι να κάνεις το άρωμα σου να διαρκεί όλη τη μέρα

09.02.2023
Οι πιο εύκολοι και απλοί τρόποι να κάνεις το άρωμα σου να διαρκεί όλη τη μέρα
Εσύ γνώριζες τι κάνει μερικά αρώματα να διαρκούν περισσότερο από κάποια άλλα;

Είτε αγόρασες πρόσφατα το πρώτο σου άρωμα είτε έχεις μια ολόκληρη συλλογή με δεκάδες μπουκάλια, το να ανακαλύψεις ποιες νότες συμπληρώνουν καλύτερα τη φυσική μυρωδιά του σώματός σου μπορεί να είναι μια κουραστική διαδικασία για τη μύτη σου. Και δυστυχώς, δεν διαρκούν όλα τα αρώματα το ίδιο.

Σίγουρα, το να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό μπουκάλι με το αγαπημένο σου άρωμα και να το ανανεώνεις κάθε λίγο είναι μια καλή λύση, αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν υπήρχε ένας τρόπος που θα βοηθούσε το άρωμά σου να διαρκέσει όλη μέρα με ένα μόνο ψεκασμό; Οι ειδικοί αρωμάτων μοιράζονται τις εύκολες συμβουλές τους σχετικά με το πώς να αυξήσεις τη διάρκεια του αρώματος σου.

Μήπως ο τρόπος που κάνεις ντους κάνει το δέρμα σου πιο ξηρό;

Γιατί κάποια αρώματα διαρκούν περισσότερο από άλλα;

Η διάρκεια ενός αρώματος έχει να κάνει με τη δομή του: την κορυφή, τη μέση και τη βάση του. Οι νότες κορυφής τείνουν να είναι πιο ελαφριές (όπως εσπεριδοειδή και φρούτα) και αναμειγνύονται με το δέρμα σου τα πρώτα λεπτά εφαρμογής. Στη συνέχεια ακολουθούν οι κύριες νότες, η καρδιά του αρώματος. Τέλος, οι νότες βάσης παραμένουν στο δέρμα σου την περισσότερη ώρα λόγω του μοριακού τους βάρους. Τα συστατικά με υψηλότερο μοριακό βάρος (όπως το κεχριμπάρι, η βανίλια και οι ξυλώδεις νότες) διαρκούν 24 έως 48 ώρες και μένουν στο δέρμα καλύτερα από άλλα.

Η μυρωδιά του αρώματος σου μπορεί να εξαφανίζεται γρήγορα γιατί οι νότες του είναι εκτός ισορροπίας. Αν, για παράδειγμα, είναι βαρύ στις κορυφαίες νότες του χωρίς μεσαίες και νότες βάσης, είναι πιο πιθανό να μη διαρκέσει.

Πώς να αναβαθμίσεις τη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σου

Πώς να κάνεις το άρωμα σου να διαρκεί όλη μέρα

Η φόρμουλα έχει σημασία

Πριν ασχοληθείς με το πώς και πότε να εφαρμόσεις το άρωμα, είναι σημαντικό να παρατηρήσεις τη φόρμουλα του προϊόντος. Η διάρκεια ενός αρώματος καθορίζεται από την ισχύ των πρώτων υλών του και την αναλογία του αρωματικού λαδιού προς το αλκοόλ. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία επηρεάζει τη διάρκεια, τη δύναμη και τη συνολική ποιότητα ενός αρώματος. Τα eau de toilettes έχουν χαμηλή συγκέντρωση αρωματικού ελαίου και συνήθως διαρκούν περίπου τρεις έως πέντε ώρες, ενώ τα eau de parfums έχουν υψηλότερη συγκέντρωση αρωματικού ελαίου και μπορούν να διαρκέσουν έως και οκτώ ώρες.

Βάλε άρωμα μόλις βγεις από το ντους

Η καλύτερη στιγμή να βάλεις το αγαπημένο σου άρωμα είναι αμέσως μετά το ντους, αφού έχεις στεγνώσει το δέρμα σου και το έχεις ενυδατώσει με λοσιόν, καθώς η υγρασία βοηθάει το άρωμα να μείνει πάνω στο δέρμα.

Επικεντρώσου στα σημεία παλμού

Για να μυρίζεις όμορφα όλη τη μέρα, ψέκασε το άρωμα σου στα σημεία παλμού, δηλαδή στο εσωτερικό του αγκώνα, στους καρπούς, πίσω από τα αυτιά, στον αυχένα και στο πίσω μέρος των γονάτων. Αυτές οι περιοχές είναι μερικές από τις πιο λεπτές στο σώμα, που σημαίνει ότι αντιδρούν στο αίμα και τη θερμότητα του σώματός γρήγορα και εκπέμπουν το άρωμα όλη την ημέρα. Η ζεστασιά θα βοηθήσει επίσης στη διάχυση του αρώματος. Απόφυγε όμως να τρίψεις τους καρπούς σου μετά την εφαρμογή, καθώς αυτό θα κάνει τις νότες κορυφής να εξατμιστούν πιο γρήγορα.

Πέταξε τα παλιά σου αρώματα

Αν ένα άρωμα είναι παλιό, δεν πρόκειται να μυρίσει τόσο πολύ - ή να διαρκέσει όσο το φοράς. Όταν παρατηρήσεις ότι ένα άρωμα δεν μυρίζει όπως πρώτα, έχει αλλάξει χρώμα ή φαίνεται θολό, είναι μια καλή στιγμή να το πετάξεις. Θα πρέπει επίσης να φυλάς τα μπουκάλια σε δροσερό ή σκοτεινό μέρος, καθώς το φως και η υγρασία μπορούν να αλλάξουν τη διάρκεια ζωής ενός αρώματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.02.2023 - 07:40